Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte serinlemek için insanların başvurduğu lezzetlerden birisi limon suyudur. Bu lezzetin ne gibi faydaları olduğu ise merak edilmektedir. Peki limon suyunun faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı? Limon suyunun kalorisi ne kadar? Tüm cevaplar haberimizde...

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte serinlemek için insanların başvurduğu lezzetlerden birisi limon suyudur. Bu lezzetin ne gibi faydaları olduğu ise merak edilmektedir. Peki limon suyunun faydaları nelerdir? Limon suyu zayıflatır mı? Limon suyunun kalorisi ne kadar? Tüm cevaplar haberimizde...

LİMONLU SUYUN FAYDALARI NELERDİR?

    Limonlu su sindirim sistemini korur. Sindirim sistemine dair sorunlarınız var ise her sabah limonlu suyu içmeniz faydanıza olacaktır. Limonlu su ile mide asidiniz takviye edilmiş olacak, böylece başta hazımsızlık olmak üzere birçok konuda sizi rahatlatacaktır. Ayrıca ishale de iyi gelen limonlu su, lifli yapısı ile sindirimi düzenler.

Limonlu su içmek karaciğere faydalıdır. Limonlu su içmenin karaciğerdeki sindirim enzimlerini harekete geçirmesine yardımcı olması nedeniyle sağlıklı bir karaciğer için limonlu suyu tüketmek gerekiyor.

Limonlu su kilo vermenize yardımcı olur. Mide asitlik oranını düzenleyen limonlu suyun içilmesi zayıflamaya yardımcı olur. Çünkü mide asidi yüksek olan kişiler, sürekli açlık hisseder ve yeme ihtiyacı duyar. Bu nedenle limonlu su içmek bu durumda faydasını gösterir ve ayrıca içerisinde bulunan pektin lifi ile acıkmayı önler. Uzmanların görüşüne göre limonlu su içmenin günlük fazladan bir 100 kalori yakmanızı sağlar.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

Limonlu su hastalıklardan koruru. Güçlü bir antibakteriyel olan limonlu su içmek grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Her sabah içmeniz takdirinde bu hastalıklardan korunmuş olursunuz. Limonun güçlü bir antioksidan olması nedeniyle limonlu su, sizi enfeksiyonlardan korumuş olur.

limonlu su içmek cildinize iyi gelecektir. Yarım limonu suyunuza sıkınca, 6 kalori karşılığında hücre hasarına karşı korunmanız ve yaraların iyileşmesi için gereken günlük C vitamini ihtiyacınızın altıda birini almış olacaksınız. Bu şekilde sağlanan C vitamini derinin elastikiyetini korur. Böylece çizgi oluşumlarını ve sivilcelenmeleri önler.

limonlu su kalp sağlığını korur. Potasyum, kalp ve damar sağlığı için gerekli olan minerallerden biridir. Ve limon potasyum açısından zengin olması nedeniyle kalp sağlığını koruyan limon, tansiyonun dengelenmesine de yardımcı olur. Limonda bulunan antioksidanların, kalp-damar rahatsızlıklarını önlediği de söylenir. Potasyum, sinir ve kas iletişimi ile besinlerin ve atıkların taşınması için gereklidir. Potasyum, tuzun kan basıncı üzerindeki etkisinin bir kısmını giderir.

Limonlu su böbrek taşı oluşumunu önler. Böbrek taşı oluşumu, idrarda bulunan sitrat eksikliği ile oluşur. Limonda bulunan sitrik asit ile vücutta yeni kalsiyum taşlarının oluşması ihtimalini azaltır. Limonlu su içmek ise vücudun susuz kalmasını önleyerek bu taşların oluşumunu engellemiş olur.

Limonlu su içmek diş sağlığını korur ve ağız kokusunu önler. Ağız kokusunun bakterilerden kaynaklandığı düşünülürse antibakteriyel olan limonlu su içmek bu bakterilerin oluşumunu önler. Böylece hem dişler korunmuş hem de ağız kokusu önlenmiş olur. Limon, diş eti ve diş minesi için oldukça kuvvetli asitler içerdiğinden limon suyu içmek komple bir ağız bakımı sağlar.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

Limonlu su göz sağlığı için de faydalıdır. Limon içinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar, katarakt ve maküler dejenerasyona karşı koruyucu bir etki oluşturur. Bu özelliği ile limonlu su içmek, gözlere havucun verdiği faydayı sağlar.

Limonlu su içmek stresi önler. Içeriğinde yüksek oranda potasyum minerali içeren limon, daha bir uyku sağlar. İyi bir uyku ise stresin önüne geçer. Tansiyonu normal seviyede tutan limonlu su, zihinsel gelişime de katkı sağlar. Ayrıca, limon kokusunun stres seviyesini düşürdüğü gösterilmiştir.

Limonlu su yüksek kan basıncını düşürür. K vitamini, yüksek kan basıncını, baş dönmesini ve mide bulantısını azaltmaya yarar. Bu vitamin ise limonda dolasıyla limonlu suda bolca miktarda bulunmaktadır. Bu sayede limonlu su içmek tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur.

Limonlu su içmek gün boyu enerjik hissettirir. Sabahları ayılmak ve enerji için içtiğimiz kahve, bir süreye kadar o enerjiyi sağlar. Fakat kahve yerine içilen limonlu su, hiçbir olumsuz yan etkisi olmadan ruh halinizi yükseltir ve sizi enerjik hissettirir.

Limonun içinde bulunan potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi elektrolitler ile vücudu elektroliz eder. Böylece limonlu su içmek vücudun susuz kalmasını önlemiş olur.

Limonlu su içmek eklem ve kas ağrılarına iyi gelir. Limonlu su, eklemlerde ağrıya neden olan ürik asidin seyreltilmesini sağlar.

Limonlu su içmek solunum yolu enfeksiyonlarına, boğaz ağrısına ve bademciklerin şişmesine engel olur.

Limonlu su içmek vücudun pH seviyesini artırır. pH değerini yüksek olması ise hastalıklara karşı savaşma ihtimalinizi artırır.

Limonlu su içmek hamileler ve bebek gelişimi içinde önemlidir. İçinde bulunan C vitamini ile bebek gelişimini destekleyen limonlu su, potasyum sayesinde beyin ve sinir sistemine iyi gelir.
Limonlu su içmek kansere karşı direnç sağlar. Limon, alkali bir besindir. Kanser ise alkali ortamda ilerleyemez. Bu nedenle limonlu su içmek alkali bir ortam oluşturacağından kanserin ilerlemesini önlemiş olur.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

LİMONLU SUYUN ZARARLARI NELERDİR?

Limonlu su asidik bir içecektir, çünkü limonun asidik değeri yüksektir. Çok fazla asidik gıda yemek veya içecek içmek dişlerin çok fazla asitle temasına yol açar. Bu da diş minesini aşındırır ve dişlerde, özellikle de çok sıcak veya soğuk gıdalara hassasiyet gelişmesine sebep olur.

Dişlerinizi korumak için limonlu suyu bir pipet yardımıyla içebilirsiniz. Halihazırda diş mineniz aşınmışsa ve hassasiyet yaşıyorsanız diş hekiminiz, bu problemin çözümüyle ilgili tavsiyelerde bulunabilir.

Çok fazla limonlu su içmek mide ekşimesini tetikleyebilir veya zaten yaşıyorsanız kötüleştirebilir. Mide ekşimesi, yemek borusu ve mide arasında bulunan özofagal alt sfinkteri görevini tam yapamayınca ortaya çıkar.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

Midedeki asitler yemek borusuna tırmanır ve bu duruma reflü denilir. Mide ekşimesine de sık sık asit reflüsü adı verilmektedir. Mide ekşimesi göğüs bölgesinde ağrıya ve yanma hissine yol açar. Asidik gıda ve içecek tüketimini azaltmak mide ekşimesinin belirtilerini iyileştirebilir ve önleyebilir.

Nadir görülse de çok fazla limonlu su içmenin zararlarından bir diğeri diüretik yani idrar söktürücü etkisidir. Limonların, C vitamini yani askorbik asit içeriği yüksektir. Bu besin maddesinin idrar söktürücü özelliği vardır, yani böbreklerde idrar üretimini artırır, bu da vücuttaki fazla sıvıların ve sodyumun daha hızlı atılması anlamına gelir.

Genellikle suya kattığınız limon suyu normal bir düzeydeyse bu şikayet görülmez ama eğer limonlu su içtikten sonra çok idrara çıkıyor ve bunun sonucunda vücudunuzun susuz kaldığını hissediyorsanız, karışımı daha az limonla yapmayı deneyebilirsiniz.

LİMONLU SU TARİFİ NASILDIR?

İki adet taze limon alın. Tercihinize bağlı olarak ince ya da kalın dilimlere bölün. Dilimlediğiniz limonların bir kısmını sıkın. Sıktığınız dilimlerin kabuklarını da suya rendeleyin. Geriye kalan dilimleri de karışımı taşıyacağınız şişeniz, kupanız ya da fincanınıza koyun. Tercihinize bağlı olarak da ağzına kadar sıcak ya da soğuk suyla doldurarak afiyetle için.

Pek çok insanın ekşi tadından hiç hoşlanmadığı hatta adı geçtiğinde yüzünü buruşturmaktan kendini alamadığı limon, aslında insan sağlığı açısından oldukça önemli faydaları olan bir gıdadır. Limonun tadından hoşlanmadığınız için faydalarını bir kenara bırakmak yerine, onu bünyeye almanın alternatif yollarını aramak gerekiyor. En bilinen ve tercih edilen yolsa bir bardak sıcak suyla limonu karıştırıp ekşi tadı büyük oranda devre dışı bırakmak.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

Böylece çiğ limonu yerken ekşittiğiniz gibi yüzünüzü ekşitmeden bünyeye aldığınız limonlu su, sabahları vücudunuzu tazeler, zindelik ve metabolizmanızın ihtiyaç duyduğu desteği verir. Tam bir C vitamini deposu olan limonun pek çok faydası vardır. Bir bardak limon suyundan, günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 187’sini alabilirsiniz! Aynı zamanda limon suyu potasyum, magnezyum ve bakır temini açısından da oldukça sağlıklı bir seçenektir.

Limon suyunun faydalarından bahsederken aslında limonun besin açısından en zengin kısmından bahsetmeden geçmeyelim: Limonun kabuğu. Hepimizin en sık yaptığı hata, limon suyuyla hazırladığımız karışımda limonun kabuğunu tamamen devre dışı bırakmaktır! Günlük kullanımda muhtemelen sıktığınız limon suyunu bardağınıza, şişenize ya da sürahinize koyup tercihinize bağlı olarak sıcak ya da soğuk suyla karıştırıyor ve afiyetle içiyorsunuz. Oysa limonun besin değerinden maksimum fayda sağlayarak hazırlanan başka bir tarif var!

LİMON NEDİR?

Turunçgillerden, sıcak ve ılıman iklimlerde bahçelerde yetiştirilen, boyu 3–5 metre, yaz kış yaprak dökmeyen, güzel kokulu ak çiçekler açan, odunu mobilyacılıkta kullanılan bir ağaç.

Turunçgiller familyasının en faydalı üyelerinden biri olan limon, sağlık için oldukça faydalı bir besindir. İlk olarak nerede yetiştirildiği hakkında kesin bilgiye ulaşılamayan limon, iklimi ılık ve yağışlı olan bölgelerde oldukça verimli bir şekilde yetişmektedir. Ülkemiz topraklarının limon ağacı için elverişli yapıda olması ise, Türk insanı için oldukça değerli nimetlerden biri olmasına neden olmuştur. Kullanım şekli önceleri sadece suyunu kullanma şeklinde iken, değeri şimdilerde anlaşılan limon kabuğu da pişirme ve pratik temizlik konularında çokça tercih edilmektedir.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

LİMON TÜRLERİ NELERDİR?

Şekli ve yetiştiği bölgelere göre farklı isimler alan limon, pek çok çeşidi ile ülkemizin her yerinde fazlasıyla kullanılmaktadır. Lamas limonu çeşidi Mersin ilinde yetiştirilen ve limon çeşitleri arasında en dayanıklı ve en kaliteli olanlardan biridir. Şekli daha çok yuvarlak olan ve büyüklüğü orta seviyede olan bir yapıdadır. Diğer bir limon çeşidi olan İtalyan memeli limon ise, İtalya’dan ülkemize kadar ulaşmış olan çeşitlerden biridir. Rengi ve kokusu ile diğer limonlardan farklı olan misket limonu ise, yeşil rengi ve benzersiz aroması ile yemeklerden çok içeceklerin sunumunda kullanılmaktadır. Lisbon, Lime, Kütdiken, Enterdonat, Kıbrıs ve Mayer limonları da ülkemizde çokça bulunmakta olan çeşitlerdir.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

LİMONLU SU KAÇ KALORİ?

200 ml bir bardak limonlu suyun içinde %93 Karbonhidrat, %2 Protein, %5 Yağ bulunmaktadır.

    Yarım limon kaç kalori: 22 kalori

    Bütün limon: 43 kalori

    1 yemek kaşığı limon suyu: 10 kalori

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

    Yarım limondan elde edilen limon suyu: 30 kalori

    1 adet limondan elde edilmiş limon suyu: 60 kalori

    100 gramlık yarım bardak limon suyu: 100 kalori

    Büyük su bardağı limon suyu: 200 kalori civarındadır.

LİMONLU SU NASIL İÇİLMELİDİR?

Limon suyunun asidik özelliğinin, böbrek taşlarının engellenmesine katkı sağladığı bilinmektedir.

Limonlu su birçok biçime içilebilir. Herkes kendi tercihine göre limon suyu ve su miktarını ayarlayabilir. Genellikle yarım limonun suyunun bir bardak suya eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Limon suyunun tadını beğenmiyorsanız başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Örneğin bir miktar taze nane, biraz zerdeçal veya zencefil ekleyerek limonlu suyunuza lezzet katabilirsiniz.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

Birçok kişi güne bir bardak limonlu su içerek başlamayı tercih etmektedir.

Öte yandan kaynamış limon suyu da içilmektedir. Limonlu su sıcak ya da soğuk içilebilmektedir.

Her ne kadar limonlu suyun çok faydalı olduğu iddia edilse de sade suyun önüne geçen bir faydası yoktur. Limonlu su içmekten hoşlanmıyorsanız aynı faydaları sade su içerek de elde edebilirsiniz.

LİMONLU SU ZAYIFLATIR MI?

Zaman zaman herkes fazla kilo aldığını düşünür ve fazla kilolardan nasıl kurtulacağı ile ilgili çözüm yolları aramaya başlar. Gün içinde benzer yemekler tüketilse bile vücut kilo almaya başlar. Vücutta yağ birikmesi kilo almanın başlıca sebeplerinden biridir. Aynı zamanda toksinlerin dışarı atılamaması da fazla kilo olarak geri döner. Hele bir de spor yapmıyor yada gün içinde fazla hareket etmiyorsanız kilo alma hızınız artar. Limon içerdiği C vitamini sayesinde karaciğere fayda sağlayarak vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Ayrıca Purdue Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre ılık limon suyunun kabızlığı önleyerek sindirimi rahatlattığı da belirtilmiştir. Kabızlık sebebiyle tuvalete az çıkılması da kilo fazlalığı oluşturur. Limon suyu tüketerek düzenli tuvalete çıkabilirsiniz. Yumuşak dışkı oluşumuna yardım ederek dışkılamayı da kolaylaştırır. Karaciğeri sindirim enzimi üretmesi için teşvik eder. Ayrıca limon suyu doğal bir idrar söktürücüdür.

Limon suyunun faydaları | Limon suyu kalorisi | Limon suyu zayıflayır mı?

Fazla kilolardan kurtulmak ve zayıflamak için denenen yöntemlerden biri de ılık suyun içine limon suyu eklenerek içilmesidir. Sabah kahvaltısından ve akşam yemeklerinden yarım saat kadar önce bir bardak ılık suyun içinde yarım limon suyu sıkılarak içilirse kilo verme hızlandırılabilir. Oldukça basit bir yöntem olan ılık su ve limon suyu yöntemi birçok kişi tarafından denenmiş bir yöntemdir. Fakat tek başına etki etmeyebilir. Yanında mutlaka günlük egzersizler, yürüyüş yada düzenli spor yapılmalıdır. Neden ılık su diye soracak olursanız sıcağa yakın ılık su midede daha geç sindirilir, daha fazla durur. Bağırsakları ve sindirim sistemini rahatlatarak kabızlığı önler. Midedeki şişkinliğe de iyi gelir. Bazı uzmanlar ılık limon suyunun diyabet ve obeziteye karşı da faydalı olduğunu bildirmiştir.

Limon suyu içeriğindeki C vitamini ile toksinlerin atılmasına yardım eder, vücuttaki yağların yakılmasını hızlandırır. Fakat limon suyu diyeti şeklinde tek başına limon suyu ile zayıflamaya çalışmak işe yaramaz. Zayıflamak için limon suyunun yanı sıra gün içinde düzenli egzersiz yapmak, yediklerimize dikkat etmek de gerekir. Fazla şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durmalı, spor yapmalısınız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı