Maltepe'de oy sayımı yeniden başladı

Maltepe'de yeniden sayım sürerken 1. ve 2. ilçe seçim kurulları, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımları oy çokluğuyla iptal kararı almıştı. Sabah saatlerinde alınan durdurma kararının ardından oyların yeniden sayımına başlandı.

Maltepe'de oy sayımı yeniden başladı

İstanbul'un Maltepe ilçesinde yeniden oy sayım işlemi devam ederken flaş bir gelişme yaşanarak oy sayım işlemi durdurulmuştu. Durdurma kararının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

YENİDEN OY SAYIM İŞLEMİ BAŞLADI

1089 sandığın sayımı sürerken Maltepe'de sayım durdurulmuştu. İlave 10 sandık kurulu ve yeniden sayımları iptal edildi. Ayrı ayrı toplanan Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımları oy çokluğuyla iptal etmişti. İptal edilen sandık kurullarının saydığı oylar yeniden sayılmaya başlandı.

400 SANDIK İPTAL EDİLMİŞTİ

Bu karar ile 400 dolayında sandığın sayımı iptal edilmişti. Buna göre, toplam oyların yaklaşık 5/6'sı ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak. Karar, AK Parti, MHP, Saadet Partisi üyeleri ve iki memur üyenin oylarıyla alındı.

CHP'DEN BU KARARA İTİRAZ GELMİŞTİ

CHP, YSK'ya Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımları iptal etme kararına itiraz etti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Maltepe ilçesinde yeniden oy sayım işlemi devam ederken flaş bir gelişme yaşanarak oy sayım işlemi durduruldu.

MALTEPE'DE OYLAR YENİDEN SAYILACAK

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'da oy sayım işlemi sadece Maltepe'de devam ediyordu. 1089 sandığın sayımı sürerken Maltepe'de sayım durduruldu. İlave 10 sandık kurulu ve yeniden sayımları iptal edildi. Ayrı ayrı toplanan Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurulları, terminallerde bugüne kadar yapılan tüm sayımları oy çokluğuyla iptal etti. İptal edilen sandık kurullarının saydığı oylar yeniden sayılacak.

SANDIK KURUL SAYISI 12'DE 2'YE DÜŞTÜ

Sandık kurulu sayısı 12'den 2'ye düştü. İlçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılan sayımların geçerli olduğu ve yeniden sayımın yeni terminal kurulmadan ilçe seçim kurulları tarafından bizzat yapılması kararlaştırıldı.

YENİDEN SAYIM KARARI ALINMIŞTI

İstanbul'da kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından yapılan itirazlara ilişkin değerlendirmeler devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul'un 34 ilçesinde geçersiz oylar sayılırken, 5 ilçesinde de bütün oyların sayım kararı alınmıştı. Bütün oyların sayımı devam eden tek ilçe olan Maltepe'de ise 227 sandık kaldı.

KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

Bu karar ile 400 dolayında sandığın sayımı iptal edilmiş oldu. Buna göre, toplam oyların yaklaşık 5/6'sı ilçe seçim kurulu tarafından yeniden sayılacak. Karar, AK Parti, MHP, Saadet Partisi üyeleri ve iki memur üyenin oylarıyla alındı.

SAYIMIN ARDINDAN BELEDİYE BAŞKANI BELİRLENECEK

Sayım işleminin tamamlanmasının ardından il birleştirme tutanağı hazırlanarak, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenmiş olacak.

Kaynak:Ajanslar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡