Maltepe seçimleriyle ilgili flaş gelişme

Gece 00.22 gibi sona eren 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin sayım işlemi için Maltepe'de, birleştirme tutanakları hazırlanmaya başladı.

Maltepe seçimleriyle ilgili flaş gelişme

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne ilişkin sayım işlemi sona eren Maltepe'de, birleştirme tutanakları hazırlanmaya başladı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Maltepe ilçesinde yeniden oy sayım işlemi devam ederken flaş bir gelişme yaşanarak oy sayım işlemi durdurulmuştu. Durdurma kararının ardından yeni bir gelişme yaşanmıştı.

1089 sandığın sayımı sürerken Maltepe'de sayım durdurulmuştu. İlave 10 sandık kurulu ve yeniden sayımları iptal edildi. Ayrı ayrı toplanan Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımları oy çokluğuyla iptal etmişti. İptal edilen sandık kurullarının saydığı oylar yeniden sayılmaya başlandı.

400 SANDIK İPTAL EDİLMİŞTİ

Bu karar ile 400 dolayında sandığın sayımı iptal edilmişti. Buna göre, toplam oyların yaklaşık 5/6'sı ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak. Karar, AK Parti, MHP, Saadet Partisi üyeleri ve iki memur üyenin oylarıyla alındı.

CHP'DEN BU KARARA İTİRAZ GELMİŞTİ

CHP, YSK'ya Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımları iptal etme kararına itiraz etti.

KURUL SAYISI 2'DEN 6'YA ÇIKARILMIŞTI

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının sayım işlemine, kalan 123 sandık için Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarınca devam ediliyor.

İstanbul Maltepe'de dün akşam saatlerinde ara verilen oy sayımı bugün sabah saatlerinde yeniden başladı.

SAYIMIN ARDINDAN BELEDİYE BAŞKANI BELİRLENECEK

Sayım işleminin tamamlanmasının ardından il birleştirme tutanağı hazırlanarak, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenmiş olacak.

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 1089 sandığın sayımı saat 00.22 sularında sona erdi.

Kaynak:Ajanslar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡