Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

Fenerbahçe yeni forvet olarak Mehmet Topa ile anlaştı. Peki Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç? İşte Mehmet Topal hakkında her şey...

Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

Fenerbahçe'nin yeni transferi olan Mehmet Topal pek çok taraftar tarafından aratılmaya başladı bile. işte merak ettiğiniz her şey. Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç?

Fenerbahçe, resmi siteden yaptığı açıklamayla milli futbolcu Mehmet Topal ile yolların karşılıklı olarak ayrıldığını duyurdu. Süper Lig'in son haftasında sahasında Antalyaspor ile karşılaşmanın son 15 dakika oynanırken Fenerbahçe taraftarı, Mehmet Topal'ı ıslıkla protesto etmeye başlamıştı. Fenerbahçe’yi 2012 yılında Valencia'dan transfer edilen 33 yaşındaki orta saha oyuncusunun 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyordu. Peki Mehmet Topal kimdir? İşte merak edilenleri…

MEHMET TOPAL KİMDİR?

Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç? 3 Mart 1986 ' da Manisa'da dünyaya gelen Mehmet Topal Futbola Malatya’da, 11 yaşında başladı. Çim sahanın bile bulunmadığı zor şartlarda yetişti. Malatya Belediyespor’un altyapısında oynarken 2002’de Çanakkale Dardanelspor tarafından beğenilip transfer edildi. 

Orada çok başarılı geçen üç sezonunun ardından, transferin son günü kendini Galatasaray’a imza atarken buldu. 

Çanakkale Dardanelspor’da 2002-2006 yılları arasında 42 maçta oynayan ve 4 gol kaydeden Mehmet Topal, sergilediği performanla gözdoldurdu. 2006 yılında Galatasaray’a transfer olan yıldız futbolcu, burada 4 sezonda 132 maça çıktı ve 8 gol kaydetti. İki ayağını da iyi kullanabilen ve uzaktan attığı şutlarla adından söz ettiren Mehmet Topal, Galatasaray’da oynarken milli formayı da giymeye başladı. 

Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

MEHMET TOPAL YAŞ KAÇ?

Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç? Mehmet Topal şu an 33 yaşındadır2002-2006 yılları arasında, Çanakkele Dardanelspor forması ile 33 maça çıkan futbolcu, bu maçlarda toplam 6 gol kaydetti. Defansif orta saha pozisyonunda oynayan ve gerektiğinde defans pozisyonunda da görev yapabilen Topal, Dardanelspor’daki başarılı futbolu ile Galatasaray yönetiminin dikkatini çekti.

Galatasaray S.K.’ne, bir milyon dolar karşığında, beş yıllık bir sözleşmeye imza atarak katılan Topal, böylece 14 numaralı formanın sahibi oldu. Teknik direktör Erik Gerets zamanında fazla forma giyme şansı bulamayan başarılı oyuncu, 2007-2008 sezonunda, Feldkamp’ın yönetime gelmesi ile birlikte ilk 11’de, sakatlanan Tobias Lindreoth’un yerine geçerek kendisine yer buldu.

Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç? Galatasaray’da gösteriği performans sayesinde A Milli Futbol Takımı’nda kendisine yer bulan Topal, Almanya-Türkiye maçında, Gökhan Zan’ın sakatlığı nedeniyle kadroya alındı ve de başarılı performansı nedeniyle pek çok Avrulpa klübünün ilgisini çekti.

Erik Gerets’le ilk sezonunda zaman zaman forma şansı bulan Mehmet Topal, kendini gösterme ve geliştirme imkanı yakaladı. Feldkamp’ın göreve geldiği 2007-2008 sezonunda ise bir süre Tobias Linderoth’un yedeği olarak bekledikten sonra, yıldız oyuncunun sakatlanıp sezonu kapatmasıyla birlikte ilk 11’e girdi. Gösterdiği performans, Topal’a A Milli Takım’ın da kapılarını da açtı. İlk kez Türkiye-İsveç arasında oynanan hazırlık maçında A Milli Takım formasını giyen Mehmet Topal, Türk Milli Futbol Takımı 'nın Euro 2008'deki maçlarında da görev almıştır. Savunmanın göbeğinde de görev yapabilmekte olan Topal, Türk Milli Takımı'nın Almanya ile oynadığı yarı final maçında Gökhan Zan'ın sakatlığı ve Servet Çetin'in ağrıları nedeniyle oynayamamalarından dolayı Emre Aşık'la birlikte stoper pozisyonunda görev almış ve o pozisyonda da iyi bir performans göstermiştir. EURO 2008'de ki performansından dolayı birçok Avrupa Kulübünün transfer listesine girmiştir. 2008'in Temmuz ayında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton , Galatasaray'a 9 milyon Euro'luk bir teklif yapsa da sarı kırmızılı ekip bu teklifi reddetmiştir. 

Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç? A milli futbol takımı ile Euro 2008’de yarı finale kadar yükselen Mehmet Topal, Almanya ile oynanan yarı finalde milli takımın savunma hattında yaşadığı sakatlıklar nedeniyle stoper mevkiinde görev yaptı ve bu pozisyonda da iyi bir performans sergiledi. A milli futbol takımında 28 kez forma giyen başarılı orta saha oyuncusu, Euro 2008’de ay-yıldızlı takımın yarı finale çıkmasında önemli bir rol oynadı ve bir çok Avrupa kulübünün dikkatini çekti. 

Uzun bacakları ve top çalma yeteneği ile "örümcek’’ lakabıyla anılan Mehmet Topal, 2010 yılının mayıs ayında ispanya la liga’nın köklü kulüplerinden Valencia’ya transfer oldu. Valencia’da 2010 – 2011 sezonunda 23 lig, 1 kral kupası ve 5 şampiyonlar ligi maçında forma giyen yıldız futbolcu, la liga’daki ilk golünü o sezon Gijon ağlarına gönderdi. 

2008 yılında, Galatasaray ile olan sözleşmesini beş yıllığına uzatan deneyimli orta saha oyuncusu, Avrulpa klüplerinden gelen teklifleri redderek takımında kalacağını açıkladı.

Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç? 2009-2010 sezonunun ilk kısmını, sakatlığı nedeniyle sahalardan uzak geçiren Topal, ilk yarının bitmesinden önce iyileşerek sahalara geri döndü. Uzun bacakları ve top çalma yeteneğinden dolayı örümcek lakabı ile tanınan Mehmet Topal, Türk futbolunun en fazla gelecek vaat eden oyuncularından birisi olarak nitelendiriliyor.

Geçtiğimiz sezon, 30 kez Valencia formasıyla sahada yer alan Mehmet Topal, takımının Uefa Avrupa liginde yarı final oynamasında büyük pay sahibiydi. Topal, 2011-2012 sezonunda Valencia ile şampiyonlar liginde üç maçta görev alırken, takımı grubunu üçüncü bitirerek yoluna Uefa Avrupa Ligi’nde devam etti. Valencia yarı finalde Atletico Madrid’e elenirken milli futbolcu Uefa Avrupa Ligi’nde 6 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti. 

Mehmet Topal Uefa Avrupa Ligi 2.tur ilk maçında Valencia’nın deplasmanda Stoke City’yi 1-0 mağlup ettiği maçta yaklaşık 30 metreden attığı muhteşem golle takımına galibiyeti getirmişti. Başarılı oyuncu Uefa Avrupa ligi çeyrek final rövanş maçında da az Alkmaar filelerini 1 kez havalandırmıştı. 

Mehmet Topal, uzaktan etkili şutları ve top çalmadaki yeteneğinin yanı sıra iki ayağını da iyi kullanan Avrupa’nın sayılı orta saha oyuncuları arasında yer alıyor. 

Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç? Mehmet Topal La Liga'daki ilk golünü Sporting Gijon karşısında kaydetti. 2. golünü ise UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Stoke City'ye yaklaşık 30 metre mesafeden attı. 

Gösterdiği performans, Topal’a A Milli Takım’ın da kapılarını açtı. Bu seneki Türkiye – İsveç hazırlık maçında ilk kez A Milli Takım formasını giyen Topal, uzun bacakları ve top çalma yeteneği nedeniyle “Örümcek” lakabıyla anılıyor. Forma numarası olan 14 ise hayranı olduğu Patrick Vieira’yı temsil ediyor. 

2010 yılında transfer olduğu Valencia formasıyla 30 maçta sahada yer alan Mehmet Topal, takımının Uefa Avrupa liginde yarı final oynamasında büyük pay sahibiydi. Topal, 2011-2012 sezonunda Valencia ile şampiyonlar liginde üç maçta görev alırken, takımı grubunu üçüncü bitirerek yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam etti. Valencia yarı finalde Atletico Madrid'e elenirken milli futbolcu Uefa Avrupa Ligi'nde 6 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti. Sağ ayağını kullanan bir futbolcu olmasına rağmen sol ayağı ile uzaktan vuruşları da çok iyidir. Son olarak Galatasaray'ın Dinamo Bükreş ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi grup maçında uzak mesafeden attığı golle her iki ayağınıda çok iyi kullanabildiğini göstermiştir. Uzun bacakları ve top çalma yeteneği nedeniyle “Örümcek” lakabıyla anılıyor. 

Mehmet Topal kimdir | Mehmet Topal yaş kaç?

Mehmet Topal kimdir? Mehmet Topal yaş kaç? 1 Temmuz 2012 tarihinde 4,5 Milyon Euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe'ye transfer oldu. 1 Temmuz 2012 tarihinde 4,5 Milyon Euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe formasıyla 298 maça çıkan başarılı futbolcu 24 gol atarken, 25 golün de asistini yaptı.

Topal, 14 numaralı formayı giymesinin sebebinin idolü olan Patrick Vieira olduğunu söylerken, Vieira’nın şut çekme tekniklerini de kendisine örnek aldığını gizlemiyor.

2010 yılında transfer olduğu Valencia formasıyla 30 maçta sahada yer alan Mehmet Topal, takımının Uefa Avrupa liginde yarı final oynamasında büyük pay sahibiydi. Topal, 2011-2012 sezonunda Valencia ile şampiyonlar liginde üç maçta görev alırken, takımı grubunu üçüncü bitirerek yoluna Uefa Avrupa Ligi'nde devam etti. Valencia yarı finalde Atletico Madrid'e elenirken milli futbolcu Uefa Avrupa Ligi'nde 6 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti.

1 Temmuz 2012 tarihinde 4,5 Milyon Euro bonservis bedeli ile Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe formasıyla 298 maça çıkan başarılı futbolcu 24 gol atarken, 25 golün de asistini yaptı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Bu kadarına da pes! Alacağını alamadığı ölen borçlusunun mezarını açtı cesedini ateşe verip yakmak istedi
Bu kadarına da pes! Alacağını alamadığı ölen borçlusunun mezarını açtı cesedini ateşe verip yakmak istedi
AK Partiden milletvekillerine uyarı geldi: "Yemeden içmeye, gezmeye ve Sosyal medya paylaşımlarınıza dikkat edin''
AK Partiden milletvekillerine uyarı geldi: "Yemeden içmeye, gezmeye ve Sosyal medya paylaşımlarınıza dikkat edin''
Başkan Erdoğan'dan çok sert DEM Parti açıklaması: ''Bedelini ödemeye hazır olmalılar''
Başkan Erdoğan'dan çok sert DEM Parti açıklaması: ''Bedelini ödemeye hazır olmalılar''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: ''Kim yaparsa yapsın bedelini ağır öder''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: ''Kim yaparsa yapsın bedelini ağır öder''
Çok Okunanlar
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
23 Nisan 2024 Salı günlük Burç yorumları | Aşırı bağlılıktan kaçının!
Başkan Erdoğan'dan çok sert DEM Parti açıklaması: ''Bedelini ödemeye hazır olmalılar''
Başkan Erdoğan'dan çok sert DEM Parti açıklaması: ''Bedelini ödemeye hazır olmalılar''
Kronik hastalığın varsa hemen başvur! Ayda 3.375 TL sosyal yardım
Kronik hastalığın varsa hemen başvur! Ayda 3.375 TL sosyal yardım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: ''Kim yaparsa yapsın bedelini ağır öder''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: ''Kim yaparsa yapsın bedelini ağır öder''
Yorumlananlar