Mali Müşavir Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Mali Müşavir maaşı ne kadar sorusuna yanıt mı arıyorsun? Bu içerikte Mali Müşavir iş tanımı, aylık ortalama maaşları, Mali Müşavir iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Mali Müşavir Maaşı Ne Kadar? 2023 İş İlanları ve Maaşları

Mali Müşavir görev tanımı nedir, Mali Müşavir ne iş yapar, Mali Müşavir olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Mali Müşavir mesleğine sahip olabilmek için hangi belgelerin gerektir tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.

Mali Müşavir Tanımı;

şletmelerin ekonomik, mali ve hukuki durumları ile vergiye ilişkin işlemlerini muhasebe kurallarına, gerçeklere ve yasalara uygunluk açısından inceleyerek görüşünü ilgililere bildiren ve bu işleri bir işyerine bağlı olmaksızın yapan kişidir.

Mali Müşavir Maaşı Ne Kadar? 2023 Mali Müşavir Maaşları

Mali Müşavir maaşı ortalama aylık 15503 _TL’dir. En düşük Mali Müşavir maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 22500 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Mali Müşavir iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

İşkur Mali Müşavir İş İlanları İçin Tıklayın

kac-para.jpg

Mali Müşavir Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak / Hangi Okul Mezunu Olmak Gerekir?

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Mali Müşavir Ne İş Yapar?

Serbest Muhasebeci-Mali Müşavir; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a)    Serbest iş yapan kişilerin, resmi ve özel kurumların gelirlerini ve giderlerini, çeşitli adlardaki (işletme defteri, serbest meslek kazanç defteri vb.) defterlere kaydetmek,
b)    Kişi veya kuruluşların yükümlü oldukları vergi beyannamelerini düzenlemek,
c)    Kişi ve kuruluşlar adına vergi daireleri ile uzlaşma işlemlerini gerçekleştirmek,
d)    Özel kurumların Sosyal Sigortalar Kurumu ile ilişkilerini düzenlemek,
e)    Gerçek ve tüzel kişilere ait işletmelerin, muhasebe sistemlerini kurmak, geliştirmek,
f)    Gerçek ve tüzel kişilere ait işletmelerin, işletmecilik, muhasebe, finans, mali mevzuat ve bunların uygulamaları ile ilgili işlerini düzenlemek veya bu konularda  danışmanlık yapmak,
g)    Belgelere dayanarak inceleme ve denetim yapmak,
h)    Mali tablo ve beyannamelerle ilgili konularda yazılı görüş bildirmek, rapor düzenlemek, tahkim, bilirkişilik vb. işleri yapmak,
i)    Vergi, fon, gecikme faizi ve cezalar hakkındaki uyuşmazlık işlerini çözümlemek,
j)    Şirketlerin ortaklık ve tasfiye işlemlerini yerine getirmek,
k)    Vergi İdare Mahkemeleri ve adli yargıda, sermaye artırımı ve bankalara sunulan bilançoların incelenmesi vb. konularda bilirkişilik yapmak,
l)    Kamu kurumları ile teşebbüs ve işletme sahipleri arasında hakemlik yapmak,
m)    Fizibilite raporları (Yatırımlar,ilaç fiyatları tespit ve değerlendirilmesi, Sermaye Piyasası Kurulu ve diğer kuruluşlarca yaptırılacak muhasebe denetim işlemlerinde, fon kaynaklı kredilere ilişkin tespit işlemlerinde vb.). hazırlamak,vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Mali Müşavir Meslek Ana Grubu :

Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Alt Ana Grubu :

İş Ve Yönetim İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Grubu :

Finans İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

Meslek Birim Grubu :

Muhasebeciler

Mali Müşavir Meslek Kodu Nedir?

Türk Meslekler sözlüğünde Mali Müşavir mesleğinin meslek kodu 2411.07 olarak belirlenmiştir

YORUM KAT: Yukarıdaki Mali Müşavir maaşlarına ek sizlerde Mali Müşavir mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere  iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.

 

54
54
51
51
51
52
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN