MHP Lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

Bugün basın karşısında konuşma gerçekleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu ve demokrasinin tüm kurul ve kurallarıyla çalışır halde olduğunu bildirdi.

MHP Lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar

Bugün basın karşısında konuşma gerçekleştiren MHP lideri Devlet Bahçeli önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli'nin konuşmasından konu başlıkları şunlar:

Demokratik süreçleri şaibelerle boğmak, sahadaki emeği, milletimizin erdemli seçimini sandık başında tahrip etmek, altından kalkılamayacak sonuç ve sorunlara zincirleme şekilde yol açabilecektir. Demokrasi kültürümüzün yozlaştırılmasına suskun kalmamız, delilli, ispatlı sandık yolsuzluklarına göz yummamız kesinlikle düşünülemez.

Partimiz 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarıya imza atmıştır. 31 Mart'ta Türk milleti bekasına sonuna kadar sahip çıktı. 31 Mart seçimlerinin kazananı, açık ara farkla Cumhur İttifakı'dır.

İLKELİ TUTUMUMUZ KARŞILIK BULMUŞTUR

Orta Anadolu ve Karadeniz başta olmak üzere hemen hemen tüm seçim çevrelerinde MHP hem Cumhur İttifakı içinde hem de tek başına siyasi varlığını göstermiş, muazzez yükselişini sürdürmüştür. Üretken belediyecilik anlayışımız tasdik edilmiş, duruşumuz sempati toplamış, çağrılarımız dikkate alınmış, ilkeli tutumumuz dürüstlüğümüz karşılık bulmuştur.

MHP safraları attı, kamburlardan kurtuldu. Çok şükür istikrarlı, irfanlı, iddialı ve inançlı yükselişine devam etti. Kutlu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Milli bekayı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizim fitnekoliklerle meşgul olacak vaktimiz yoktur. Siyasi düzenbazlarla, siyaset cambazlarıyla oyalanmaya, onların seviyelerine düşmeye halimiz ve hakkımız olmayacaktır. Önümüze bakacağız, işimize bakacağız, millete hizmet yolundan ayrılmayacağız.

Cumhur İttifakı'nın akıbeti, Türkiye'nin kader çizgisi ile kesişmiştir. Zilletle, illetle yolu birleşenler, Türkiye'nin karşısında birleşen şer ve şekavet cephesidir. Onların yolu karanlıktır, köhnedir, kötürümdür, direkt uçuruma çıkmaktadır.

Kutlu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’nin egemenlik haklarını müdafaadan vazgeçmeyeceğiz. Milli bekayı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. İhanet ile mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. MHP, tarihin doğru yerindedir. MHP, siyasetin doğru yönündedir. MHP, Türk milletinin tertemiz özü, kudretli sözüdür.

SANDIK YOLSUZLUKLARINA GÖZ YUMMAYIZ

31 Mart seçimleri genel anlamda huzurluydu. Sandık yolsuzluklarına göz yummayız.

3658 belediye meclis üyesi MHP'den seçildi. Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken oy oranını yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. 31 Mart'ta partilerin oy dağılımı en sağlıklı şekilde il genel meclisi seçimlerinde görülecektir, bu çerçevede partimizin aldığı oy oranı yüzde 18,81'dir.

3 büyükşehirde çok tehlikeli bir oyun oynandı. Milletin iradesinin üstünde irade tanımıyoruz. Yerel yönetimlerde reform büyük ihtiyaçtır. CHP'nin özellikle 11 büyükşehirde sonuç aldığı görülüyor. Bu aslında nevi şahsına münhasır Pirus zaferidir. Kazanınca kayıp, böyle bir şey.

ÇALINMIŞ ZAFER FAYDA GETİRMEZ

Eyyamcılar, entrikacılar, erdemsizler, bize eyalet uyarısı yapmasınlar. Gitsinler zillet ve rezaletten yakalarından kurtarmayı denesinler. Hiç kimsenin küçük aklına ihtiyaç duymuyoruz. Milletin iradesinin üstünde irade tanımıyoruz. Zilletin ortakları, köşe yazarları akılları varsa kendilerine saklasınlar. Eğer teklifimiz kabul görürse hiç olmazsa büyükşehir ölçeğinde hem bir tutarlılık hem bir denge sağlanmış olacaktır.

Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Büyükçekmece ve Maltepe'de mızrak çuvala sığmamaktadır. Islak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetveli ve sandık sonuç tutanakları ile YSK'ya bildirilen oylar arasındaki fahiş farklar, İstanbul'da seçimi gölgelemiştir. İstanbul'daki seçimlere şaibe karıştığını akıl ve vicdan sahibi kimse inkar edemeyecektir. MHP, YSK'nın alacağı her karar bağlıdır. Sonuçlar toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içinde gelişirse İstanbul'da seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir. Çalınmış zafer fayda getirmez.

İsrail'de yapılan seçimler ve Netanyahu'nun ulaştığı netice, bölgemiz için karanlık senaryoların sertleşerek devamına işarettir.

ONLAR KENDİ DERTLERİNE YANSINLAR

Seçim Türkiye'de yapılmıştır, seçimi yapan Türk milletidir. ABD'ye ne oluyor, Avrupa ülkeleri niye telaşlanıyor? İç işlerimize karışmakla, demokrasimiz üzerinde kuşkular uyandırmakla nereye varmak istiyorlar?

İlçelerde başarı kazanıp, büyükşehirlerde kaybetmenin normal bir şey olamayacağına vurgu yapmıştım. Sadece büyükşehir başkanını seçelim, o da yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin… Bu teklifimizden dolayı keyfi kaçanlar neye hizmet etmektedir? Korkmaya kaçak güreşmeye gerek yoktur.

Türkiye'yi eyaletlere bölmeyi amaçlayan alçaklara hizmet edenler bellidir. Mehmetçik katilleriyle aynı hizaya giren kimliksizlerin teklifimizi sulandırması düştükleri derin çukurdan kurtulmalarına yetmeyecektir. Onlar kendi dertlerine yansınlar.

Kaynak:Ajanslar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡