Maymun Çiçeği virüsü taşıyan hasta kaçarak ülke değiştirince, iki ülkenin de ilk vakası olarak kayıtlara geçti!

Tayland'da rahatsızlanması nedeniyle hastaneye Nijeryalı bir genç, yapılan testlerin sonucunda Maymun Çiçeği virüsü taşıdığı tespit edildi. Karantinaya alınması gerekirken Kamboçya'ya kaçan 27 yaşındaki genç, iki ülkenin de ilk virüslü vakası olarak kayıtlara geçti.

Maymun Çiçeği virüsü taşıyan hasta kaçarak ülke değiştirince, iki ülkenin de ilk vakası olarak kayıtlara geçti!

Nijeryalı Osmond Chihazirim Nzerem, Tayland Phuket'teydi. Rahatsızlandığını hisseden genç, hastaneye gitmeye karar verdi. Doktorların ilk tedavilerinin ardından Maymun Çiçeği virüsünden şüphe edilen 27 yaşındaki Nzerem, çeşitli testlere tabi tutuldu. Birkaç gün süren test sürecinin ardından virüs tanısı koyulan genç, tekrar hastaneye çağırıldı.

BİR HAFTA BOYUNCA ARANDI

Puket'te yapılan test sonuçlarının pozitif çıktığından haberdar olan Osmond Chihazirim Nzerem, kendisine ulaşabilecekleri tüm iletişim aletlerini kapattı ve bulunduğu yeri terk etti. 1 hafta boyunca aranan gencin Kamboçya'ya gittiği anlaşıldı. Kamboçya'da yakalanan Nzerem, hastanede karantinaya alındı.

Hasta olduğu halde kaçarak ülke değiştiren Osmond Chihazirim Nzerem, Tayland'da ve Kamboçya'da tespit edilen ilk virüslü vaka olarak kayıtlara geçti. (İHA)

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN