Makine ve İmalat Mühendisi Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Makine ve İmalat Mühendisi maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Makine ve İmalat Mühendisi iş tanımı, aylık ortalama maaşları, Makine ve İmalat Mühendisi iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Makine ve İmalat Mühendisi Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Makine ve İmalat Mühendisi görev tanımı nedir, Makine ve İmalat Mühendisi ne iş yapar, Makine ve İmalat Mühendisi olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Makine ve İmalat Mühendisi mesleğine sahip olabilmek için hangi belgelerin gerektir tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.

Makine ve İmalat Mühendisi Tanımı;

 Her türlü mekanizma, makine ve enerji dönüşüm sistemlerinin tasarım, üretim planlaması ve yapımı, bakım-onarımı ve işletilmesi, kontrolü ve geliştirilmesini yapan kişidir.

Makine ve İmalat Mühendisi Maaşı Ne Kadar? 2023 Makine ve İmalat Mühendisi Maaşları

Makine ve İmalat Mühendisi maaşı ortalama aylık 14303 _TL’dir. En düşük Makine ve İmalat Mühendisi maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 20100 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Makine ve İmalat Mühendisi iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

İşkur Makine ve İmalat Mühendisi İş İlanları İçin Tıklayın

kac-para.jpg

Makine ve İmalat Mühendisi Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak / Hangi Okul Mezunu Olmak Gerekir?

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Makine ve İmalat Mühendisi Ne İş Yapar?

Makine ve İmalat Mühendisi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

a)    Makinenin ve ürünün üretimi ile ilgili üretim yöntemlerini ve süreçlerini araştırmak ve tasarlamak,
b)    Parça, makine ve mekanik-enerji sistemlerini ihtiyaçlara ve standartlara göre üretilmesi için malzeme seçimi yapmak, imalat yöntem ve sistematiğine karar vermek, yönetmek,
c)    Malzeme ve ekipman tedariği sonrası bunların giriş kalite kontrolünü yapmak ve kullanıma hazır duruma getirilmesini sağlamak,
d)    Makine ve ürünün üretimi ile ilgili üretim süreçlerinin kullanıma hazır duruma getirilmesini sağlamak,
e)    Güncel tasarım ve imalat teknolojilerini izler, analizlerini yapar ve yenilik ve iyileştirmelerin üretimde uygulanmasını sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Makine ve İmalat Mühendisi Meslek Ana Grubu :

Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

Bilim Ve Mühendislik Alanlarındaki Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Mühendislik İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları (Elektroteknoloji Mühendisleri Hariç)

Meslek Birim Grubu :

Makine Mühendisleri

Makine ve İmalat Mühendisi Meslek Kodu Nedir?

Türk Meslekler sözlüğünde Makine ve İmalat Mühendisi mesleğinin meslek kodu 2144.01 olarak belirlenmiştir

YORUM KAT: Yukarıdaki Makine ve İmalat Mühendisi maaşlarına ek sizlerde Makine ve İmalat Mühendisi mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere  iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN