MEB E-Okul 2020 Lise tercihi nasıl yapılır? E Okul LGS tercih ekranı

LGS tercihleri bugün itibariyle başladı. Öğrenciler e-Okul sistemine girerek tercihlerini yapabilecek. Peki MEB E-Okul 2020 lise tercihi nasıl yapılır? İşte E Okul LGS tercih ekranı ve e-Okul üzerinden tercih yapmak için bilinmesi gerekenler...

MEB E-Okul 2020 Lise tercihi nasıl yapılır? E Okul LGS tercih ekranı

LGS tercihleri E okul Veli Bilgilendirme Sistemi sistemi üzerinden yapılmaya başlandı. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı LGS tercih robotundan yararlanarak işlemlerini yapabilecek. 20-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tercihler için öğrenciler kendilerine en uygun okulu e-okul üzerinden seçecek. Peki E-Okul 2020 lise tercihi nasıl yapılır? İşte E Okul LGS tercih ekranı...

E-OKULA GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİHİ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

LGS TERCİH ROBOTU

2020 MEB TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

MEB E-Okul 2020 Lise tercihi nasıl yapılır? E Okul LGS tercih ekranı

MEB E-OKUL 2020 LİSE LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? 

Tercih işlemleri https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmî ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınavın puanı ile öğrenci alan okullar için tercih sayısı 5'ten 10'a çıkartıldı.

MEB E-Okul 2020 Lise tercihi nasıl yapılır? E Okul LGS tercih ekranı

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ortaokul veya imam hatip ortaokulu 8'inci sınıfını başarıyla tamamlamış veya geçici eğitim merkezlerinden ya da Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumda olan öğrenciler, sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda; yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullara ise okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devamdevamsızlık kriterleri göz önünde bulundurularak yerleştirilecektir. Yerleştirme yapılacak okullar http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Yerleştirme sonuçları 10 Ağustos 2020 tarihinde ilan edilecektir.

MEB E-Okul 2020 Lise tercihi nasıl yapılır? E Okul LGS tercih ekranı

EBA İLE LGS TERCİH DANIŞMANLIĞI NASIL OLACAK?

Bakan Selçuk, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merkezi sınav, yerel yerleştirme ya da pansiyonlu okullar arasından hangi liseyi tercih edeceğine dair soruları bulunan aileler ve öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmetini başlattıklarını açıkladı.

Bu süreçte, her yıl olduğu gibi bu yıl da tercih danışmanlığı hizmeti ile öğrencilerin ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda en uygun üst öğretim kurumlarına yerleşmelerine katkı vermeyi amaçladıklarını dile getiren Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Kurulan tercih danışmanlığı birimlerimiz öğrencilere EBA üzerinden online tercih danışmanlığı hizmeti verecek. Bu hizmet, canlı sınıfların yapıldığı dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecek. Rehberlik ve araştırma merkezlerimizde (RAM) kurulan tercih danışmanlığı birimlerimizce de internete erişimi olmayan LGS tercihinde bulunacak öğrencilerimize telefonla tercih danışmanlığı hizmeti verilecek. Öğrencilerimizin 20-29 Temmuz tarihleri arasında tercih danışmanlığı hizmetini ne zaman alacakları konusunda, okul müdürlükleri öğrencilerimizi bilgilendirecek. Öğrencilerimizi ve velilerinizi tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyoruz."

13 BİNİ AŞKIN REHBER ÖĞRETMENİ GÖREV ALACAK

Bakan Selçuk, tercih danışmanlığı hizmeti için rehber öğretmenlerin görev alacağına değinerek, "Bu süreçte yaklaşık 13 binin üzerinde rehber öğretmenimiz, EBA üzerinden öğrencilerimize online danışmanlık yapacak. Öğretmenlerimiz, EBA üzerinden görev alacakları sınıftaki öğrencilerle iletişime geçecek." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasının ardından da sınava katılan öğrencilere yine rehber öğretmenler tarafından tercih danışmanlığı hizmetinin başlatılacağını sözlerine ekledi.

Bakanlıkça, LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci yarından itibaren 29 Temmuz'a kadar sürecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡