Lütfü Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı!

Geçtiğimiz günlerde Bingöl'de, şehit ağabeyine küfür etmesi sonucu, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Genel Başkan Meral Akşener'in talebiyle görevinden istifa etmişti. Son olarak, Türkkan için milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı.

Lütfü Türkkan hakkında  milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın Bingöl'de şehit yakınına küfrünün ardından Grup Başkanvekili görevinden alındığı duyuruldu. Olaylar sonrası şehidin annesinden de açıklama geldi. Türkkan'ı asla affetmeyeceğini söyleyen acılı anne "milletvekilliğinden alınmasını istiyorum" ifadelerine yer vermişti. Yaşanan çirkin olaya, vatandaşın ve meclisin tepkileri çığ gibi büyümeye devam ederken, İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından ‘Hakaret’ ve ‘Etkili eylem’ suçlarından, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Lütfü Türkkan hakkında milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırlandı!

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Bingöl'de gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında bir vatandaş şehit yakını olduğunu belirtip Akşener'i HDP ile yakın ilişki kurduğu iddiasıyla protesto etti. Yaşanan olayın büyümemesi adına İYİ Parti Grup Bakan Vekili Lütfü Türkkan vatandaşı sakinleştirmek için boynuna sarıldı. O esnada şehit yakınına küfür ettiği öğrenilen Lütfü Türkkan'ın kamera kayıtları ortaya çıktı.

Meral Akşener'in ziyareti esnasında şehit yakını olduğunu belirten bir vatandaş "Bu kadın beni mahkemeye verdi. Ben içerde yattım. Ben şehit ailesiyim, benim kardeşimin bütün vücudu parçalandı, günlerce hastanede yattı. Meral Akşener, HDP'yi seven, onu destekleyen bir kadındır. Bunlar HDP'nin ikizi, Türkiye düşmanlarının yoldaşı oldular!" dedi. Vatandaşı sakinleştirmek isteyen İYİ Parti Grup Vekili Lütfü Türkkan, önce şehit yakınına sarıldı, derdini anlatmasına müsaade etti, sonrasında vatandaşı çenesinden tutarak "senin bacını s....." dedi. Küfür karşısında tepkisiz kalmayan vatandaş "sen nasıl bana küfür edersin" diyerek isyan etti. O anlar kameralara da yansımıştı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN
1 Yorum