Müge Anlı duyurdu: 3 yıldır çözülemeyen Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde önemli gelişme: Büşra Büyükşen'e hipnoz yapılacak!

Müge Anlı ise Tatlı Sert programında gündeme gelen ve 3 yıldır çözülemeyen Necla-Metin Büyükşen çiftinin cinayetinde sona geliniyor. En büyük şüpheli olan Büşra Büyükşen'in çelişkili ifadelerinin ardından Müge Anlı, Büşra'nın hipnozla konuşturularak ifadesinin alınacağını duyurdu.

Müge Anlı duyurdu: 3 yıldır çözülemeyen Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde önemli gelişme: Büşra Büyükşen'e hipnoz yapılacak!

Müge Anlı tarafından yapılan açıklamada, 3 yıldır aydınlatılamayan Necla ve Metin Büyükşen cinayetinin baş şüphelisi ve çiftin tek çocukları Büşra Büyükşen'in hipnozla konuşturulacağı belirtildi.

Sezon finali yapan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında, yaklaşık üç yıl önce, Konya'da Necla - Metin Büyükşen cinayetinin işlendiği programa, olay anında evde olan ve ölü taklidi yaparak kurtulduğunu öne süren Büşra Büyükşen de katıldı.

JANDARMA VE DOKTOR EŞLİĞİNDE HİPNOZ YAPILACAK

Hayatını kaybeden çiftin tek kızı olan Büşra, çelişkili ifadeleri ile cinayetlerin de şüphelisi konumuna geldi. Müge Anlı, programının sezon finali olan son bölümünde Büşra'ya bir jandarma ve doktor eşliğinde hipnoz yönteminin uygulanacağını söyledi.

JASAT ekiplerinin ise başta Büşra olmak üzere tüm aile üyelerinin yeniden ifadelerini alacağı öğrenildi.

Müge Anlı duyurdu: 3 yıldır çözülemeyen Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde önemli gelişme: Büşra Büyükşen'e hipnoz yapılacak!

OLAYIN GEÇMİŞİ

Konya'nın Karatay İlçesine bağlı İsmil mahallesindeki evlerine 3 Eylül 2018 gecesi maskeli bir şahıs tarafından öldürülen Necla ve Metin Büyükşen çiftinin cinayeti 3 yıldır aydınlatılmayı bekliyor. Müge Anlı'nın canlı yayınına konuk olan çiftin doktor oğlu Osman Büyükşen, anne ve babasının katilinin ortaya çıkartılması için yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Müge Anlı duyurdu: 3 yıldır çözülemeyen Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde önemli gelişme: Büşra Büyükşen'e hipnoz yapılacak!

BÜŞRA BÜYÜKŞEN KİMDİR?

Büşra Büyükşen İlahiyat fakültesinden mezun. Konya'da ailesiyle yaşıyordu. 3 yıl önce anne ve babası cinayete kurban gitti. Tek tanık olarak bilinen Büşra Büyükşen Müge Anlı'da katili görmediğini söylese de kimseyi inandıramadı. Çiftin iki oğlu da programda bildiklerini anlattı. Osman Büyükşen anne ve babasının bulunması için adeta yalvardı. Osman Bey, cinayette kardeşi Büşra, Uğur ve Uğur'un eşi Betül ile ailesinden şüphelendiğini söyledi. Uğur ve Betül'ün öldürülen çift ile önceden mehir yüzünden kavgalı oldukları biliniyor. 

Müge Anlı duyurdu: 3 yıldır çözülemeyen Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde önemli gelişme: Büşra Büyükşen'e hipnoz yapılacak!

Öte yandan cinayetin Büşra ve ya Betül'e aşık birinin de işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak Büşra sevgilisi olmadığını sadece önceden konuştuğu birileri olduğunu söyledi.

HİPNOZ NEDİR?

Hipnoz, psikolojiye göre, telkine yatkınlık gösteren bir tür yapay uyku veya uyku-uyanıklık arası haldir. Terimi ilk kullanan, Yunan mitolojisindeki uyku ilahının adından (Χυπνος) esinlenen İskoç hekim S. James Braid'dir (1795-1860). İlk zamanlar sihirbazlık ya da büyücülüğün bir dalı gibi görülen hipnotizma bilim çevrelerince önceleri mesmerist bir uygulama sanılarak aşağılanmışsa da, 19. yüzyılın sonlarında kimi psikoloji çevrelerinin, özellikle Salpetrier ve Nancy ekollerinin reddetmek yerine fenomene bilimsel araştırıcılıkla yaklaşıp, fenomeni bilimsel deneylerle sistemli bir şekilde incelemesi sonucunda, hipnoz bilim alanındaki yerini almıştır.

Hipnoz, ruh ve beden ilişkisinin (sonuçta perispri ve beden ilişkisinin) gevşemesi sonucunda oluşan bir degajman halidir.

Hipnozun derinlik derecelerine ve özelliklerine göre farklı çeşitleri vardır. Başlıca üç hipnoz hali vardır:

  • Letarji (şarm, telkin, inangaçlık hali): Neo-spiritüalizm, hipnozun bu aşamasını “kendiliğinden imajinasyon” aşaması olarak görür. Hipnozun bu halinin en belirgin özelliği süjenin telkine şuursuzca yatkınlık özelliğidir. Bu haldeki süjede telkin yoluyla, beş duyuyu ilgilendiren hipnotik halüsinasyonlar yaratılabilir.
  • Katalepsi (donma hali): Süjenin gözleri açık olmakla birlikte, kasları donma denilen derecede uzun süre sabit kalır. Organlarını bırakıldığı konumda tutar. Çevredeki gürültüleri duymamakla birlikte, müzikten etkilendiği saptanmıştır. Telkin alma yeteneği azaldığından, emirler sonuçsuz kalır. Hipnozda tehlikeli bir safhadır. Hastanın uyandırılamaması söz konusudur. Hipnozitör, hipnozun bu safhaya geçmesine müsaade etmez.
  • Somnambülizm (uyurgezerlik hali): Süje kendisi üzerindeki kontrol yeteneklerini biraz daha bilinçli ve kapsamlı olarak tekrar kullanmaya başlar. Telkin doğrudan doğruya olanaklı değildir, ancak ikna yoluyla olanaklıdır. Süjede olağan halde görülmeyen bir zeka ve muhakeme yeteneği belirir. Bu şuur hali 'superconscience' olarak adlandırılmıştır. Somnambülizm hali de belirtilerine ve derinlik derecelerine göre kendi içinde sınıflara ayrılır. Hipnozdaki bu yapay somnambülizm (somnambulisme provoqué) hali "doğal uyurgezer" denilen insanlarda kendiliğinden oluşmaktadır ki, doğal uyurgezerler bu haldeyken, zeka gerektiren karmaşık faaliyetlerde bulunabilirler, fakat uyandıktan sonra, yapmış oldukları bu faaliyetlerin hiçbirini hatırlamazlar.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡