MSÜ tercihleri nasıl yapılır 2020? MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercihleri nasıl yapılır 2020? MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak? sınava giren adaylar tarafından sıklıkla araştırılmakta. olanlar. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına ilişkin MSB açıklamada bulundu. İşte detaylar...

MSÜ tercihleri nasıl yapılır 2020? MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) girmek isteyen ve bu sebeple MSÜ sınavına katılan askeri öğrenci adayları sınavın ardından tercihlerini yapmak ve sonuçlarını öğrenmek için internet arama motorlarında konuya ilişkin araştırmalar yapmakta. 2020 Millî Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Tercih işlemlerinin sona ereceği tarihe ilişkin Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabında duyuru yayımladı.

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN? 

01 Haziran tarihinde başlayan tercih işlemleri için son tarih 26 haziran Cuma. Verilen süre içinde tercih yapmayan adaylar, ikinci aşamaya çağırılmayacak. 

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR?

Milli Savunma Bakanlığı tercih işlemlerinin sona ereceği tarihi hatırlattı.

 

 

 

 

MSÜ tercihleri nasıl yapılır 2020? MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

ÖSYM Başkanlığı tarafından14 Haziran 2020 tarihinde yapılan MSÜ sınavına katılan adaylar, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, https://personeltemin.msb.gov.tr adresine girerek gerçekleştirebiliyor.

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN, NEREDEN AÇIKLANACAK?

 2020 MSÜ sınav sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını; T.C Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. 

MSÜ SORU VE CEVAPLARI 

14 Haziran 2020 tarihinde uygulanan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2020-MSÜ) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10'u erişime açıldı.ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

MSÜ SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ tercihleri nasıl yapılır 2020? MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ NEDİR?

MSÜ sınavı olarak zikredilen ve ÖSYM tarafından koordine edilen sınavın açılımı, Milli Savunma Üniversitesi sınavıdır. Bu sınav, kara, hava ve deniz harp okullarına öğrenci alımı için gerçekleştirilmektedir. MSÜ sınavı tamamıyla lise son sınıf öğrencilerinin katılım gösterebildiği bir sınavdır. MSÜ sınavından geçer bir not alan adaylar, YKS olarak adlandırılan üniversite sınavından da yeterli puanı almaları halinde harp okulları için mülakatlara girmeye hak kazanabiliyor.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Bakanlığınca 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla, ÖSYM tarafından 2020 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) yapılıyor.

MSÜ TABAN PUANLARI NEDİR?

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI- ERKEK ADAYLAR İÇİN

HAVA HARP OKULU Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 326,09110

KARA HARP OKULU Puan Türü: SAYISAL Taban Puan: 276,91794

DENİZ HARP OKULU Puan Türü:SAYISAL Taban Puan: 276,91794

KARA HARP OKULU Taban Puan: EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: 275,41420

MSÜ tercihleri nasıl yapılır 2020? MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ TABAN PUANLARI- KADIN ADAYLAR İÇİN

HAVA HARP OKULU Puan Türü:SAYISAL Taban Puan: 357,930

KARA HARP OKULU Puan Türü:SAYISAL Taban Puan: 349,45152

DENİZ HARP OKULU Puan Türü:SAYISAL Taban Puan: 349,45152

KARA HARP OKULU Puan Türü:EŞİT AĞIRLIK Taban Puan: 348,28242

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡