Masterchef Dalyan köfte nasıl yapılır? | Dalyan köfte tarifi | Malzemeleri nelerdir?

Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri üyeliğini yaptığı Masterchef Türkiye'nin 22 Ağustos Pazar günkü bölümünde yaşanan kıyasıya rekabet geceye damga vurdu. Yarışmacılar Dalyan köfte yaptı. Peki Masterchef Dalyan köfte nasıl yapılır? | Dalyan köfte tarifi | Malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...

Masterchef Dalyan köfte nasıl yapılır? | Dalyan köfte tarifi | Malzemeleri nelerdir?

TV 8'in sevilen yemek yarışması Masterchef Türkiye'nin 44. bölümünde Dalyan köfte yapıldı. Kıyasıya rekabetin yaşandığı programı izleyen kişiler, Dalyan köfte tarifini merak etti. Peki Masterchef Dalyan köfte nasıl yapılır? | Dalyan köfte tarifi | Malzemeleri nelerdir? İşte ayrıntılar...

DALYAN KÖFTE MALZEMELERİ NELERDİR?

yarım kğ kıyma
1 adet yumurta
yarım demet ten az maydanoz
1 dilim ekmek
1 adet soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
tuz
karabiber
kimyon

İç Malzemeleri;

3 adet haşlanmış yumurta
2 adet haşlanmış havuç
1 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yumurtanın akı
1 su bardağı konserve bezelye

Sos İçin Malzemeler;

2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet domates
tuz

MASTERCHEF DALYAN KÖFTE NASIL YAPILIR? DALYAN KÖFTE TARİFİ

İlk olarak harcı hazırlayın önce soğanı rendeleyin.

Ekmeğin içini robottan çekin.

Derince bir kaba kıymayı, maydanozu,  rendelenmiş soğanı ve ekmek kırıntısını ilave edin. Birer çay kaşığı tuz, kimyon, karabiber ekleyin.

Bir yumurtanın tamamını kırın diğer yumurtanın da sarısını ekleyin ve iyice yoğurun.

15-20 dakika dolapta dinlendirmeye bırakın.

Köfte dinlendikten sonra fırın tepsinize aliminyum folyo serin köfteyi tepsiye dökün ve elinizle bastırarak tepsinin tamamına serin tam ortaya olacak şekilde uzun biçim de yumurta, havuç, patates ve bezelyeleri yerleştirin.

Aliminyum folyo yardımıyla köfteyi dolayın folyoyu çıkarın ve köftenin birleşme yeri alta gelecek şekilde fırın kabınıza yerleştirin salçayı sulandırıp üzerine sürün tekrar folyo ile tepsiyi kapatın ve önceden ısıtılmış fırına verin arada kontrol ederek köftenin çıkan suyundan kaşık yardımıyla üzerine dökün kurumasın.

Fırında 20 dakika kadar pişirin bir yandan da tereyağı tavaya alıp ateşe koyun erimeye başlayınca kabukları soyulup ince ince doğranmış domatesleri ve tuzu da ekleyip 5 dakika domatesler ölünceye kadar kavurun.

Köfte pişince dilim dilim kesin servis tabağına alın ve üzerine hazırlamış olduğunuz sostan dökün.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡