Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır?

Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır? sorusu Koronavirüsten korunmak için maske istemeyi düşünn kişilerce araştıılmaya başlandı. Biz de sizler için araştırdık. İşte detaylar.

Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır?

İzolasyonu sağlamak için ücretsiz maske dağıtımı yapılacağının belirtilmesinin ardından internette bu konu araştırılmaya başlandı. Peki Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır? Tüm merak edilenler haberimizde.

MASKE SİPARİŞİ E-DEVLET NASIL YAPILIR?

– E Devlet’e giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “ücretsiz maske talebi” yazın.

– Açılan sayfada kişisel bilgileriniz ile iletişim bilgilerini doldurunuz

– Diğer aile bireylerinizi eklemek istiyorsanız ‘Aile Bireyi Ekle’ seçeneğini kullanın ve aynı şekilde o kişinin de kimlik bilgilerini girin.

– Son olarak güvenlik sorusunu ve verdiğiniz bilgilerin doğruluğunu onayladıktan sonra en attaki ‘Maske Siparişi Ver’ butonuna basın.

ÜCRETSİZ MASKE E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır?

ÜCRETSİZ MASKE NE ZAMAN ELİNİZE ULAŞIR?

E devlet üzerinden gerçekleşen ücretsiz maske siparişiniz onaylandığı takdirde sipariş onay kodu görülmesi gerekmektedir. Sipariş kodunuz ile ePTTAVM sitesinden takibi yapabilirsiniz. Sürecin 3 ila 5 gün olacağı tahmin ediliyor.

Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır?

MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU YERLER NERELER?

Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde her geçen gün yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. Alınan önemler arasında belirlen yerlerde maske takma zorunluluğu da var.

Pazar yerleri ve marketler gibi toplu halde bulunulan tüm alanlarda maske takılmasının artık zorunlu olacağını ifade eden Erdoğan, toplu taşıma araçlarında da maske kullanımı kolluk kuvvetleri tarafından takip edileceğini bildirdi.

Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır?

E- DEVLET'TEN NASIL ŞİFRE ALINIR?

e Devlet Kapısı'na giriş sağlayabilmek öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/ adresine gitmelisiniz. Burada karşınıza 5 farklı yöntem çıkmaktadır.

-T.C. kimlik kartı ile giriş,
-e-Devlet şifresi ile giriş,
-Mobil imza ile giriş,
-Elektronik imza ile giriş(e-imza),
-İnternet bankacılığı ile giriş.

e-Devlet sistemine giriş işlemlerinde en çok tercih edilen giriş yöntemi E-Devlet şifresi ile giriştir. Bu şifreyi de kolaylıkla alabilirsiniz. İlk kez şifre alacaklar için internet üzerinden alınması mümkün olmayan şifre PTT şubelerinden gerçekleştirilmektedir. Size en yakın PTT şubesine giderek e Devlet şifresi almak istiyorum dediğinizde 2 TL karşılığında e Devlet şifresi temin edebilirsiniz. Bu şifre bireysel olarak verilmektedir. Her vatandaş kendi e Devlet şifresini TC kimlik numarasının üzerinde yazdığı kimlik kartı ile alabilmektedir.

Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır?

KORONAVİRÜS CAN KAYBI SAYISI KAÇ 8 NİSAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüse ilişkin son rakamı açıkladı.

Türkiye'de son 24 saatte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 87 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 812'ye yükseldi.

Maske sipariş etmek E-Devlet'ten nasıl yapılır?

Bakan Koca, paylaşımında "Hastalarımızdan 264’ü daha iyileşti. Yoğun bakım ve entübe hasta sayımızdaki artış hızı düşme eğiliminde. Başarımız izolasyona bağlı. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım." ifadelerini kullandı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡