Mehmet Aktaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Yeni Emniyet Genel Müdürü kimdir?

Resmi Gazete'nin 18 Temmuz 2019 tarihli 30835 sayılı atama kararlarında Mehmet Aktaş Emniyet Genel Müdürü olarak atandı. Bundan dolayı vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Peki Mehmet Aktaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Tüm cevaplar haberimizde.

Mehmet Aktaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Yeni Emniyet Genel Müdürü kimdir?

18 Temmuz 2019 tarihli 30835 sayılı Resmi Gazete'de Emniyet Genel Müdürü olarak atama kararı bulunan Mehmet Aktaş ile ilgili Mehmet Aktaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? soruları aratılmaya başlandıç İşte merak edilen detaylar...

MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

01.07.1968’de Elazığ’da doğdu. İlköğrenimi Elazığ Merkez Tadım Köyü İlkokulu’nda; ortaokulu ve liseyi Elazığ İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.1994 yılında Malatya kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay İngiltere’de bulundu. Dil ve İngiliz yönetimi ile ilgili eğitim aldı. 1997’de Aksaray-Gülağaç’ta kaymakam olarak göreve başlayan Aktaş, daha sonra da Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri,Rize-Çayeli ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 2010-2014 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014-2016 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. 1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Karabük Valisi olarak atandı. Son valiler kararnamesi ile 21.06.2017 tarihinde Karabük Valiliği'nden Şırnak Valiliği'ne atandı. Mehmet Aktaş evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mehmet Aktaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Yeni Emniyet Genel Müdürü kimdir?

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevinden alınarak İçişleri Bakanlığı emrine çekildi.

Uzunkaya'nın yerine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atandı.

Aktaş'ın yerine ise Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan Şırnak Valisi görevine getirildi.

Pehlivan'ın yerine ise Hakkari Vali yardımcısı Cüneyt Epcim atandı.

RESMİ GAZETE KARARLARI İÇİN TIKLAYINIZ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡