Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa fena köşeye sıkıştı

Mansur Yavaş, iş insanı Necmettin Kesgin adına düzenlenen sahte senedi icrada tahsil etmeye çalışınca mahkeme Yavaş'a para cezası vermesi sonrası tüm ispatlara rağmen Mehmet Özhaseki'yi suçlamıştı. Fakat Mansur Yavaş'ın henüz yanıt vermediği sorular var. İşte Mansur Yavaş'ı cevap vermezse zora sokacak o sorular.

Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa fena köşeye sıkıştı

CHP-İP ve HDP ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, iş insanı Necmettin Kesgin adına düzenlenen sahte senedi icrada tahsil etmeye çalışınca mahkemelik olmuştu. Mahkemenin Yavaş'a para cezası vermesi sonrası tüm ispatlara rağmen Mehmet Özhaseki'yi suçlamıştı. Fakat Mansur Yavaş'ın hala henüz yanıt vermediği sorular var. Mansur Yavaş'ın henüz cevaplamadığı sorular, kendisini zora sokacak..

Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa köşeye sıkıştı...

MANSUR  YAVAŞ 600 BİN DOLARLIK SAHTE SENEDİ EN YAKININDAKİ İSİMDEN TAHSİL ETMEYE ÇALIŞMIŞTI

'Millet ittifakı'nca desteklenen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı CHP'li Mansur Yavaş hakkında, 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin'in şikayeti üzerine, 'görevi kötüye kullanma' ve 'kişilerin huzur ve sükununu bozmak' suçlarından iddianame düzenmişti. Mahkeme heyetinin, 10 gün içinde Yavaş'ın yazılı savunmasını alacağı ve dosyayı Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa köşeye sıkıştı...

MANSUR YAVAŞ'A 'KÖTÜ NİYET' TAZMİNATINI YARGITAY ONADI

Mansur Yavaş, iddiaya göre, SAMAŞ'tan aldığı 3,5 milyon TL'nin 1 milyon TL'sini Necmettin Kesgin'den isteyince bu kez ikili arasında uyuşmazlık oldu. Bunun üzerine Yavaş, Kesgin'den aldığı 600 bin dolarlık senedi Ankara 29'uncu İcra'da takibe koyarak, tahsil etmek istedi. Keskin, söz konusu senetteki imzanın kendisine ait olmadığı iddiasıyla 1'inci İcra Hukuk Mahkemesi'nde itiraz davası açtı. Yapılan incelemede senetteki imzanın Kesgin'e ait olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, Yavaş'ı 329 bin 736 TL 'kötü niyet' tazminatı ve 164 bin 768 TL para cezası ödemeye mahkum etti. Mahkemenin kararı, Yargıtay tarafından da onandı.

Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa köşeye sıkıştı...

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

CHP-İP ve HDP ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, tüm bu ispatlara rağmen kameraların karşısına geçip yıllarca beraber iş tuttuğun kişiyi karalayıp, AK Parti sözcüsü ve Özhaseki'yi suçladı. Oysa henüz yanıt vermediği sorular mide bulandırdı.

İşte herkesin Mansur Yavaş'tan yanıtlamasını beklediği o sorular:

1- Sahte bir senedi icra takibine koymanız nedeniyle para cezası ve kötü niyet tazminatına çarptırıldığınıza dair Yargıtayca onanmış bir mahkeme kararı olduğu doğru mudur?

2- İhtilaflı olduğunuz Necmettin Kesgin ile ne tür bir alacak verecek ilişkiniz oldu. Aranızda bir avukatlık sözleşmesi veya bir mal ve hizmet alımı sözleşmesi yapmış mısınız? Bu alacak verdiğiniz hangi hizmetin karşılığıdır?

3- Necmettin Kesgin isimli vatandaş daha önce yakın arkadaş olduğunuzu söylüyor. Bunun bir çok şahidi olduğunu ifade ediyor. Madem ben bu kadar kötü bir insanım niçin benimle bu kadar yakın dostluk kurdu. Aramızdaki dostluk benden haksız yere para tahsil etmek istemesiyle bozuldu. Beni uzun zaman telefon mesajlarıyla tehdit etti diyor. Buna ne diyorsunuz.

4- Yargıtay'da iş takibi yaptığınız iddia ediliyor. Kimin için yaptınız? SAMAŞ mı, Necmettin Kesgin mi? 

5- Ortada iki senetten bahsediliyor. Gerçek olduğu bilinen senette asıl muhatabın SAMAŞ olduğu anlaşılıyor ki asıl senet olarak icraya koyduğunuz senedin ilk muhatabı ve cirantaları SAMAŞ şirketleridir. Neden SAMAŞ şirketini değil de Necmettin Kesgin’in üzerine gitmek istediniz ve bunu sahte olduğu mahkemece tescil olunan bir senet üzerinden yaptınız. 

6- Bazı dava dosyalarında avukatlarınızın verdiği dilekçelerde bizim borçlumuz SAMAŞ'tır Necmettin Kesgin ile bir ilgimiz yoktur, alacağımız yoktur beyanlarınız doğru mudur? Bu ikrarırınız doğruysa neden sadece Necemettin Kesgin hakkında icra takibi yaptınız? SAMAŞ hakkında niçin yapmadınız?

7- SAMAŞ'tan olan alacağınızı tahsil ettiniz mi veya ibralaştınız mı?

8- Tahsil veya ibralaşma varsa bununla ilgili serbest meslek makbuzunuz var mıdır ve buna ilişkin kanuni vergi ödemelerinizi yaptınız mı ? Ne kadar vergi ödediniz? 

9- Yanınızda sekreter olarak çalıştırdığınız ve ceza davasında şahit olarak dinlenen kadın beyanında 2013 ten bu yana çalıştığını ileri sürmektedir, bu kadın iş yerinde ne zaman çalışmaya başlamıştır? Bu kadının sizin yanınızda çalıştığını söylediği tarihlerde bir taşeron şirketin yemekhanesinde çalıştığı doğru mudur?

10- Alacağınız ne kadardır ve bu alacağınızı hangi senet temsil etmektedir ? Sahte senet mi yoksa tahsile koyduğunuz zaman aşımına uğrayan başka bir senet mi?

11- Hakkınızda açılan davada görevi kötüye kullanma suçundan mükerrer tahsilat yapmaya çalıştığınız ileri sürülmektedir bu doğru mudur? Borcunuz olmadığını söylediğiniz bir kişiden aynı konuyla ilgili neden 2. Kez senet aldınız ve aynı bedelli iki senedi neden icraya koydunuz?

12- Bu vatandaşa bazı SMS'ler gönderdiğiniz ve bu SMS'lerle bu vatandaşı tehdit ettiğiniz, tehdit ettiğiniz konularda bu vatandaşın başına üst üste gelenlerin SMS'lerle örtüşmesi bir tesadüf müdür? (Hukuk diplomasının iptali, avukatlık ruhsatının iptali, malulen emekliliğinin kaldırılması gibi)

13- Necmettin Kesgin’e ait bilgisayarın sizde olduğu ve bu bilgisayarda bulunan görüntülerden dolayı Necmettin Keskin’i tehdit ettiğiniz iddia ediliyor. Bu bilgisayar halen siz de mi? Necmettin Kesgin’e ait ise size nasıl ve hangi yolla ulaştı. 

14- Yaşadığınız hukuki süreçlerden CHP yönetimini adaylık belirleme sürecinde bilgisi var mıydı?

15- Necmettin Kesgin’in Mansur’u suçlamaları ile ilgili şizofren hastası olduğu Mansur taraftarlarınca paylaşılıyor. Madem böyle bir akli denge problemi var bir şizofren hastasından gerçek olmadığı anlaşılan bir senet tahsil etmenizi nasıl açıklayacaksınız?)

MEHMET ÖZHASEKİ'DEN ÇOK SERT CEVAP

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş hakkındaki iddialarla ilgili yaptığı açıklamasında “Hayretle baktım ne diyor diye beni suçluyor. El insaf ya. Ağır ithamlarla suçladığı adamı ben tanımıyorum kendisi tanıyor. Bakın iddialı bir şey söyleyeyim. Eğer o adamı biz konuşturmuşsak veya dediği gibi benimle ilgili bir şey varsa Türkiye’yi terk ederim” ifadelerini kullandı.

Ayrıca dün Cumhur İttifakı Ankara adayı Mehmet Özhaseki, hakkındaki sahte senet iddiası üzerinden Mansur Yavaş'a derlediğimiz soruların içerisinde de olan 8 soru sordu ve "Dürüstlükle cevap vermekten başka çaresi yok" dedi.

Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa köşeye sıkıştı...

MANSUR YAVAŞ'TAN BİR SKANDAL DAHA: HALİS TOPRAK'TAN BELGESİZ ALDIĞI 187 BİN LİRAYI CEBİNE İNDİRMİŞ

Sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışınca mahkemelik olan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş'ın yeni bir skandalı patladı. Yavaş, Halis Toprak'ın Yargıtay dosyalarını vekalet almadan takip etti, ücretini alamayınca makbuz kesip icra takibi başlattı.

BELGESİZ 187 BİN LİRA ALMIŞ

İddialara göre avukatlık bürosu Ankara Balgat'ta olan Mansur Yavaş ile merkezi İstanbul Beşiktaş'ta olan Toprak Holding'in sahibi Halis Toprak arasında Toprak'ın Yargıtay'taki dosyalarının takibi için 2013'te protokol imzalandı. 150 bin TL karşılığında imzalanan 'hukuki danışmanlık' protokolünün en dikkat çeken maddesi ise, 'Halis Toprak'ın Mansur Yavaş'a vekaletname çıkarmayacağı' oldu. Yani verilen hizmet kayıtlara geçmeyecek, sözlü şekilde hizmet verilecekti. Aradan geçen sürenin ardından Halis Toprak'ın parayı ödemediğini gerekçe gösteren Mansur Yavaş, KDV dahil 187 bin 500 TL'lik makbuz keserek iş adamının dosyasını Ankara 8. İcra Müdürlüğü'ne verdi. Mansur Yavaş, bu yolla 'sözlü hizmet' karşılığında onbinlerce parayı cebine indirmiş oldu.

Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa köşeye sıkıştı...

MANSUR YAVAŞ'IN MAFYASI

Öte yandan sahte senedi icrada tahsil etmeye çalışınca mahkemelik olan Mansur Yavaş'ın çek-senet mafyası üzerinden sahte senedin parasını istettiği anlar gizli kamera ve ses kayıtlarıyla belgelendi. Yavaş, işadamı Necmettin Kesgin adına düzenlenen sahte senetle 600 bin doları icrada tahsil etmeye çalışmış, iki isim arasında 5 yıl süren mahkeme sürecinin ardından bir mahkeme Necmettin Kesgin'i haklı bulup Yavaş'ı tazminat ödemeye mahkum etmiş, başka bir mahkeme ise Kesgin'e 4 yıl hapis cezası vermişti. Yavaş'ın kirli çamaşırlarını ortaya döken yargı sürecinin patlak vermesinin ardından bu süreci belgeleyen kayıtlar gün yüzüne çıktı.

Bir görüntüde, eski bir HSK üyesinin, Mansur Yavaş için aracı olduğu, Mansur Yavaş'ın elindeki görüntülere karşılık para istediği görülüyor. Başka bir ses kaydında ise, bir mafya üyesinin telefonda Kesgin'i parayı ödemesi için tehdit ettiği açık açık duyuluyor.

Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa köşeye sıkıştı...

Yavaş'tan Toprak'a: Parayı alırım ama vekaletname istemem

HSK ÜYESİ ARACI OLDU

12 Mayıs 2015 tarihinde HSK üyesi Mansur Yavaş'ı arayarak Necmettin Kesgin için aracı oluyor:
- Başkan nerelerdesin? Datça'da. Şimdi bak başkan, Necmettin'le beraberiz. (Parayı getirmiş de) Sendeki belgelerin tümünü bana teslim edeceksin. Şeyi de getirmiş... Dövizi de getirmiş. Onu teslim edeceğim, şeyler bende kalacak... Eyvah eyvah.. O zaman cuma günü. E tamam olur o zaman. Biz şeyde, Minasera'da oturuyoruz ya. Açık, açık burası açık da, istersen büroya getirsin. Büro açık değil mi? Tamam. bak şimdi Necmettin ile ilgili kaset, ses, görüntü her ne varsa onların tamamını getirsin bana tamam mı? (Görüntü kasetleri, CD'leri) O iki belge de gelsin. Yav ver onları da, bende duracak. Tamam, tamam. Şeyler gelsin. Tamam, büroya getirsin, oldu. Haydi görüşürüz, sağol.
Söz konusu telefon görüşmesinin ardından Kesgin Yavaş'ın kendisine yaptığı kaset şantıjı ile ilgili olarak ile HSK üyesi'ne "Ben şimdi Mansur abinin... Benim görüntülerimi servis etmişler ya ona. O görüntülerimi kim servis etmiş? Bir de görüntülerimi istiyorum ben" diyor. HSK üyesi ise "Görüntülerini şimdi vermez. Ama kimden aldığını sorayım. Gerçi bu delikanlılığa sığmaz şimdi" karşılığını veriyor.

Mansur Yavaş'ı bu sorular zora sokacak! Bu defa köşeye sıkıştı...

MAFYA ÜYESİ İLE MANSUR YAVAŞ TELEFON GÖRÜŞMESİ

Mafya üyesinin Necmettin Kesgin ile telefon görüşmesi:
- Alo
- Efendim
- Bizim başkanın seninle bir vekalet davası var, vekalet ücreti var alacağı.
- Evet?
- Bununla ilgili bir görüşelim seninle olur mu? Başkanımız senin bir davana katılmış kardeş, doğru mu yani?
- Başkan dediğin kim bana bir söyler misin? Başkanım başkanım dediğin kim?
- Aynen o başkan kardeş, sen doğru anladın.
- Mansur Yavaş adına arıyorsun öyle mi sen?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Tokat’ta peş peşe deprem! Yaşanan deprimin görüntüleri kameraya böyle yansıdı...
Tokat’ta peş peşe deprem! Yaşanan deprimin görüntüleri kameraya böyle yansıdı...
Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu Müge Anlı'nın yayınına çıkarak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu, babasına verdi veriştirdi
Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu Müge Anlı'nın yayınına çıkarak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu, babasına verdi veriştirdi
Sarıyer'deki cinayet, taksicileri isyan ettirdi! ''Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik''
Sarıyer'deki cinayet, taksicileri isyan ettirdi! ''Azrailini yanında taşıyan bir meslek grubu haline geldik''
Su faturası yüzde 25 düşecek! Herkesi kapsıyor
Su faturası yüzde 25 düşecek! Herkesi kapsıyor
Çok Okunanlar
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
18 Nisan 2024 Perşembe Günlük burç yorumları| Özgüveniniz tüm kapıları sizin için açabilir
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
18 Nisan 2024 Perşembe hava durumu nasıl olacak, yağmur yağacak mı sıcaklıklar kaç derece olacak?
Emekliye 10 bin TL! Aynı gün onay çıkıyor
Emekliye 10 bin TL! Aynı gün onay çıkıyor
Su faturası yüzde 25 düşecek! Herkesi kapsıyor
Su faturası yüzde 25 düşecek! Herkesi kapsıyor
Yorumlananlar
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Emekli maaşına iki yeni düzenleme geliyor! Hem zam gelecek, hem de taban aylıkları artacak, refah payı da masada
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…