MSÜ tercihleri başladı! MSÜ tercihleri nasıl olur?

MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınav sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından tüm adaylar tarafından tercih zamanı araştırılmaya başlandı. MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ 2019 soruları neler? MSÜ puan tablosu nasıl? MSÜ sonuçları nasıl öğrenilir? Tüm cevaplar haberimizde

MSÜ tercihleri başladı! MSÜ tercihleri nasıl olur?

MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınav sonuçlarının geçtiğimiz günlerde açıklanmasının ardından tüm adaylar tarafından tercih zamanı araştırılmaya başlandı. MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ 2019 soruları neler? MSÜ puan tablosu nasıl? MSÜ sonuçları nasıl öğrenilir? Tüm cevaplar haberimizde...

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN?

MSÜ TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Savunma Üniversitesi tercih süreci Milli Savunma Bakanlığı'nca yürütülüyor. Onbinlerce kişi MSÜ tercihleri için msb.gov.tr adresine giriş yapıyor. Başvurular bugün itibarıyla alınmaya başlandı. MSÜ tercih işlemi yapacak adaylar https://www.msb.gov.tr/ bağlantısına tıklayarak işlemlerini yapabilir. MSÜ tercihlerini tamamlayan adaylar daha sonra ikinci aşamaya çağrılacak.

MSÜ sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, hak kazanan adaylar 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında tercihlerini yapacaklar. Milli Savunma Bakanlığı, bu aşamada tercihlerini gerçekleştirmeyen vatandaşların ikinci aşamaya çağrılmayacağını aktardı.

Bu sınavdan sonra bir başka sınava daha girilecek. YKS-2019-TYT oturumu 15 Haziran’da, YKS-2019-AYT oturumu ise 16 Haziran’da yapılacak. Bütün sınav aşamalarını başarı ile geçen adaylar ise fiziki değerlendirmeye girecekler. Milli Savunma Üniversitesi öğrencisi olabilmek için adayların belirlenen şartları taşımaları gerekecek. Milli Savunma Üniversitesi’ne kabul edilebilmek için gerekli şartlardan bir başkası da yaş sınırını aşmamış olmak. Harp Okullarına başvuru yapacak olanların en fazla 20, Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru yapacakların ise en fazla 21 yaşında olmaları gerekiyor. Kadın adaylar ise sadece Harp Okullarına başvuru yapabilecekler.

MSÜ tercihleri başladı! MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ tercihleri nasıl olur?

MSÜ TERCİH SÜRESİ NASIL OLUR?

2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebileceklerdir.

2019-MSÜ'ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

Adaylar Harp Okulları için;

- Kara Harp Okulu (KHO),

- Deniz Harp Okulu (DHO),

- Hava Harp Okulu (HHO),

- Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),

- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),

- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),

- Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.)

- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir. 23ncü sayfa "f." maddesindeki şartları sağlamayan adayların tercih etmemesi gerekmektedir.) tercihi yapabilecektir.

MSÜ tercihleri başladı! MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ tercihleri nasıl olur?

MSÜ'DE OKULLAR KAÇ PUAN İSTİYOR?

Kara Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Deniz Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Hava Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Bando Asb.MYO: 2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

Yukarıda yer alan puan türlerinden çağrı işlemlerinde hangisinin kullanılacağı Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünce kontenjan durumuna göre belirlenerek internet ortamında ilan edilecektir.

Çağrılar puan türlerindeki okul kontenjanlarına göre yapılacağından her puan türünden farklı miktarda aday çağrılabilecektir.

Belirlenen taban puan ve bu puandan daha yüksek puan alan adayların 2'nci Seçim Aşamalarına çağrılması ile ilgili hususlar ve çağrı tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Ayrıca posta ile çağrı/tebligat yapılmayacaktır.

Şehit ve gazi çocuklarının 2'nci seçim aşamalarına çağrılmasıyla ilgili olarak; 2019-MSÜ sınavında belirlenecek "Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının" %90'nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır. Aday çağrı sayıları kontenjan miktarına göre belirlenecektir.

Harp Okulları ve/veya Astsubay Meslek Yüksekokulları seçim aşamalarına katılarak, bu aşamaların herhangi birinde elenmek/ayrılmak, diğer yükseköğretim programları için kayıt yaptırmaya engel oluşturmayacaktır.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir.

MSÜ ADAY DEĞERLENDİRMELERİ NASIL OLACAK?

 Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları YKS (TYT+AYT), Astsubay Meslek

Yüksekokulları için TYT ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için TYT ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanı,

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı

c) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

ç) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için gerek duyulduğu takdirde, TYT ve AYT puanlarında MSB tarafından yerleştirme taban puanı belirlenebilecektir.

MSÜ tercihleri başladı! MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ tercihleri nasıl olur?

MSÜ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANDI?

7 Nisan'da gerçekleştirilen MSÜ sınavının sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı.  Sonucuuzu öğrenmek için  https://sonuc.osym.gov.tr/ adresini tıklayınız.

Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr  internet adresi üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

Adaylar sınav  sonuçlarını; T.C.  Kimlik  Numarası  ve  şifreleri  ile  ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil   uygulamalarından öğrenebileceklerdir.   Adaylara   sonuç   belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem  tarafından  rastgele  üretilmiş  bir  “Sonuç  Belgesi  Kontrol  Kodu”  basılmaktadır.  Söz  konusu  işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemisayfasından ulaşılmaktadır.

MSÜ CEVAP KAĞIDINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ tercihleri başladı! MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ tercihleri nasıl olur?

MSÜ SINAVINA KAÇ KİŞİ GİRDİ?

Prof. Dr. Halis Akgün 2019 yılında gerçekleştirilen MSÜ sınavına toplam katılan öğrenci sayısının 379 bin 796 olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yılki sınava ise 293 bin 432 öğrenci katılmıştı. Katılım oranlarının puanları etkileyeceği tahmin edilse de sınavla ilgili yapılan yorumlar baraj puanlarının farklı yönde değişeceği iddialarını güçlendiriyor. Üniversiteye alınacak öğrenci sayısıyla ilgili resmi bir açıklama bulunmasa da önceki yıl yapılan alım sayısı üzerinden tahmin yapmak gerekirse 3000-5000 civarında öğrenci alımı gerçekleştirileceği düşünülüyor.

MSÜ 2. SEÇİM AŞAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Açılanan kılavuza göre 2. seçim aşaması 24 Haziran-26 Temmuz tarihleri arasında tamamlanacak. Adayların hangi tarihte sınava girecekleri ve yanlarında getirecekleri belgeler online olarak duyurulacak. 2. seçim aşamasında adaylar şu değerlendirmelere tabi tutulacaklar;

    Evrak kontrolü
    Fiziki değerlendirme
    Kişilik değerlendirme testi
    Fiziki yeterlilik
    Hava Harp Okuluna çağrılanlar için psikomotor testi
    Mülakat
    Bando Astsubay Meslek Yüksekokuluna başvuranlar müzik yeteneği ve müzik bilgisi testi
    Sağlık muayenesi
    Öğrenci seçme uçuşu
    İntibak eğitimi
    Arşiv araştırması ve soruşturma

Adayların intibak eğitimleri Harp Okulları için 29 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında, meslek yüksekokulları için 26 Ağustos-13 Eylül tarihleri arasında tamamlanacak. İntibak eğitimi boyunca askerliğe uygun olmadığı anlaşılan adaylar elenir. Bu süreci başarı ile tamamlayanlar ise yemin töreninde yemin ederek askeri öğrenci statüsüne ulaşırlar.

MSÜ 2. SEÇİM AŞAMASINA ÇAĞIRALACAK KİŞİ SAYISI KAÇ?

MSÜ 2. seçim aşamasına çağrılacak kişilerin sayısı henüz belli değil. Okullar kendi kontenjanlarına göre aday çağırma işlemlerini tamamlayacaklar. Tercihler https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden yapılacak. Yine diğer aşamalara çağrılan adaylara dair açıklamalar da bu adres üzerinden gerçekleşecek. 2. seçim aşamasına çağrılacak adayların açıklanması ise 13 Haziran 2019 tarihinde yapılacak. Bundan sonra adayların 15 Haziran 2019 tarihinde yapılacak YKS-2019-TYT, 16 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan YKS-2019-AYT oturumlarına katılması gerekiyor. 2. seçim aşaması için göz önüne alınacak puan türleri ise şunlar;

KHO:

2019-MSÜ Sayısal Puanı
2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı

DHO:

2019-MSÜ Sayısal Puanı

HHO:

2019-MSÜ Sayısal Puanı

Kara Asb.MYO;

2019-MSÜ Sayısal Puanı
2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2019-MSÜ Sözel Puanı
2019 MSÜ Genel Puanı

Deniz Asb.MYO:

2019-MSÜ Sayısal Puanı
2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2019-MSÜ Sözel Puanı
2019 MSÜ Genel Puanı

Hava Asb.MYO:

2019-MSÜ Sayısal Puanı
2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
2019-MSÜ Sözel Puanı
2019 MSÜ Genel Puanı

Bando Asb.MYO:

2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

MSÜ PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo'daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik veya Türkçe testlerinin en az birinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.
    Türkçe     Temel Matematik     Fen Bilimleri     Sosyal Bilimler
MSÜ-SA          25         35                  30                     10
MSÜ-EA          35         35                   10                     20
MSÜ-SÖ          35          20                  10                     35
MSÜ-GN          33          33                  17                     17

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ ADAY BELİRLEME SINAVI 2018 İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ ASKERİ ÖĞRENCİ ADAY BELİRLEME SINAVI 2019 İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ tercihleri başladı! MSÜ tercihleri ne zaman? MSÜ tercihleri nasıl olur?

MSÜ TABAN PUANLARI NASIL?

MSÜ taban puanlarının açıklanması için tercihlerin başlamasını beklemek gerekiyor. Öğrencilerin aklındaki sorulardan bir tanesi ise MSÜ taban puanları düşer mi? Bu yıl yapılan sınavın geçen yıla göre daha zor olması taban puanların düşeceği konusunda bir beklenti yarattı. Puanlar açıklanmadan henüz bu konuda net bir yargıya varmak zor. Öncelikle sınavlardaki genel başarının ne olacağına bakmak gerekiyor.

MSÜ bünyesinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları eğitim veriyor. Astsubay MYO taban puanları ve Harp Okulları taban puanları birbirine göre farklılık gösteriyor. Harp Okullarının taban puanları Astsubay Meslek Yüksekokullarına göre daha yüksek oluyor. Adayların puan hesaplaması ise farklı puan türlerine göre yapılıyor. Adayların puanları ise şu puan türlerine göre hesaplanacak;

    2019-MSÜ Sayısal Puanı
    2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
    2019-MSÜ Sözel Puanı
    2019 MSÜ Genel Puanı

Tercihlerin yapılması sırasında adayların dikkat etmesi gereken ne önemli nokta ise puan türüne göre tercihlerini yapacak olmaları. Kendi puan türleri dışında adayların tercih yapmaları halinde diğer seçim aşamalarına katılmayacaklar. Yerleştirme işlemleri ise ilk tercihlerine göre yapılacak. Bu yüzden tercih sıralamasını da doğru bir şekilde oluşturmak gerekiyor. Birinci sınav sonunda tercih işlemlerini tamamlayan adaylar ikinci seçim aşamasına çağrılacaklar. Bu çağrılma adayların yaptıkları tercihe ve okulların kontenjanlarına göre yapılacak. İkinci seçim aşaması ise adayların fiziksel kontrollerinin, fiziki yeterliliklerinin, evrak kontrollerinin, askerliğe uygun olup olmadıklarının değerlendirildiği aşama olacak. MSÜ öğrencisi olabilmek için adayların bütün bu aşamaları tamamlamış, intibak sürecinden de başarı ile çıkmış olmaları gerekiyor. Bütün süreçleri tamamladıkları halde intibak aşamasını geçemeyen adaylar da elenecekler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Altın fiyatı rekora doymuyor: Yükselişin arkasındaki 3 ana neden belli…
Galatasaray ikinci yarı kükredi: Maç farka gitti…
Galatasaray ikinci yarı kükredi: Maç farka gitti…
CHP’li belediyenin ilk icraatı alkollü mekan açmak oldu: Tepki AK Partili vekilden gecikmedi…
CHP’li belediyenin ilk icraatı alkollü mekan açmak oldu: Tepki AK Partili vekilden gecikmedi…
ABD başkanlık seçimi: Anketlerde Trump mı, Biden mı önde?
ABD başkanlık seçimi: Anketlerde Trump mı, Biden mı önde?
Çok Okunanlar
15 - 21 Nisan 2024 Haftalık burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? Aşk, iş, kariyer, sağlık...
15 - 21 Nisan 2024 Haftalık burç yorumları nelerdir, sizleri neler bekliyor? Aşk, iş, kariyer, sağlık...
15 Nisan 2024 Pazartesi günlük burç yorumları| sürprizler ve tutkulu anlar sizi bekliyor
15 Nisan 2024 Pazartesi günlük burç yorumları| sürprizler ve tutkulu anlar sizi bekliyor
Altında son durum ne? Kaç TL'den alınıp satılıyor? Gram altın ne kadar? 15 Nisan 2024 Pazartesi güncel altın fiyatları...
Altında son durum ne? Kaç TL'den alınıp satılıyor? Gram altın ne kadar? 15 Nisan 2024 Pazartesi güncel altın fiyatları...
Bugün hava durumum nasıl olacak, yağmur var mı, sıcaklıklar kaç derece olacak! 15 Nisan 2024 Pazartesi hava durumu
Bugün hava durumum nasıl olacak, yağmur var mı, sıcaklıklar kaç derece olacak! 15 Nisan 2024 Pazartesi hava durumu
Yorumlananlar
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
Bakan Tunç duyurdu! Teleferik faciasında yeni gelişme! CHP'li başkan ve 5 kişi tutuklandı
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
CHP listelerinden seçime giren DEM Parti ilk defa İBB meclisinde temsil edilecek
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…
Sıcak Haber: İran’dan İsrail’e misillime! Drone ve seyir füzeleri ile saldırıyor…