Mikroamper ne demek, TDK'ya göre Mikroamper kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Mikroamper az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Mikroamper ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Mikroamper kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Mikroamper ne demek, TDK'ya göre Mikroamper kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Türkçe; dünyanın en eski, köklü ve en zengin iki dilinden biridir. Bu nedenle anlamı bilinmeyen kelimeler ilgi ve merak uyandırıyor. Anlamı bilinmeyen binlerce kelime arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Mikroamper ne demek? Mikroamper TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları haberimizde yer verdik...

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi mikroamper kelimesi. Peki mikroamper ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre mikroamper nedir, mikroamper kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

MİKROAMPER NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Mikroamper kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Mikroamper kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre mikroamper kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Amperin milyonda birine eşit akım şiddeti birimi

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡