MEB, YKS 2020 çevrimiçi (online) deneme sınavı ön kayıt ekranı

MEB, YKS 2020 çevrimiçi (online) deneme sınavı ön kayıt ekranı 2020 internette bu sınava katılmak isteyenler tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için araştırdık. İşte detaylar

MEB, YKS 2020 çevrimiçi (online) deneme sınavı ön kayıt ekranı

Üniversite sınavına hazırlanan gençlere müjde. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan 12'nci sınıf öğrencileri için çevrimiçi deneme testleri yapacak. Bu fırrsatı kaçırmak istemeyen öğrencilerde kayır yaptırmak için internette "MEB, YKS 2020 çevrimiçi (online) deneme sınavı ön kayıt ekranı"nı araştırmaya başladı. İşte kayıt ekran linli ve sınav hakkında tüm merak edilenler

MEB, YKS 2020 ÇEVRİMİÇİ (ONLİNE) DENEME SINAVI ÖN KAYIT EKRANI 

Sınava katılmak isteyen öğrenciler her iki oturum için de kayıt yaptırmak zorunda olacak. Öğrenciler, "//ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx" adresinden kayıt olabilecek.

ÖN KAYIT NE ZAMAN BİTİYOR?

Öğrencilerin her mini denemeden önce ön kayıt yaptırmaları gerekecek. Ön kayıt sınav saatinden 15 dakika öncesine kadar devam edecek. Kayıt yaptıran öğrenciler, sınava başlama saatinden 15 dakika önce sisteme giriş yaparak bekleme odasında bekleyebilecek.

MEB YKS SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Çevrimiçi mini deneme sınavlarının ilki 30 Mayıs'ta, 2'ncisi 6 Haziran'da, 3'üncüsü 13 Haziran'da, 4'üncüsü ise 20 Haziran'da yapılacak. Her mini deneme iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

MEB, YKS 2020 çevrimiçi (online) deneme sınavı ön kayıt ekranı

MEB 1. DENEME SINAVI İLK OTURUM SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

çözümlü mini deneme sınavlarının ilki 30 Mayıs'ta gerçekleştirilecek sınavlar iki oturum halinde yapılacak. İlk oturum YKS kapsamındaki tüm dersleri kapsayacak, saat 19.00'da başlayacak ve 70 dakika sürecek.

MEB 1. DENEME SINAVI İLK OTURUMDA KAÇ SORU VAR?

Birinci oturumda öğrencilere matematik ile Türk dili ve edebiyatından 15'er, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefeden beşer olmak üzere toplam 60 soru yöneltilecek.

MEB 1. DENEME SINAVI 2. OTURUM SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

İkinci oturum ise İngilizce'den olacak, saat 21.00'de başlayacak.

MEB, YKS 2020 çevrimiçi (online) deneme sınavı ön kayıt ekranı

MEB 1. DENEME SINAVI 2. OTURUMDA KAÇ SORU VAR?

30 dakika sürecek ve oturumda 20 soru yer alacak.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN ÖĞRENCİLECEK?

Soruların doğru cevapları ve çözümleri aynı gün saat 21.30'da Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün resmi ‘Youtube’ kanalından yayımlanacak. Öğrenciler mini deneme sınav sonuçlarını sınav süresi bittikten sonra sistem üzerinden T.C. kimlik numaralarıyla öğrenebilecek. Mini deneme sınav sorularının PDF'leri, çözümleriyle birlikte, ‘ogmmateryal.eba.gov.tr’ ile Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "https://ogm.meb.gov.tr/" adresinden pazar günü saat 13.00'ten itibaren yayımlanacak.

MEB, YKS 2020 çevrimiçi (online) deneme sınavı ön kayıt ekranı

MEB DENEME SORULARINI KİM HAZIRLADI?

Mini deneme sınavında sorulan sorular, Ortaöğretim Genel Müdürlüğünde görevli öğretmenler tarafından MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının yayımladığı sınav konularına uygun olarak hazırlandı. Sınav sonunda her öğrenciye karne de verilecek. Karnede Türkiye, il ve ilçe sıralaması da yer alacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡