MSÜ sonuçları açıklandı |MSÜ kaç kişi girdi? MSÜ taban puanı kaç?

MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınavının ilk aşaması gerçekleştikten sonra adaylar dört gözle sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ sınavına kaç kişi girdi? MSÜ baraj puanı kaç? MSÜ sonuçları MSÜ sınav soruları hangileri? MSÜ tercih işlemi nasıl olacak? Tüm cevaplar haberimizde

MSÜ sonuçları açıklandı |MSÜ kaç kişi girdi? MSÜ taban puanı kaç?

MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınavının ilk aşaması gerçekleştikten sonra adaylar dört gözle sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?  MSÜ tercih işlemi nasıl olacak? Tüm cevaplar haberimizde

MSÜ SONUÇLARI AÇIKLANDI

7 Nisan'da gerçekleştirilen MSÜ sınavının sonuçları açıklandı.  Sonucuzu öğrenmek için  https://sonuc.osym.gov.tr/ adresini tıklayınız.

Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr  internet adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

Adaylar sınav  sonuçlarını; T.C.  Kimlik  Numarası  ve  şifreleri  ile  ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil   uygulamalarından öğrenebileceklerdir.   Adaylara   sonuç   belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem  tarafından  rastgele  üretilmiş  bir  “Sonuç  Belgesi  Kontrol  Kodu”  basılmaktadır.  Söz  konusu  işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemisayfasından ulaşılmaktadır.

MSÜ sonuçları açıklandı mı? MSÜ Sonuçları | 2019 MSÜ sınav soruları

MSÜ PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MSÜ sınavına girecek olan adaylar sınav sonucunda puanlarını hesaplamak istiyor. Sınav sonucunda başarılı notu alan kişiler tercih yapmaya hak kazanacak. ÖSYM tarafından yapılacak olan MSÜ puanları diğer sınavlarda olduğu gibi net üzerinden hesaplanacak. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Ortalama ve standart sapma uygulanan MSÜ sınavında alınan ham puanlar değerlendiriliyor. Ortalama 50 standart sapma ise 10 puan üzerinden yapılıyor.

MSÜ SINAVINA KAÇ KİŞİ GİRDİ?

Halis Aygün, yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'nın (2020-MSÜ) 81 ildeki 94 sınav merkezinde gerçekleştirileceğini ve sınava 451 bin adayın gireceğini ifade etti..

    MSÜ BARAJ PUANI KAÇ?

Milli Savunma Üniversitesi MSÜ baraj puanı, sonuçların açıklanmasının ardından en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Baraj puanları ise tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla birlikte belli olacak. Yani henüz MSÜ baraj puanları bilinmiyor.

MSÜ sonuçları açıklandı mı? MSÜ Sonuçları | 2019 MSÜ sınav soruları

MSÜ BAŞVURULARI NASIL YAPILDI?

Sınava  katılmak  isteyen  adaylar,  2020-MSÜ  Kılavuzu  ile  Aday  Başvuru  Formuna  başvuru  süresi  içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.trinternetadresinden  erişebileceklerdir. Kılavuz  dağıtımı  ve  satışı yapılmayacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internetaracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden) yapacaklardır. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindegeçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayanadaylar başvurularını, istedikleri bir başvuru merkezinden  yapacaklardır. Başvuru Merkezleri, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ile ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri  yetkisindeki  başvuru  merkezlerinden  oluşacaktır.  Başvuru  merkezleri  ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trinternet adresinden yayınlanacaktır. Tüm Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri içinde alacaklardır. Başvuru merkezlerinde başvuru yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunanadaylar, başvurularını, bireysel olarak internetaracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veyadiledikleri bir Başvuru Merkezinde yapacaklardır.

* Geçerli  fotoğraf:  Son 50  ay  içerisinde  herhangi  bir  başvuru  merkezinden  çekilmiş  ve  ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.

Adayların,Milli  Eğitim  Bakanlığı  (MEB)  e-Okul  sistemindenelektronik  ortamda  alınan ortaöğretimbilgileribaşvuru ekranına yansıtılacaktır. Bu bilgilerinde güncelleme gerekenadaylardan;

Son sınıf öğrencileri kendi okullarına,

Mezun adaylar ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinebaşvurarak,MEB  e-Okul  sisteminde  mevcut  bilgilerinin  güncellenmesini  sağlayacaklardır.  MEB  e-Okul sistemindeki  bilgilerin  güncellenmeişleminin  sınava  başvuru  süresinden  sonra  tamamlanabileceği durumlarda adaylar, sınava mevcut bilgileriyle başvuru yapabileceklerdir.
MEB  e-Okul sistemi dışında kalan ortaöğretim kurumunda (MEB’e bağlı olmayan yurt dışı okullar, KKTC ortaöğretim  kurumları)öğrenim  gören/mezun  olan  adaylardan ÖSYM  arşivinde de eğitim  bilgisi bulunmayanlar  veya ÖSYM  arşivindeki  eğitim  bilgilerinde  düzeltme/değişiklik  bulunanların  bu  bilgileri, ÖSYM  başvuru  merkezlerince başvuru  esnasında değiştirilebilecek/düzeltilebilecektir. Başvuru tamamlandıktan    sonra    bu    bilgilerde    değişiklik    yapılamayacaktır. Eğitim    bilgisiekleme/düzeltme/değişiklik vb. amaçlı ÖSYM’yegönderilen dilekçeler,mezuniyet/öğrenim durumu belgeleri, Merkezimizce işleme alınmayacaktır.

Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru  Formunu  (Sınava  başvuru  tarihlerinde  yayımlanacaktır.)  doldurmuş  olarak  ÖSYM  Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracaklardır. Bir Başvuru Merkezinden başvuracak adayların başvurularını yaparken, doldurulmuş Aday Başvuru Formu ile birlikte aşağıdaki kimlik belgelerinden birinin aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur:

Nüfus cüzdanı

T.C. Kimlik Kartı

Geçerlilik süresi dolmamış pasaport

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğrafı ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları (T.C.Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul  edilmeyecektir.Nüfus  cüzdanında  fotoğrafın  olmasızorunludur.  Nüfus  cüzdanında  fotoğraf  olmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

MEB  e-Okul  sisteminde  veya ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde ortaöğretim bilgisi bulunmayan KKTC,  yurt dışıokul mezunlarının eğitim bilgilerinin sisteme kaydedilebilmesi için başvuru merkezine giderken öğrenim belgesi, diploma/mezuniyet vb. belgelerinin onaylı bir örneğini de yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Bu  bilgilerinde  ekleme/değişiklik  olan  adayların, Aday  Başvuru  Formu  ekinde belgelerinin  onaylı  örneğini başvuru merkezi görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir.

Belgeler, teslim alındığı tarihten itibaren en az 1 takvim  yılı  başvuru  merkezlerindesaklanacak,  ÖSYM  tarafından  talep  edildiğinde  başvuru  merkezince ÖSYM’ye gönderilecektir.Belgelerin  asılları  ÖSYM’ye  gönderilmemeli,  ÖSYM  Sınav  Koordinatörlüklerine  ve  diğer  başvuru merkezlerine de teslim edilmemelidir. Başvuru merkezi görevlisi tarafından adayın Aday Başvuru Formundaki bilgileri ile birlikte web kamerayla alınacak  fotoğrafı  da  elektronik  ortama  aktarılacaktır  (ÖSYM kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı bulunanadayların fotoğraflarının çekilmesi sistem tarafından engellenmektedir.).

Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını  sağlayacak  nitelikte  olmalıdır.  Başvuru  merkezi  görevlisi  adayın  bilgilerini  ve  fotoğrafını elektronik ortama aktardıktan sonra yazıcıdan alacağı Aday Başvuru Kayıt Bilgileriformunu kontrol etmesi için  adaya  verecektir.  Bu  aşamadan  sonra  kişisel  bilgilerin  doğruluğundan  aday  sorumlu  olacaktır.  Aday belgeyi  kontrol  edecek,  bilgiler  doğru  ise  imzalayacak  ve  imzalı  belgeyi  onaylaması  için  görevliye  geri verecektir.  Belge  üzerindeki  onay  kodu  sisteme  girildikten  sonra  başvuru  işlemi  yapılmış  olacaktır.  Onay kodu sisteme girilmeyen durumlarda başvuru işlemi geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.

Adaylar, başvuru merkezine Başvuru Hizmeti Ücreti ödeyeceklerdir.

Adaylar, başvuru bilgilerini,ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternetadresinden kontrol etmeli ve sınavın diğer  aşamalarında  gerekebileceğinden aday  başvuru  kayıt  bilgilerinin  bir  dökümünü  edinerek  özenle saklamalıdır.

ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.trinternetadresinden  bireysel  olarak internetaracılığıyla  başvuru  işlemi yapan adayların başvuru ekranında “Başvuru İşlemi ÖSYM’ye Bildirilmiştir.” açıklamasını mutlaka görmeleri,süresi  içinde  sınav  ücretini  yatırmalarıve  aday  başvuru  kayıt  bilgilerinin  bir  dökümünü  yazıcıdan  alarak, başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.

Posta  yoluyla  başvuru  alınmayacak,  elden  yapılmak  istenen  başvurular  kabul  edilmeyecektir.  Sadece elektronik ortamda yapılan başvurular geçerli olacaktır.

ÖSYM tarafından  yapılan; başvuruların alınması, sınavın uygulanması, güvenlik önlemleri, sınav ücretinin yatırılması,  sonuçlara  itiraz  vb. konulardaki sınav  ile  ilgili  güncel  gelişmeler,  ÖSYM  tarafından  adaylara duyurulacaktır.

MSÜ sonuçları açıklandı mı? MSÜ Sonuçları | 2019 MSÜ sınav soruları

MSÜ SINAV ÜCRETİ NEREYE YATIRILDI?

Adaylar, başvurularınıyaptıktan sonra sınav  ücretini  yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adaylar  kılavuzun  son  sayfasında  belirtilen  bankalardan  birine  veya  ÖSYM’nin internet  sayfasında e-İŞLEMLER’de yer  alan  “ÖDEMELER”  alanından  kredi  kartı/banka  kartı  ile  başvuru  süresi  içinde  sınavücretini  yatıracaklardır.  Bankaya  giderek  ücret  yatırmak  isteyen  adayların  banka  görevlisine  başvuruda bildirdikleri  T.C. kimlik  numarasını  ve  sınav  ücretini  yatıracağını  bildirmesi,  bankadan  aldıkları  dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir.  Adaylar  isterlerse  banka  şubelerine  gitmeden internet  bankacılığı  aracılığıyla  da  bankaya  ücret yatırabilirler. 

Sınav ücreti ödeme işlemleri,  bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai  saati  bitiminde,  ÖSYM’nin internet  sayfasında  yer  alan  “ÖDEMELER”  alanından  kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır. 

Başvurusunu yapmayan, başvuru koşullarını taşımayan, başvuru koşullarını taşımadığı hâlde sınav ücretini yatıran,  başvurusu  geçersiz  sayılan,  birden  fazla  sınav  ücreti  yatıran,  sınava  girmeyen  veya  giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran, sıralamaya giremeyen, aynı işlem için birden fazla ödeme yapan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez

DİKKAT:Başvuru  bilgileri  sisteme kaydedilen adaylar, sınav ücretini süresi  içinde  yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.  Başvuru  bilgilerinin  sisteme  girişi  yapıldığı  halde  sınav  ücretini  süresi  içinde yatırmayanlar  ile  geç  başvuru  gününde  bankalardan ücret  ödemesi  yapan adayların  başvuruları tamamlanmamış  olacağından  sisteme  girilmiş  olan  başvuru  bilgileri  silinecek,  başvuru  kayıt  bilgileri  iptal edilecek, bina/salon atamaları yapılmayacakvebu adaylar için Sınava Giriş Belgesi de düzenlenmeyecektir (Aday Başvuru Formunun 26.  ŞEHİT EŞ/ÇOCUĞU VEYA GAZİ/GAZİ EŞ/ÇOCUĞU OLMA DURUMU bilgi alanındaki seçeneklerden herhangi birini işaretleyen ve bu bilgisi ilgilikurumlartarafından onaylanan adaylar hariç).

KKTC’den başvuran adaylar, başvuru yapma ve ücret yatırma işlemlerini yurt içinden başvuran adaylarda olduğu gibi kılavuzdaki kurallar doğrultusunda yapacaklardır. Başvuru süresi içinde yapılmayan başvurularile ÖSYM'ye postayla gönderilen veyaelden  verilmek istenen belgeler kabul edilmeyecektir.

MSÜ sonuçları açıklandı mı? MSÜ Sonuçları | 2019 MSÜ sınav soruları

MSÜ SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORULDU?

Sınavda adaylara,  ortaöğretim  düzeyinde,beş  seçenekli  çoktan  seçmeli  120  sorudan  oluşan  bir  test uygulanacaktır.  Test;tek  kitapçık halindeadaylara   verilecek, adaylar  cevaplarını  cevap  kâğıdına işaretleyeceklerdir.Testin alt testleri ve soru sayıları aşağıdaki gibi olacaktır:

Türkçe (40 soru)

Sosyal BilimlerTarih   (5 soru)

Coğrafya (5 soru)

Felsefe  (5 soru)

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya ilave Felsefe soruları)  (5 soru)

Temel Matematik (40 soru)

Fen Bilimleri Fizik   (7 soru)

Kimya  (7 soru)

Biyoloji  (6soru)

MSÜ sonuçları açıklandı mı? MSÜ Sonuçları | 2019 MSÜ sınav soruları

MSÜ SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLUR?

Adaylar,  soruların  cevaplarını  optik  okumaya  elverişli  cevap  kâğıtlarına  işaretleyecekler,  cevap  kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar,  her  alt  test  için  ayrı  ayrı  değerlendirmeye  alınacaktır.  Adayların,  alt  testlerin  her  biri  için  birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

-Her  adayın,  testlereverdiği  doğru  ve  yanlış  cevapların  sayısı  belirlenecektir.  Doğru  cevap sayısından  yanlış  cevap  sayısının  dörtte  biri  çıkarılarak  adayın  ilgili  alt  testten  almış  olduğu  ham  puan bulunacaktır.

-Tüm  adayların  ilgili  testten  aldıkları  ham  puanlar  kullanılarak  o  testin  ortalama  ve  standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

 -Hesaplanan  standart  puanlar  ve aşağıdaki Tablo’daki  ağırlıklarkullanılarak  adayların  ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe 17testlerinin en  azbirinden 0,5  veya  daha  fazla  ham  puan  almış  olmaları  gerekir. Yalnızca  bu  koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır

.-Ağırlıklı  puanlar  kendi  içinde  en  küçüğü  100,  en  büyüğü  500  olan  puanlara  dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL  (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA),MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL  (GN) puanları oluşturulacaktır.

Ortaöğretim kurumlarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), Sosyal Bilimler alanında yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine  Felsefe  alanındakiilave 5  soruyucevaplandıracaklardır.  Bu  doğrultuda;  Sosyal  Bilimler  alanında toplam  25  soru  bulunacaktır.  Cevap  kâğıdında  bu  test  ile  ilgili  alanda  25  cevap  alanı  bulunacaktır.  Tüm adaylar, ilk 15 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır.

Aday  Başvuru  Formunun  “SOSYAL  BİLİMLERTESTİNDE  DİN  KÜLTÜRÜ  VE  AHLAK  BİLGİSİ SORULARINI VEYA İLAVE FELSEFE SORULARINI CEVAPLANDIRMA DURUMU” bilgi alanında;

“1-Ortaöğretimde  zorunlu  Din  Kültürü  ve  Ahlak  Bilgisi  dersi  aldım.”seçeneğini  işaretleyen adaylar; Sosyal BilimlerTestininilk 20 sorusunu cevaplandırmakla yükümlüdür. Bu durumdaki adaylar 21., 22., 23.,  24.  ve  25.  sorularda  yer  alan  felsefesorularını cevaplandırmayacakve  cevap  kâğıdının  ilgili alanında  herhangi bir  işaretleme  yapmayacaklardır.  Bu  alanlarda işaretleme  yapmış olsalar  bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.

“2-Ortaöğretimde zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almadım.”seçeneğini işaretleyen adaylar ise; Sosyal Bilimler  Testininilk 15 sorusunu cevaplandırdıktan sonra aynı testin 21., 22., 23., 24. ve 25. sorularda yer alan felsefe sorularını cevaplandıracaklardır. Bu durumdaki adaylar, soru kitapçığındaki 16., 17., 18., 19. ve 20. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplandırmayacakve cevap kâğıdının ilgili alanında herhangi bir işaretleme yapmayacaklardır. Bu alanlarda işaretleme yapmış olsalar bile bu cevapları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.Yapılacak değerlendirme sonucu; adaylar en yüksek puandan başlanarak başarı sırasına konulacaktır.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Pendik’te çakarlı lüks araçlarla konvoy yapıp gündem olmuştu! O muhtar adayı açıklama yaptı
Pendik’te çakarlı lüks araçlarla konvoy yapıp gündem olmuştu! O muhtar adayı açıklama yaptı
Son dakika! CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veriyor!
Son dakika! CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade veriyor!
Tarık Balyalı: ''Pendik hazır, biz hazırız! 31 Mart’ta birlikte başaracağız''
Tarık Balyalı: ''Pendik hazır, biz hazırız! 31 Mart’ta birlikte başaracağız''
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Son dakika! Gram altın uçuşa geçti! Dolar çıkacak mı? İşte piyasalarda son durum...
Son dakika! Gram altın uçuşa geçti! Dolar çıkacak mı? İşte piyasalarda son durum...
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut ünlünün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut ünlünün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı