Libya Hükümeti, Sisi'nin tehdidini savaş ilanı olarak gördü

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Libya'ya ilişkin olarak,"Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız." sözlerinin ardından açıklama yapan Libya Hükümeti bu açıklamayı savaş ilanı olarak gördüklerini açıkladı.

Libya Hükümeti, Sisi'nin tehdidini savaş ilanı olarak gördü

Son dakika haberine göre Libya hükümeti, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Libya’ya askeri müdahale tehdidini savaş ilanı olarak gördüğünü açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, bugün ülkenin batısında Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti. 

"Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız." ifadelerini kullanan Sisi, askerlere, "Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun." demişti. 

Libya hükümeti daha önce defalarca, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e askeri destek verdiklerini belirttiği Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Rusya'yı kınamıştı. 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡