MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Sınav başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Diyanet İşleri Başkanlığı MBSTS Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır? Nasıl yatırılır? soruları internette en çok araştırılan konulardan birisi oldu. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte tüm merak edilenler....

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Sınav başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

DİB- MBST (Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (DİB - MBSTS) sınavına girecek olanlar internette araştırma yapmaya başladı. Peki MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Diyanet İşleri Başkanlığı MBSTS Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır? Nasıl yatırılır? Tüm merak edilenler haberimizde...

MBSTS SINAV ÜCRETİ NE KADAR 2020?

Sınava girecek adaylar, 170,00 TL olan sınav ücretini, 18-25 Şubat 2020 tarihleri arasında yatıracaklar.

MBSTS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILIR?

 Sınav ücreti ÖSYM hesabına;

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
     
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) aracılığıyla yatırılabilecektir.

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak da yatırabileceklerdir.

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

DİB-MBSTS 2020 BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Ödeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve Diyanet İşleri Başkanlığı sorumlu olmayacaktır. Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Sınav için başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücreti yatırılmalıdır. Başvuru bilgilerinin sisteme girişi yapıldığı halde sınav ücretini süresi içinde yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileri silinecek, başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacak, bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi de düzenlenmeyecektir (Aday Başvuru Formunun ŞEHİT/GAZİ YAKINLIK bilgi alanını işaretleyen ve bu bilgisi ilgili kurumlar tarafından onaylanan adaylar hariç).

Başvuru koşullarını taşımadığı hâlde sınav ücretini yatıran adaylar ile başvuruları geçerli olduğu hâlde sınava girmeyen veya birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilmez/devredilmez.

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

MBSTS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2020 ?

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 2020 başvuruları 18 Şubat'ta (bugün) başlayacak, 24 Şubat'ta sona erecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

MBSTS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar başvurularını, Başvuru Merkezlerinden yapacaklardır. Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. Başvuru Merkezleri tarafından başvurular, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar, başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir Başvuru Merkezlerinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacak, elden yapılmak istenen başvurular kabul edilmeyecektir. Sadece elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olacaktır.

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

MBSTS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün 255,00 TL olarak yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında eİŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalardan yatırılamaz.

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

MBSTS HANGİ İLLERDE YAPILIR?

2020 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2020-DİB-MBSTS), 4 Nisan 2020
tarihinde aşağıda belirtilen il merkezlerinde yapılacaktır:

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

MBSTS başvuru ücreti ne kadar 2020? Başvuru ücreti hangi bankaya yatırılır?

MBSTS SINAVI NEDİR? KİMLER BU SINAVA BAŞVURABİLİR?

MBSTS, Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’nın kısa adıdır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 23. Maddesi uyarınca görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek ve mesleki bakımdan göreve en iyi şekilde hazır bulunmalarını sağlamak, kariyer basamaklarında kriter olarak değerlendirmek ayrıca;

1. Görev (müktesebi olup başka unvanlarda görev yapan personel) veya görev yerlerini değiştirmek isteyen cami görevlileri,

2. Yurtdışına din görevlisi olarak gitmek isteyenler,

3. Hac ve umre hizmetlerinde (Müftü, Vaiz ve Eğitim Görevlileri hariç) din görevlisi olarak görevlendirileceklere yönelik (4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personel dahil) Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) yapılır.

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin 1 inici fıkrasında “Görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek ve mesleki bakımdan göreve iyi şekilde hazır bulunmalarını sağlamak amacıyla yılda bir Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) yapılabilir.

Bu sınav Başkanlıkça yapılabileceği gibi başka kamu kurum veya kuruluşlarına da yaptırılabilir. Sınavın yeri ve zamanı ile sınavda sorulacak sorular Başkanlıkça belirlenir ve sınavı yapacak kuruma bildirilir. Başkanlıkça gerekli görülmesi halinde sınav soruları ÖSYM’ye veya üniversitelere de hazırlatılabilir.” hükmü yer almaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı en az iki yılda bir Mbsts’ı yapıyor. MBSTS’ı Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan imam, Kur’an kursu öğretmeni ve müezzinlere yönelik bir sınav. Eğer görev yerinizi veya unvanınızı (imam iken uzman imam olmak gibi) değiştirmek, yurt dışı ve hac’da görevlendirilmek isterseniz bu sınava girmiş olmanız gerekir.

Yurt dışında görevlendirilmek isterseniz 70 ve üzeri  (daha önce böyle oldu) puan almış olmalısınız. Nakil sınavlarında Mbsts’nın ve sözlü puanın ortalaması alındığından Mbst sınavından da oldukça yüksek puan almanızda fayda var. Hac görevlendirmesinde ise görevli olarak kaç kişi alınacaksa en yüksek puan alandan aşağıya doğru sıralama yapılmaktadır. Dolayısıyla Mbst sınavından her halükarda yüksek puan almanız yararınıza olacaktır.

MBSTS sınavı ilk yapıldığı yıllarda görevliler tarafından çok önemsenmedi. Fakat görev yerini değiştirmek isteyen birisi, eğer MBSTS sınavına girmemişse ne yaparsa yapsın yer değiştiremeyince bu gibi durumlar görevliler arasında yayıldı ve gittikçe MBSTS sınavına girenlerin oranı artmaya başladı.
 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡