Loris Karius gelecek sezon Beşiktaş'ta olmayacak

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş ve Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. Bu mücadelenin ardından önemli açıklamalar yapan Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın Loris Karius ilgili ile de konuştu ve Karius'un gelecek sezon Beşiktaş'ta olmayacağını açıkladı.

Loris Karius gelecek sezon Beşiktaş'ta olmayacak

Sergen Yalçın Beşiktaş -Trabzonspor karşılaşması sonrasında  Loris Karius ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldıkları mücadelenin ardından yaptığı açıklamada, Loris Karius ile gelecek sezon yolların ayrılacağını açıkladı.

Sergen Yalçın yaptığı açıklamada: "Karius kiralık. Sözleşme şartlarını da düşünürsek, sezon sonunda kendisiyle yola devam etmeyeceğimizi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta 64 maça çıkan Alman kaleci, kalesinde 93 gol görürken, 13 kez kalesini gole kapatmayı başardı.

LORİS KARİUS KİMDİR?

Alman futbolcu Loris Karius, 22 Haziran 1993'te Almanya'nın Biberach kentinde dünyaya geldi. Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ta forma giymektedir. Profesyonel kariyerine 2005 yılında VfB Stuttgart kulübünde başladı.

2010'da Manchester City altyapısına transfer olan Karius, 2011'de tecrübe kazanması için Mainz'a kiralandı. 2012'de bonservisiyle Mainz'a transfer olan Alman kaleci, o sezon Bundesliga'da sadece 1 maçta forma giyebildi. 2013/2014 sezonunda takımın as kalecisi olan Karius, Bundesliga'da forma giydiği 23 karşılaşmada 31 gol yedi.

2014/2015 sezonunda Bundesliga'yı 11. tamamlayan Mainz'ın kalesini tamamen devralan Karius, kariyerindeki beklenen patlamayı bu sezonda gerçekleştirdi. Genç file bekçi, Alman ekibiyle çıktığı 33 karşılaşmada 41 gol yedi. Alman kaleci, ertesi sezon Bundesliga'da 34 maça çıktı ve 42 gol yedi.

2016 yılında 23 yaşındayken kariyer transferini gerçekleştiren Karius, 6.2 milyon euro karşılığında Premier Lig devi Liverpool'a transfer oldu. İlk sezonunda Premier Lig'de 10 maça çıkan Karius, Mİgnolet'nin arkasında kaldı. Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde finale çıkan Liverpool'un kalesini koruyan Alman file bekçi, Premier Lig'de 19 maçta takımının kalesini korudu ve 14 gol yedi.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡