Mansur Yavaş'tan "Ankara Tek Yürek" kampanyası

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın başlattığı "Ankara Tek Yürek " kampanyasında 48 bin 534 fatura ödenirken 2 milyon 343 bin 700 TL maddi nakit yardımı yapıldı.

Mansur Yavaş'tan "Ankara Tek Yürek" kampanyası

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak zorda olan vatandaşlar için Ankara Büyükşehir Belediyesi, "Ankara Tek Yürek" isimli kampanya düzenledi. "Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahipleriyle hayırseverler arasında köprü olmaya devam ediyoruz. Haydi Ankara! Bu kentte bir tek mahzun kalmasın, birlikte bayram edelim!" sloganıyla  başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlar 3 farklı şekilde yardımda bulunabiliyor.

YAVAŞ: BUGÜNLER DE GELİP GEÇECEK

Kampanyayı sosyal medya hesabı Twitter'dan duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş,“Daha önce Hızır oldunuz, veresiye defterlerini kapattınız. Sonra aşınızı paylaşıp iftar sofraların bereketi oldunuz… Şimdi sıra geldi suyumuzu, otobüs biletlerimizi ve yine hayırlarımızı paylaşmaya… Bugünler de gelip geçecek… Geriye, çektiğimiz sıkıntılarla birlikte, bu zor günlerde dayanışmanın, iyilikte yarışmanın ve kardeşliğin güzelliği kalacak… Bizler size güvendik, sizler de bize güvendiniz… Hayırlarınızı ihtiyaç sahiplerinden esirgemediniz… Şimdi bu iyilik kervanına bütün gücümüzle bir omuz daha koyalım… Bulaştırdığımız her iyilik, yüz üstüne yüz güldürsün… Kurduğumuz gönül köprüleri sayesinde bereketi paylaşalım. Ankara’mızda bayrama buruk giren, bayram sevinci tatmayan hiçbir hane kalmasın.” ifadelerini kullandı.

 

 

VATANDAŞLAR NASIL YARDIMDA BULUNABİLİYOR?

Ankara Tek Yürek isimli internet sitesinde vatandaşlara 3 farklı seçenek sunuluyor.

SU VER 

 Sosyal yardım almakta olan veya borçlarından dolayı kapalı iken Kovid-19 salgınında destek amacıyla geçici olarak suları belediyemizce açılmış olan ailelerin faturalarını ödeyebilirsiniz.

BİLET VER

Belediye tarafından belirlenmiş olan ihtiyaç sahibi kişilerin Ankarakart'larına yükleme yaparak kendilerini sevindirebilir, ayrıca kendinize ait Ankarakart'a da yükleme yapabilirsiniz.

EL VER

Sisteme başvuru yapmış olup, Kovid-19 salgın sürecinde işini kaybeden veya işyerini kapatmak zorunda kalan vatandaşlara direkt olarak nakit yardımı yapabilirsiniz!

adsizzzzzz-001.png

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡