Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Etkileri nelerdir? Merkür Retrosu nedir?

Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Merkür Retrosu nedir?Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Akrep, Başak, Terazi, Yay, Oğlak, Kova, Balık burçlarına etkisi nedir? soruları internette en çok aratılan konulardan birisi. Biz de sizler için bu merak edilenleri derledik. İşte tüm merak edilenler...

Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Etkileri nelerdir? Merkür Retrosu nedir?

Merkür Retrosu çoğu vatandaş tarafından internette araştırılmaya başlandı. Peki Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Etkileri nelerdir? Merkür Retrosu nedir? Tüm merak edilenler haberimizde...

MERKÜR RETROSU TARİHLERİ 2020 NE ZAMAN?

Ve pek tabii en popüler Merkür Retrosu zamanlarını unutmamak gerek! Merkür'ün geri hareket ettiği dönemde, yeni bir iş, projeye başlanmaz, imzalar atılmaz, elektronik aletler alınmaz. Ki sizler zaten artık bunu biliyorsunuz. 2020 yılında Merkür'ün geri hareket edeceği dönemler ise;

– 16 Şubat ile 11 Mart arası Merkür Balık burcunda geri hareket edecek. Bu en zorlu geri hareketlerden biri, zira Merkür balık burcunda zararlı durumdadır. Bu Retro dönemi ekstra dikkatli olmakta fayda var.
– 17 Haziran ile 13 Temmuz arası Merkür Yengeç burcunda geri hareket edecek. Özellikle bu dönem ev, yuva, aile, gayrimenkul, aile ilişkileri, alım-satım konularında aksaklıklar ve gecikmeler artabilir.
– 12 Ekim ile 5 Kasım arası Merkür Akrep burcunda geri hareket edecek. Özellikle bu Retro zamanı parasal konular, borçlar, ödemeler, bankacılık işlemleri, şifreler konusunda stresli durumlar oluşabilir.

Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Etkileri nelerdir? Merkür Retrosu nedir?

MERKÜR RETROSU ETKİLERİ NELERDİR?

Peki Merkül gerilemelerinden nelere dikkat etmek gerekir? Merkür retroları iletişim, ev aletleri arızaları, yanlış anlamlar, alınganlıklar, asılsız dedikoduların yoğun olduğu dönemler diyebiliriz. Elektronik eşyalarımız da bozulmalar olabilir. Bu cep telefonları, bilgisayar, tv'ler vb.. gibi eşyalarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.

İş yaşamızda gelirsek iş değişikliği için uygun bir dönem saylmaz. Bu zamanlada yeni başlangıçlara, yeni projelere imza atmamak önemlidir. Fakat uzun zaman önce ayarladığınız bazı işleriniz hatta evlilik tarihleriniz Merkür gerileme zamanına denk geliyorsa tabi ki bu bir sorun değil. Bu zamanlarda sakınca yoktur. Konu ne olursa temelleri önceden atıldığı için işinize devam edebilirsiniz. Yarım kalan işlerinizi tamamlamak için harika bir zaman diyebiliriz.

Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Etkileri nelerdir? Merkür Retrosu nedir?

MERKÜR RETROSUNUN BURÇLARA ETKİSİ NELERDİR?

Ünlü astrologlara göre, 2020 yılı için Merkür’den kaynaklanan gerilemenin pek çok etkisi olacağı söylenmektedir. Bu etkilerin Türkiye için önemi de oldukça büyüktür. Türkiye bu süreçte ekonomik dalgalanmalar yaşayacak ve ekonomide, çok sayıda iniş ve çıkış gözlemlenecektir. Bu iniş ve çıkışlar ise, birçok yatırımcı için daha çok para kazanma imkanı sunacaktır. Türkiye için ne olacağı belli olmayan bir döneme giriş görülmektedir.

Merkür Retro’su her yıl bir burç grubunu etkilemektedir. 2020’da ise toprak grubunu etkileyeceği görülmektedir. Merkür 2020 yılında 4 kez Retro’ya girecektir. Bu durum ise, para ve finans konularında sıkıntı yaşanmasına ve insanların üzerinde izler bırakmasına neden olacaktır. 2020’da retrodan etkilenecek olan burçlar ise Oğlak, Boğa, Başak ve tekrar Oğlak olacak şekilde belirlenmiştir. Bu burçların ne zaman etkileneceğini belirtmek gerekirse;

  • 6 Ocak tarihinden 26 Ocak tarihine kadar, Oğlak burcunda gerileme yaşanacak.
  • 29 Nisan’dan, 23 Mayıs tarihine kadar Merkür, boğa burcundan gerileyecek.
  • 31 Ağustos tarihinde Başak burcunda gerilemeye başlayacak ve 23 Eylül tarihinde, Merkür’ün gerilemesi son bulacak.
  • Son olarak 20 Aralık tarihinde Oğlak burcundan tekrar gerilemeye başlayacak ve bu etki, 9 Ocak 2020 tarihinde son bulacak.
  • Özellikle toprak grubu burçlarının çok dikkatli olması gereken bu dönem, dünya genelinde de büyük olaylar ve din ile ilgili pek çok karmaşa yaşanmasına neden olacaktır. Sadece Türkiyeyi değil, dünya genelindeki tüm insanları, sosyal ve ekonomik yönden olumsuz etkileyecektir.

Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Etkileri nelerdir? Merkür Retrosu nedir?

MERKÜR RETROSU NEDİR?

Merkür Retro'su yani gerileme anlamına gelen olayların bütününe denmektedir. Bir gezegenin geri harekette olması demek, aslında yörüngesinde yavaşlaması ve dünyadan bakıldığında da geri gidiyor gibi olmasından kaynaklanır. Bir gezegen gerilediği zaman astrolojik olarak dinlenme, yerinde sayma durumundadır. Bu nedenle de yönettiği alanlar, aktiviteler iyi çalışamaz ve  bir çok alanda kargaşalar ortaya çıkar.

Merkür Retroları senede iki veya üç kez olabilir. İletişim gezegeni olduğu için hayatımızda önemli rol oynamaktadır. Merkür'ün yönettiği alanlar sadece iletişim değildir. En önemlileri; iletişim, düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap ,senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir. Merkür Retro'su İletişim gezeni varsayıldığı için, gündelik yaşantımızı bütünüyle etkileyebilir. Tüm burçlar aslında bakarsanız bundan az da olsa etkilenecektir.  

Diğer yandan hayatımızdaki karışıklığa son vermek için Merkür retrosu mükemmel bir zamandır. Her şey kötüye gidiyor gibi görünse de hayatımızdaki fazlalıklardan kurtulabileceğimiz bu dönemi iyi değerlendirmemiz gerekir. Merkür retrosu döneminde sık sık yanlış anlaşılmalar, iletişim kopuklukları ve aksaklıklar yaşanabilir. Ayrıca teknolojik aletlerde sorunlar yaşanabilir, bilgilerde sorun çıkabilir.

  • Merkür: Dört ayda bir üç hafta kadar geri hareket eder.
  • Venüs: Bir buçuk senedir bir yaklaşık 42 gün kadar geri hareket eder.
  • Mars: İki buçuk senede bir yaklaşık 90 gün kadar geri hareket eder.
  • Jüpiter: Bir buçuk senedir bir 120 gün kadar geri hareket eder.
  • Satürn: Her sene 130 gün kadar geri hareket eder.
  • Uranüs: Geri hareketi ortalama beş ay kadar sürer.
  • Neptün: Geri hareketi ortalama beş buçuk ay kadar sürer.
  • Plüton: Ortalama 5-6 ay kadar geri hareket eder

Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Etkileri nelerdir? Merkür Retrosu nedir?

RETRO NE DEMEK?

Retro kelimesi Latince'de ''geriye doğru'' anlamına gelmektedir. Yani; ''Geçmişe yönelik, geçmişe ait, geçmişi de kapsayan'' anlamları barındırır.

 
Gezegenler geri hareket ettiği dönemler, hayatımızda geçmişte kalan irili ve ufaklı konuları yeniden önümüze getirebilir. Bu konuları çözmemizi ve geçmişi artık geride bırakmamızı ister. Bu bazen eski bir borç olabilir, bazen kapanmamış bir mesele olabilir. Bazen eski bir ilişki olur, bazen de eski dostlar ve arkadaşlar olabilir. Bir şekilde geçmişte kalan konunun yeniden gündeme gelmesi beklenir. Astrologlar ise retro dönemlerde yeni bir takım başlangıçlar yapmak yerine, eski defterleri gözden geçirmenin, eski hesapları açmanın üzerinden geçmenin, eski konularla yüzleşmenin, eskiden yarım bırakılan işleri tamamlamanın daha uygun olduğunu söyler. Retro dönemlerinde eski sevgilinin yada arkadaşın geri dönmesine itibar etmemek gerekmektedir. Çünkü retroda gelen retroda yeniden gider.

Merkür Retrosu tarihleri 2020 ne zaman? Etkileri nelerdir? Merkür Retrosu nedir?

RETRONUN ETKİLERİ NELERDİR?

Retro; yukarıda da bahsettiğimiz gibi, Merkür gezegenin hareket etmesi demektir. Gerçekte hiçbir gezegen hareket etmez ancak, dünyadan bakıldığında geriliyormuş gibi görülür. Bu gerilemenin ise, üzerimizde pek çok etkisi bulunmaktadır. Bu etkiler genellikle enerji ve hareketlerimizde yaşadığımız geri çekilme olarak görülmektedir. 2020 astroloji yorumları açısından, Merkür Retro’sunun üzerimizde yaratacağı etkilerden şu şekilde bahsedilebilmektedir;

  • Retro etkisi, bir şeyleri yeniden görmemizi ve daha önce keşfetmediğimiz olayların farkına varmamızı sağlar.
  • Bu dönem, hayatınızı dinlenmek için en güzel dönemidir. Çünkü enerji düşüşü yaşanmaktadır.
  • Retro, geçmişte kaçırdığımız olayları ve haberleri yeniden görebilme fırsatı sunar. Bu süreçte dünyayı farklı bir bakış açısıyla gördüğümüz için, hataları telafi etmenin ve eski hataları tekrar yapmamanın, en güzel dönemidir.
  • Retro, hayatımızın dinlenme dönemi olduğu için, geçmişi tekrar düşünme ve hayatınızı tekrar değerlendirme fırsatı sunar. Bu da enerjinizin yenilenmesine neden olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡