Mehmet Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Kaç para dolandırdı?

Mehmet Aydın kurduğu Çiftlikbank ile vatandaşları dolandırmasıyla ve sık sık kendisiyle ilgili haberlerin gelmesiyle birlikte internette hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki Mehmet Aydın kimdir? Tosuncuk kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Tosuncuk Kaç para dolandırdı? İşte cevapları

Mehmet Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Kaç para dolandırdı?

Mehmet Aydın Çiftlinkbank davasıyla ve daha sonra kaçtığı yerden gelen görüntülerle gündeme oldukça sık düşmüştü Bundan dolayı da internette oldukça araştırılıyordu Biz de bundan dolayı sizler için Mehmet Aydın kimdir?  Tosuncuk kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Tosuncuk Kaç para dolandırdı? sorularının cevaplarını araştırdık. İşte cevapları...

MEHMET AYDIN KİMDİR?

Aslen Giresunlu olan Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu Bursa’da tamamladı. . Çiftlik Bank'ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl’de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı. Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın,Eren Çakar ismini kullanan Mehmet Aydın, Egoman ismiyle rap klipleri çekti. SGK kayıtlarında Mehmet Aydın'ın isminin yer aldığı eğlence mekanının sahibi Yusuf Sabahyıldızı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çiftlik Bank'ın kurucusu Aydın'ın, 2013'te sahibi olduğu iş yerinin mutfak bölümünde bulaşıkçı olarak çalıştığını söyledi. Kendisinden 20 yaş küçük olan Sıla Aydın ile evlendi.

Mehmet Aydın ile Sıla Aydın'ın ocak ayında boşandığı iddia edilmişti fakat. Av. Yörük, açıklamasında “Mehmet Aydın ile bir yıl kadar önce evlenen Sıla Aydın’ın bu kişiden anlaşmalı boşanma niyeti vardı. Ancak bir türlü kendisine ulaşamadık. Türkiye’ye de gelmeye korkuyor. Aylık 5 bin lira nafaka talebimiz vardı. Buna bile yanaşmadı. Bu nedenle bugün mahkemeye çekişmeli boşanma dilekçemizi sunacağız. Sıla Aydın ayrıca bugün koruma kararı başvurumuz olacak” dedi.

Mehmet Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Kaç para dolandırdı?

ÇİFTLİK BANK NEDİR?

‘’Çiftlik Bank kendini ne kadar bir oyun olarak tanımlasa da aslında büyük karlar elde edebileceğiniz bir yatırım aracıdır. Yaptığınız gerçek yatırımlar ile çeşitli hayvanlar satın alabiliyorsunuz ve Çiftlik Bank sitesine yapacağınız düzenli ziyaretler ile gerçek para kazanıyorsunuz. Çiftlik Bank ise sizin yaptığınız yatırımları gerçek anlamda hayvan ve arazi satın alımları ile değerlendiriyor. Sistemde hayvanların ömrü genel olarak 365 gündür. Saanen keçisi bu konuda istisnadır ve ömrü 700 gündür. Yatırdığınız tutarı 4-6 ay arasında geri almış oluyorsunuz ve bundan sonraki aylar kazandığınız her kuruş sizin kar hanenize yazılıyor. Hayvanın sanal ömrü sona erdiğinde o hayvandan daha fazla gelir elde edemiyorsunuz ve yeni yatırımlar yapmanız gerekiyor. Düzenli ve mantıklı bir şekilde Çiftlik Bank'ta vakit geçirdiğiniz de yaptığınız 1000 TL'lik bir yatırım 1 sene sonra size en az 2200,00 TL olarak geri dönüyor. Maksimum seviye de faydalanmanız durumunda ise 1000 TL başına 2800 TL'ye kadar kazanabilirsiniz.’’

Mehmet Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Kaç para dolandırdı?

ÇİFTLİK BANK SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

SPK raporuna göre Çiftlik Bank sistemiyle 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL para toplantı. Yine rapora göre 62 bin 877 kişiye 393.3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan 113.4 milyon liranın ise Kıbrıs'a ve Çitlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

SPK incelemesi devam eden şirket 09.01.2018 tarihi itibariyle üyelik alımını durdurduğunu ilan etti. Kararın gerekçesi ise saadet zinciri, ponzi gibi iddialar. Açıklamada "Çiftlik bank oluşturulan tüm olumsuz algıları ve ön yargıları durdurmak, iddia edildiği gibi Ponzi Sistem veya Saadet Zinciri olmadığını ispat etmek üzere sisteme yeni üyelik alımı askıya alınmıştır' denildi.

Binlerce insanı dolandıran Çiftlik Bank oluşumunun yüzü olan ve kurucu Mehmet Aydın’la birlikte katıldığı açılışlarda insanları Çiftlik Bank’a para yatırmaya çağıran oyuncu Mehmet Çevik, “suç oluşmuşsa benim için vebaldir” şeklinde konuştu. Kendisine güvenen insanları 2 milyar lira dolandırıp yurtdışına kaçan Çiftlik Bank’ın kurucusu Mehmet Aydın’ın vurgun öncesi katıldığı toplantılarda en önde yer alan ekranların tanınmış oyuncusu Mehmet Çevik, ilk kez Gazete Habertürk'ten Bülent İpek'e konuştu. “Keşke o reklamı yapmasaydım” diyen Çevik, sisteme hiç para yatırmamış. ‘Medya danışmanlığı’ karşılığında aldığı ücreti açıklamayan ünlü oyuncu, “Hayatım boyunca kolay para kazanmanın peşinde olmadım” diyor.

Mehmet Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Kaç para dolandırdı?

MEHMET AYDIN NEREYE KAÇTI, NEREDE?

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın firar etti. Çiftlikbank'ta yer yerinden oynayınca JÖH önlem aldı. Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın kaçmadan önce eşini boşadığı ortaya çıktı. Eski karısı Sıla Aydın (Soysal) Çiftlik Bank dolandırıcılığının planlı olduğunu iddia etti. Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın firar etti. Bursa İnegöl'deki Çiflikbank büyükbaş hayvan çiftliğinde ise olay üstüne olay yaşanıyor. Dün gece paralarını alamayan çiftçiler tesisi basıp inekleri almak istedi. Bunun üzerine bugün Çiftlik Bank tesisleri önünde Jandarma Özel Harekât (JÖH) ekipleri nöbet tutmaya başladı. Sabah saatlerinde tesise gelen İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri tesiste hasar tespiti çalışması yaparken, veteriner hekimler de hayvanları sağlık kontrolünden geçirdi.

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın ile ilgili de bomba bilgiler ortaya çıktı. Mehmet Aydın'ın kardeşi Fatih Aydın ile birlikte firar ettiği öğrenildi. İddialara göre, Dubai'ye oradan da Uruguay'a kaçan Mehmet Aydın'ın milyonlarca doları beraberinde götürdü. Ümraniye'deki Çiftlik Bank genel merkezi de birkaç gün önce sessiz sedasız boşaltıldı.

Mehmet Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Kaç para dolandırdı?

Aydın kurucusu olduğu Çiftlik Bank ile 132 bin 222 kişiyi dolandırmış ve 1 milyar 139 milyon 972 bin TL para ile yurt dışına kaçmıştı.

30 Haziran 2021 tarihinde Sözcü gazetesine gönderdiği bir videoda teslim olacağını söylemiştir ve 1 Temmuz 2021 tarihinde Brezilya Sao Paulo'da Türkiye Büyükelçiliği'ne teslim olmuştur.

3 Temmuz 2021 tarihinde THY'nin TK16 sefer sayılı uçağı ile Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Guarulhos Uluslararası Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na getirildi. Gözaltı süresi sırasında davaya gizlilik kararı getirilmiş olup 7 Temmuz 2021 tarihinde mahkemece tutuklanmıştır.

Mehmet Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Kaç para dolandırdı?

MEHMET AYDIN NE KADAR DOLANDIRDI?

SPK'nın hazırladığı rapora göre, Çiftlik Bank, 2016-2017 arasında 77 bin 843 kişiden toplam 511.7 milyon TL topladı. 62 bin 877 kişiye 398.3 milyon TL ödeme yaptı. Kalan 113.4 milyon TL Kuzey Kıbrıs'a aktarıldı. Papara dışında G-pay ve Epin gibi ödeme sistemlerinden de Kıbrıs'a yaklaşık 120 milyon TL gönderildiği tespit edilmişti.

MEHMET AYDIN'IN ESKİ EŞİ SILA AYDIN (SOYSAL) KİMDİR?

Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın 20 yaşında. Bursa'da yaşayan Sıla Aydın aslen Samsunlu. Sıla Aydın eşi Mehmet Aydın'dan ocak 2018 tarihinde boşanma sürecine girdiğini açıklamıştı. Sıla Aydın'ın bir oyunculuk ve cast ajansına kaydı bulunuyor. Sıla Aydın eşinden ayrıldığını açıkladıktan sonra Soysal olan kızlık soyadını kullanmaya başlamış.

Mehmet Aydın kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Karısı kim? Şimdi nerede? Kaç para dolandırdı?

 

12
15
13
12
31
202
19
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡