AK Parti MKYK üyesi Mehmet Özhaseki kimdir, nereli, kaç yaşında?

 AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK üyesi seçilen Mehmet Özhaseki vatandaşlar tarafından internette "AK Parti MKYK üyesi Mehmet Özhaseki kimdir, nereli, kaç yaşında? başlığıyla aratılıyor. Detaylar haberimizde...

AK Parti MKYK üyesi Mehmet Özhaseki kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongre'sinde büyük bir değişim yaşandı. Partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri seçilmiş oldu. Listede kendisine yer bulanlar ve bulamayanlar da çok konuşuldu. AK Parti MKYK üyesi Mehmet Özhaseki kimdir, nereli, kaç yaşında?

AK PARTİ MKYK ÜYESİ MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

25 Mayıs1957 yılında Kayseri’de doğan Özhaseki, İlk ve orta öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. O yıllarda ülkede hakim olan siyasi şartlar nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Aynı yıl kazandığı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde MKYK üyesi seçilen Mehmet Özhaseki, 1994 ve 1998 yılları arasında Melikgazi Belediye Başkanlığı görevini ardından da 1998 ve 2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Kayseri milletvekili olarak meclise girmiştir. 2016 ve 2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görev almıştır.

Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’ne geçilmesiyle birlikte AK Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2019 Yerel Seçimlere AK Parti’yi temsil edecek ve yerel hizmetleri üstlenecek kadroların belirlenmesinde etkin roller üstlendi.

Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet ÖZHASEKİ, İngilizce-Arapça bilmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡