LGS yerleştirme kılavuzu 2020

LGS sonuçları bugün sabah saatlerinde açıklandı ve adaylara bu kez tercih işlemleri için süre verildi. Sonuçların açıklanmasından ardından ortaöğretime geçiş tercih ve yerleştirme kılavuzu da yayımlandı. İşte LGS yerleştirme kılavuzuna dair detaylar...

LGS yerleştirme kılavuzu 2020

Liseye Geçiş Sınavı olan LGS bu yıl 20 Haziran tarihinde 81 il genelinde gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanan merkezi sınavın sonuçları 16 Temmuz itibariyle yayımlandı. Adaylar, sınav sonuçlarına göre istedikleri üniversiteyi tercih edebilecek. MEB sonuçların açıklanmasının hemen sonrasında LGS yerleştirme kılavuzunu erişime açtı. İşte 2020 LGS yerleştirme kılavuzu hakkında detaylar...

LGS SONUÇLARI 

Aşağıdaki link üzerinden T.C kimlik numara ve doğum tarihi kısmını doldurarak LGS sınav sonuçlarına erişebilirsiniz.

LGS SONUÇ SORGULAMA EKRANI

LGS TERCİH TARİHİ

 LGS kapsamında lise tercihleri 20 Temmuz 2020 Pazartesi gününde başlayacak ve 29 Temmuz saat 17.00’ye kadar sürecek. Kılavuzda özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları ise 16 Temmuz’da başlayacak ve 29 Temmuz’da tamamlanacak.

LGS YERLEŞTİRME KILAVUZU 2020

LGS TABAN PUANLARI

LGS yerleştirme kılavuzu 2020

YERLEŞTİRME KRİTERLERİ DEĞİŞMEDİ

2019 yılında yerleştirmede kullanılan kriterler bu yıl da geçerli olacak. Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

YEREL YERLEŞTİRME KRİTERLERİ

Yerel yerleştirme ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde tutularak yapılacak.

TÜM ÖĞRENCİLER YEREL YERLEŞTİRME YAPACAK

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek.

ÖZEL OKULA KAYIT YAPAN ADAYLARA TERCİH HAKKI YOK

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacak. Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

SINAVA GİRMEYEN ADAYLAR YEREL YERLEŞTİRECEK

Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek. Mesleki Eğitim Merkezi de Tercih Edilebilecek İkinci iyileştirme, mesleki eğitim merkezleri ve açık lise tercihlerinin zamanlaması ile ilgili. 2019 yılında bu okullara yönelik tercihler yerleştirmeye esas nakiller tamamlandıktan sonra yapılıyordu. Bu birimlere gitmeye kararlı öğrenciler nakillerin tamamlanmasını beklemek zorunda kalıyorlardı. Kılavuzda yapılan değişiklikle yerleştirmeye esas nakillerde isteyen öğrenciler mesleki eğitim merkezlerini veya açık liseyi tercih edebilecekler.

LGS yerleştirme kılavuzu 2020

YERLEŞTİRME SONUÇLAR 10 AĞUSTOS’TA

Yerleştirme sonuçları ise 10 Ağustos 2020 tarihinde '//www.meb.gov.tr' adresinden ilan edilecek.

LGS'YE BU YIL KATILIM ARTTI

LGS kapsamındaki merkezi sınav, 20 Haziran'da başarıyla uygulandı. 2019 yılında 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin katıldığı sınavda, 2020'de 1 milyon 472 bin 88 öğrenci yer aldı. Böylece sınava katılan öğrenci sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 43 artış gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavın sağlıklı uygulanabilmesi için okul sayısını yaklaşık 5 kat, görevli sayısını ise 2 kattan fazla artırdı.

SORU İPTALİ OLMADI

20 Haziran'da uygulanan LGS merkezi sınav kapsamında öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 9.30'da başlayan ilk oturumda öğrenciler Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil Testleri uygulandı.

İkinci oturum 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan soruların hiçbiri iptal olmadı.

LGS yerleştirme kılavuzu 2020

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡