MHP Erzincan Refahiye Belediye Başkan Adayı Cevdet Çınar kimdir?

MHP’nin 31 Mart Yerel seçimleri için Erzincan Refahiye aday gösterilecek olan Cevdet Çınar kimdir? Kaç yaşındadır, aslen nerelidir? İşte MHP Erzincan Refahiye Belediye Başkan Adayı Cevdet Çınar biyografisi..

MHP Erzincan Refahiye Belediye Başkan Adayı Cevdet Çınar kimdir?

31 Mart 2019 Yerel seçimlerine az bir zaman kala MHP’nin Belediye başkan adaylarının açıklanmaya başlanması ile tüm il ve ilçelerin Belediye Başkan adayları da netleşmeye başladı. Peki MHP Erzincan Refahiye Belediye Başkan Adayı Cevdet Çınar kimdir?

CEVDET ÇINAR KİMDİR?

20.02.1966 tarihinde Refahiye'nin Çatalçam köyünde doğdu. Refahiye in eski imamlarından Molla Mehmet'in Torunu ve Mahmut Hoca'nın oğludur. Evli ve 3 çocuk babası, öğrenim hayatını Erzincan'da tamamladı.

Hayatı boyunca gönül verdiği sevdası olan Siyasi yaşantısında Milliyetçi Hareket Partisine öğrencilik yıllarında Erzincan il teşkilatında başladı. İlerleyen yıllarda, parti üyeliği, ilçe yöneticiliği ve ilçe başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Sosyal yaşantısında da aktif olan Cevdet Çınar sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevler almış ve 2 dönemdir Çatalçam Köyü Dayanışma ve kültür Derneğinde Başkanlık görevini devam ettirmektedir.

Memleketinde iş istihdamı yetersizliği nedeni ile İstanbul’a göç etmek zorunda kaldı.  1988 yılında STFA Şirketler Grubunda işe başladı. Şirketin çeşitli bölümlerinde Memur ve Yönetici olarak 1995 yılına kadar çalıştı. İşletme, İş İdaresi,  Kriz Yönetimi, Maliyet Muhasebesi, Bütçe yönetimi eğitimleri aldı.

Dünyanın sayılı inşaat şirketi olan STFA’ da edindiği tecrübe ile 2000 yılında kendi inşaat şirketini kurdu. 13 yıldır İstanbul Anadolu yakasında inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor, toplu konut projeleri üretip dar gelirli insanları ev sahibi yapıyor.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Refahiye Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini devam ettirmektedir.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡