Mohammed Salah kimdir, müslüman mı | Mohammed Salah Dünya Kupası'nda oynayacak mı

Real Madrid ve Liverpool'un karşı karşıya geldiği Şampiyonlar Ligi finaline Mohammed Salah'ın sakatlığı damga vurdu. Mohammed Salah'ın sakatlığı sonrası Dünya Kupası'nda forma giyme şansı da tehlikeye girdi. Peki Mohammed Salah kimdir, kaç yaşındadır, müs

Real Madrid ile Liverpool'u karşı karşıya getiren ve İspanyol ekibin 3-1'lik galibiyetle mutlu sona ulaştığı UEFA Şampiyonar Ligi Final karşılaşmasında Liverpool'un yıldız oyuncusu Mohamed Salah'ın sakatlığı ilk yarıya damga vurdu. Yıldız oyuncu Sergio Ramos'la girdiği ikili mücadelede geçirdiği sakatlık nedeniyle gözyaşları içinde oyunu terk etti. Liverpool forması ile muhteşem bir sezonu geride bıraka Salah geçirdiği sakatlık nedeniyle Dünya Kupası'nda forma giyme şansı da tehlikeye girdi. Peki Mohammed Salah kimdir? Kaç yaşındadır, müslüman mı? Mohammed Salah Dünya Kupası'nda oynacak mı? İşte tüm detaylar...

MOHAMMED SALAH SAKATLANDI

Real Madrid ile Liverpool arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçının ilk yarısına Mohamed Salah'ın gözyaşları damga vurdu. Real Madrid'in İspanyol yıldızı Sergio Ramos'la girdiği ikili mücadele sırasında sakatlanan Salah, oyuna devam edemedi ve 30. dakikada yerini Adam Lallana'ya bıraktı.

Mohammed Salah kimdir, müslüman mı | Mohammed Salah Dünya Kupası'nda oynacak mı

Mısırlı yıldız oyundan çıkarken gözyaşlarını tutamadı. Salah'ı teselli edenler arasında Cristiano Ronaldo da vardı.

Bu sezon Liverpool formasıyla 12 UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında görev alan Salah, 10 gol ve 5 asistle oynadı.

Maç sonrasında hastaneye kaldırılan yıldız oyuncunun durumu yapılacak tetkiklerin ardından netleşecek. Liverpool Teknik Direktörü Jurgen Klopp, sakatlığın köprücük kemiği veya omuzla ilgili olabileceğini ve Mısırlı oyuncunun durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Mohammed Salah kimdir, müslüman mı | Mohammed Salah Dünya Kupası'nda oynacak mı

MOHAMMED SALAH DÜNYA KUPASI'NDA OYNACAK MI? MISIR'DAN AÇIKLAMA

Mısır Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Mohamed Salah'ın omzunda bağ zedelenmesi mevcut olduğu açıklandı. Federasyon, Salah'ın Dünya Kupası'nda forma giymesi konusunda iyimser yaklaşıyor.

Mısır Gençlik ve Spor Bakanı Khaled Abd El-Aziz, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada Mohamed Salah'ın Dünya Kupası'na yetişebileceğini belirtti.

"Salah'ın 2 haftalık tedavi süresine ihtiyacı olacak. Liverpool'da kalacak ve rehabilitasyon sürecinin ardından İtalya'da Mısır Milli Takım kampına katılacak."

Mohammed Salah kimdir, müslüman mı | Mohammed Salah Dünya Kupası'nda oynacak mı

MOHAMMED SALAH KİMDİR, MÜSLÜMAN MI?

1992 Mısır doğumlu Mohamed Salah, futbola Mısır takımlarından Arab Contractors SC'de başladı. Sol ayaklı Mohamed Salah, sağ kanat ve forvet bölgesinde forma giyebiliyor. Müslüman futbolcu Mohamed Salah, 1.75 boyunda.

2012 yılında Tolunay Kafkas, Kayserispor'un başındayken, Salah'ı 1-2 milyon Euro'ya almak için Mısır kulübünü ikna eder. Ancak Kayserispor yönetimi bu parayı çok bulur ve Salah, 2.5 milyon Euro'ya İsviçre Kulübü Basel'in yolunu tutar.

Basel'de 2 sezon top koşturan Mohamed Salah, Galatasaray'ın da gündemine gelmiştir. Ünal Aysal döneminde gündeme gelen Mohamed Salah ile prensipte anlaşan Galatasaray yönetimi, Terim'in Bruma'yı tercih etmesi sonrasında Salah'ı elden kaçırdı. Salah bunun üzerine bir sene daha Basel'de kaldı.

Mohammed Salah kimdir, müslüman mı | Mohammed Salah Dünya Kupası'nda oynacak mı

Ardından 16.5 milyon Euro'ya Chelsea'nin yolunu tutan Mohamed Salah, burada beklentileri karşılayamadı. Önce Fiorentina'ya kiralandı. Sonra ise Roma'ya kiralandı. Roma, 2016 yılında 15 milyon Euro ödeyerek Salah'ın bonservisini aldı. Futbolda patlamayı Roma'da yapan Salah, 2017 yılında ise Liverpool'a 42 milyon Euro'ya satıldı.

MOHAMED SALAH BU SEZON KAÇ GOL ATTI?

Mohamed Salah, bu sezon Liverpool formasıyla 48 resmi maça çıkarken, 43 gol atıp, 15 asist gerçekleştirdi. Transfermarkt'ta sezon başında 40 milyon Euro olan değerini 80 milyon Euro'ya çıkardı. Salah'ın Liverpool takımıyla 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

39
6
38
11
4
17
68
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡