Lille, Mustafa Kapı ile anlaşıyor!

Galatasaray'da sözleşme uzatma teklifine olumsuz yanıt vererek kadro dışı kalan Mustafa Kapı, Fransız ekibi Lille ile anlaştığı söylendi. Fransız dergi France Football, 17 yaşındaki oyuncunun 5 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Lille, Mustafa Kapı ile anlaşıyor!

Galatasaray ile sözleşmesi sona ermesine rağmen yeni sözleşme görüşmelerini reddeden ve kadro dışı bırakılan Mustafa Kapı, Şubat ayından itibaren kulüpsüz. Taraftarları ikiye düşüren bu ayrılık, dönemin Galatasaray gündeminde şok etkisi yaratmıştı. Bunun üzerine sezonun tamamlanmasıyla birlikte transfer söylentileri de ortaya çıkmaya başladı.

Lille, Mustafa Kapı ile anlaşıyor!

Fransa'nın ünlü futbol dergisi France Football, Mustafa’nın Lille ile 5 yıllık anlaşmaya varıldığını duyurdu. Ünlü dergi, resmi imzanın hafta içerisinde atılacağını ifade etti.

Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik, Ferhat Çoğalan ve Burak Yılmaz’ın ardından transfer resmiyete dökülürse genç orta saha oyuncusu kulüpte şu anda forma giyen 5. Türk futbolcu olacak.

Alt yapıdan yetişen Mustafa Kapı, 2018/19 sezonunda Galatasaray’ın Demir Grup Sivasspor ile oynadığı maçın 90+4’üncü dakikasında Sofiane Feghouli’nin yerine oyuna girerek 16 yıl 4 ay 15 günle Süper Lig tarihinde forma giyen en genç sarı kırmızılı oyuncusu unvanını almıştı.

Lille, Mustafa Kapı ile anlaşıyor!

MUSTAFA KAPI KİMDİR?

Galatasaray tarihinin en genç forma giyen oyuncusu olma başarısı gösteren Mustafa Kapı, 8 Ağustos 2002 tarihinde Denizli'de doğdu. Doğduğu şehrin takımı olan Denizlispor altyapısında futbol hayatına başlayan Mustafa, orta sahada görev yapıyor ve sağ ayağını kullanıyor. Galatasaray'ın Riekerink yönetiminde altyapısına dahil olduktan sonra 2016 yılında da A takımla idmanlara çıkmaya başladı. 

Geçen sezon Galatasaray U17 Liginde yer alan Kapı oynadığı maçlarda etkili performans gösteren genç oyuncu 24 maçta 15 Gol atıp 17 asist yaptı. Bir önceki sezonda 22 maçta 18 gol atama başarısı göstermişti.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡