Müge Anlı'da Bugünkü Son Bölümde Neler Oldu

Müge anlı son bölümde neler oldu. Mehmet Albay olayında son dakika, Fatma demir cinayeti ne oldu. 5 Yaşında öldürülen Suriyeli çocuk cinayeti.

Müge Anlı'da Bugünkü Son Bölümde Neler Oldu

Müge Anlı ile Tatlı Sert 25 Eylül 2017 canlı yayın ile bugün yine ATV’de izleyenleri ekran başına topladı.Müge Anlı Son bölümde yaşananlar burada. Müge Anlı'nın bugünkü bölümünde yaşanan olaylar çok konuşulacak. Mehmet Albay olayında son dakika, Fatma demir cinayeti ne oldu. 5 Yaşında öldürülen Suriyeli çocuk cinayeti.  

Atv ekranlarında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programının bugünkü yayınında son bir haftadır konuşulan Mehmet Elbay’ın kaybolması olayı ele alındı. 8 aydır aranan ve ne olduğu bulunamayan Elbay ile ilgili olarak programa İmam Cahit Ergül sözleriyle damga vurdu. Sahte senetler düzenleyen İmam, canlı yayında bazı iddialarda bulundu.

.

Herkesi ekran başına toplayan kayıp olayında Mehmet Elbay’ın izi sürülüyor. İmam Cahit Ergül’ün Elbay’ın eşi ile igili iddiaları ailesi tarafından kesin bir dille yalanlandı. Ergül, Elbay’ın eşinin başka biri ile ilişkisi olduğu dedikodularının gündeme geldiğini iddia etti.

Mehmet Elbay’ın başına sahte senet yüzünden bir iş mi geldi?

Müge Anlı programda, Mehmet Elbay’ın 8 aydır kayıp olduğunu ve artık hayatta olmadığını düşündüğünü ifade etti. Mehmet Elbay’ın başına sahte senet yüzünden mi bir şey geldi sorusunun yanıtı herkes tarafından merak ediliyor.
 

Katil zanlısı ilk başta suçunu söylemese de araştırmacı - gazeteci Müge Anlı yine tecrübesini konuşturdu. Ve cinayeti çözdü. Cinayeti çözen görüntüyse katil zanlısının el arabasıyla giderken ki görüntüsü oldu. Polis, zanlının el arabasıyla kameraya yakalanmasından sonra harekete geçti. Katil zanlısının işe gitmediğini, birkaç gündür eve uğramadığını tespit etti. Sekiz yaşındaki Read'ın katil zanlısının, Ümraniye'de bir tanıdığında kaldığı belirlendi.

 Esed Khan Neler Söyledi

İtirafında küçük çocuğu şeker vereceği bahanesi ile kandırdığını anlatan katil zanlısı daha sonra küçük çocuğu elleriyle boğarak öldürdüğünü, cinayetin ardından elbiselerini çıkartarak bir çuvala koyduğunu ve ödünç aldığı el arabasıyla evden yaklaşık 700 metre uzaktaki çöp konteynerine attığını aktardı.

Ve polis gece baskın yapıp, caniyi göz altına aldı.

Zanlı sorguda suçunu itiraf etti. Raed'i öldürdükten sonra cansız bedenini el arabasıyla 500 metre uzağındaki çöp kutusuna atmış. Talihsiz çocuğun başına ne geldiği de ceset bulunduğunda ortaya çıkacak.

MAHALLEDE CİNAYET ŞOKU SÜRÜYOR

Cinayetin yaşandığı mahalleli ise diken üstünde. Hatta içlerinden taşınan bile olmuş.

MÜGE ANLI AİLELERİ UYARDI

Usta gazeteci Müge Anlı atv ana haberde 3 saat gibi kısa bir sürede bulup, rekor da kırarak o caniyi nasıl bulduklarını anlattı.. Müge Anlı pedofili hastalığına dikkat çekti aileleri uyardı.

OLAY NASIL OLDU

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan aile, 2 yıl önceİstanbul'un Sultangazi İlçesindeki Cebeci Mahallesinde bir gecekonduya yerleşti. Gecekondunun karşıısnda bulunan eve ise bir Afgan aile yerleşti. Geçtiğimiz Çarşamba günü Suriyeli ailesinin 8 yaşındaki oğlu küçük Read, ailesine "Bakkala gidiyorum" diyerek evden çıktı.Bir daha eve dönmeyen Read'ın ailesi, çocuklarının kayıp olduğunu, başına bir şey gelmesinden korktuklarını söyleyerek polise gitti. Çocuk Şube Müdürlüğü ve Sultangazi Araştırma Büro ekipleri tarafından olayla ilgili bir çalışma başlattı. Ailenin kaldığı sokaktan işe başlayan ekipler kamera görüntülerine yoğunlaşmaya başladı. Bir yandan kamera görüntüleri toplayan ekipler, diğer yandan da sokakta vatandaşlar arasında araştırma yaptı. Polis, Read'ın kaybolmasının ardından, Suriyeli ailenin evlerinin karşısındaki Afganlıların ortadan kaybolduğunu fark etti.

Polis Afganlıları aramaya başlarken, Afganlı komşu ile Read'ın birlikte kamera görüntülerine ulaşıldı.Adının Asad Khan olduğu öğrenilen Afgan'ın baş şüpheli olduğu belirlendi. Polis, şüphelinin çalıştığı yem dükkanına gitti. İş yerinde ise Afgan Khan'ın bir kaç gündür işe gelmediği ve Ümraniye'de bulunan evinde olabileceği söylendi. Bunun üzerine ekipler, önceki gün akşam saatlerinde polis Asad Khan'ı Ümraniye'de gözaltına aldı.Khan, karakola götürüldüğünde alınan ilk ifadesinde cinayeti itiraf etti. Khan, "Şeker vereceğim diyerek eve aldım. Daha sonra boğarak öldürdüm. Elbiselerini çıkartarak bir çuvala koydum. Daha sonra el arabasıyla evden yaklaşık 700 metre uzaktaki çöp konteynerine attım" dedi.Polis, Khan'ın çocuğun cesedini attığını söylediği konteyneri buldu ancak konteynerde ceset yoktu. Cesedin çöp konteynerinden çöp kamyonu ile alınıp çöplüğe götürüldüğü değerlendirilerek, araştırma bu yöne kaydırıldı. Küçük Read'ın cesedinin bulunmasından sonra cinsel istismara uğrayıp uğramadığı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'nun incelemesinin bekleneceği belirtildi.

21 EYLÜL MÜGE ANLI'DA NELER OLDU

MEHMET ELBAY NEREDE

Çok konuşulan Dudu Çelik cinayetinde olayın aslı ne, neler yaşandı. Necati ne yaptı. Her sabah evlerimize konuk olan Müge Anlı, bu kez karşımıza Dudu çelik cinayeti ile karşımızda.Detaylar burada. Sinop'ta öldükten sonra vefatının şüpheli olması üzerine yeğenleri tarafından kararlılıkla sürdürülen davada mezarının açılmasına hükmedilmesinin ardından vücudunda 40 saçma yediği yönünde iddia ile deliklerin bulunmasıyla olayın seyri değişti. Müge Anlı'nın hafta içi yayınlanan hayata dair programında mezar açıldıktan sonra üzerinde kan lekeli giysiler bulunduğu açıklandı. Bu da Dudu Hanım'ın cinayete kurban gittiği ve öldürüldüğüne işaret ettiği yönünde yorumlandı. Üvey evlatlarının 17 bin liralık borçları sebebiyle öldürebileceği yönündeki iddialar da programda dile getirildi. 

3. kez evlenen Dudu teyze, Necati Çelikle son evliliği yapmış ve hiç çocugu olmamıştı. Cenaze yıkandıkdan sonra ortaya çıkan gerek kan izleri sonrası darp olduğu da ortaya çıktı. Öyle ki Dudu Çelik'in üvey oğlu Sinaşi çelik yıkama işlerini kendi ayarlayarak gömü işlemlerini üstlenmişti. Hem Müge Anlı hem savcılık olayının üzerine giderek kesin ölümün silahla olduğu ortaya çıktı.

Yeni bölümde ortalık iyice karışacak gibi görünüyor. Müge Anlı 7 Eylül Perşembe günü ekrana gelen bölümde Şinasi Çelik'in borç alıp ödeyemediği için üvey annesini öldürdüğü ortaya çıkıyor. 

OLAYIN ASLI DUDU ÇELİK NASIL ÖLDÜ

Sinop’ta 70 yaşında öldü diye gömülen Dudu Çelik’i kim öldürdü?
Müge Anlı’nın programında Sinop’ta 70 yaşındaki Dudu Çelik’in öldü sanılarak gömülmesi ancak daha sonra otopside cinayete kurban gittiği anlaşılması üzerine katillerin peşine düşüldü.
ATV ekranlarında yeni sezona merhaba diyen Müge Anlı yeni konuları yeni olayları ele almaya başladı. Müge Anlı bu kez Sinop’ta korkunç bir cinayete kurban giden Dudu Çelik olayını ele alıyor. Tansiyona bağlı ölüm olarak kayıtlara geçen Dudu Çelik aslında öldürüldü.


Dudu Çelik’i kim öldürdü? Sinop’un Boyabat ilçesinde evinin bahçesinde ölü bulunan ve defnedilen yaşlı kadının kıyafetlerinde saçma izine rastlanması üzerine cesedi mezardan çıkarılarak otopsiye gönderildi. 15 Temmuz’da Sinop’un Boyabat ilçesine bağlı Erkeç köyünde 70 yaşındaki Dudu Çelik evinin bahçesinde ölü bulundu. Çelik’in cesedini evinin bahçesinde bulan eşi ve üvey oğlu, 112 sağlık ekiplerine haber verdi.
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaşlı kadının öldüğünü belirleyerek cenazesini hastane morguna getirdi. Daha sonra Dudu Çelik toprağa verildi. Çelik’in ölüm sebebini araştıran akrabaları, çelişkili cevaplar üzerine cenazenin incelenmesini istedi. Yaşlı kadının eşyalarını inceleyen jandarma ekipleri, Çelik’in kıyafetlerinde saçma izlerine rastladı.
Bunun üzerine savcılık mezarı açtırdı ve kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için cesedi otopsiye gönderdi.Mezarı açılıp otopsisi yapılan Dudu Çelik’in silahla öldürüldüğü ortaya çıktı. Şimdi sıra katil veya katillerinin bulunmasında. Soruşturma devam ediyor.

BU HAFTAKİ MÜGE ANLI'DA YAŞANANLAR

Müge Anlı ile Tatlı Sert bugüne kadar; 1659 kayıp buldu, ayrı düşmüş 206 aileyi birbirleriyle kavuşturdu, 75 cinayet dosyası aydınlattı. Kaybolma riski yüksek kişileri güvence altına almak için başlattığı Sevgi İzi projesiyle; 32 Bin 135 kişiye Sevgi İzi uygulaması yapıldı. Sevgi İzi sayesinde 85 kayıp çok kısa bir süre içinde bulundu, 230 gönüllü Sevgi İzi uygulamasıyla Türkiye’nin 81 ili ile birlikte Azerbaycan ve Avrupa’da da proje yer almaya başladı.
Müge Anlı ve ekibi, ele aldığı cinayet ve kayıpların yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yardımlarını sürdürdü. 754 akülü ve 6 Bin 550 tekerlekli olmak üzere toplam, 7 Bin 304 sandalye dağıttı. 8 Bin 163 öğrenciye kırtasiye ve giyecek yardımı yaptı ayrıca; 299 tane bilgisayar, fotokopi makinası ve projeksiyon cihazı göndermeyi de ihmal etmedi. 5 aileyi ev sahibi yapan, 10 ailenin de evini baştan aşağıya yenileyen Anlı, program içerisinde giydiği 1080 adet elbisesini de ihtiyaç sahiplerine göndererek yüzlerdeki gülümseye sebep olmaya devam etti. Yaptığı her yayınla çok konuşulan, gündem oluşturan program Müge Anlı ile Tatlı Sert yeni sezon başladı.

BUGÜN NELER OLDU

FATMA KARA CİNAYETİ 13 EYLÜL 2017

 

GÜLADİYE VE NECLA NE OLDU

Geçtiğimiz sezon İfadelerine başvurulmak üzere emniyete çağrılan şüpheliler adli kontrol gerekçesi ile göz altına alınmışlardı. Müge Anlı 7 Haziran son bölümde Necla Demir ve Güladiye'ye ne oldu sorusunun cevabı merak edildi. İki elti de adliyeden serbest bırakıldıktan sonra ortadan kayboldu.  Müge Anlı'da Fatma Demir'in kızı canlı yayına bağlanarak annesinin katillerini sonuna kadar arayacağını belirtti.

 

ÇİLEM BABASINI 22 YIL SONRA BULDU

 

ÖLEN SURİYELİ ÇOCUK

Faili meçhul cinayetler ve kayıpların yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projesi ile de adından sıkça söz ettiren, Hafta içi her gün seyirciyi ekran başına kilitleyen Müge Anlı ve ekibi, üzerinde çalıştığı kayıp dosyalarını, cinayete kurban giden kişileri ve kayıpların tüm yaşamını ortaya çıkararak onları bulmaya, olayları aydınlatmaya devam ediyor.İstanbul Sultangazi'de kaybolan 8 yaşındaki Raed'ın ailesi geçen haftadan beri her yerde oğulları Raed'i arıyordu. Aile, son çare olarak Müge Anlı'ya başvurdu ve Müge Anlı'nın Raed'i bulması da sadece 3 saat sürdü.
Müge Anlı, Raed'in açısına girdiği üç güvenlik kamerası görüntüsüne ulaştı. Polis, zanlının el arabasıyla kameraya yakalanmasından sonra harekete geçti.

BU NASIL BİR DRAM

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan aile, 2 yıl önceİstanbul'un Sultangazi İlçesindeki Cebeci Mahallesinde bir gecekonduya yerleşti. Gecekondunun karşıısnda bulunan eve ise bir Afgan aile yerleşti. Geçtiğimiz Çarşamba günü Suriyeli ailesinin 8 yaşındaki oğlu küçük Read, ailesine "Bakkala gidiyorum" diyerek evden çıktı.

Bir daha eve dönmeyen Read'ın ailesi, çocuklarının kayıp olduğunu, başına bir şey gelmesinden korktuklarını söyleyerek polise gitti. Çocuk Şube Müdürlüğü ve Sultangazi Araştırma Büro ekipleri tarafından olayla ilgili bir çalışma başlattı. Ailenin kaldığı sokaktan işe başlayan ekipler kamera görüntülerine yoğunlaşmaya başladı. Bir yandan kamera görüntüleri toplayan ekipler, diğer yandan da sokakta vatandaşlar arasında araştırma yaptı. Polis, Read'ın kaybolmasının ardından, Suriyeli ailenin evlerinin karşısındaki Afganlıların ortadan kaybolduğunu fark etti. Polis Afganlıları aramaya başlarken, Afganlı komşu ile Read'ın birlikte kamera görüntülerine ulaşıldı.

Adının Asad Khan olduğu öğrenilen Afgan'ın baş şüpheli olduğu belirlendi. Polis, şüphelinin çalıştığı yem dükkanına gitti. İş yerinde ise Afgan Khan'ın bir kaç gündür işe gelmediği ve Ümraniye'de bulunan evinde olabileceği söylendi. Bunun üzerine ekipler, önceki gün akşam saatlerinde polis Asad Khan'ı Ümraniye'de gözaltına aldı.

Khan, karakola götürüldüğünde alınan ilk ifadesinde cinayeti itiraf etti. Khan, "Şeker vereceğim diyerek eve aldım. Daha sonra boğarak öldürdüm. Elbiselerini çıkartarak bir çuvala koydum. Daha sonra el arabasıyla evden yaklaşık 700 metre uzaktaki çöp konteynerine attım" dedi.

Polis, Khan'ın çocuğun cesedini attığını söylediği konteyneri buldu ancak konteynerde ceset yoktu. Cesedin çöp konteynerinden çöp kamyonu ile alınıp çöplüğe götürüldüğü değerlendirilerek, araştırma bu yöne kaydırıldı. Küçük Read'ın cesedinin bulunmasından sonra cinsel istismara uğrayıp uğramadığı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'nun incelemesinin bekleneceği belirtildi.

Yıllar sonra hacca giden bir kadının anlattıklarından yola çıkarak annelerinin yaşadığını düşünen çocuklar olayı Müge Anlı'ya taşıdı. Aylarca Fahire Kara'nın sırrı çözülmeye çalışıldı. Programa yüzlerce ihbar geldi. Fahriye'nin Yemenli çöp toplayan bir adam tarafından yaralı halde kaçırıldığı iddiası Kara ailesinde şok etkisi yarattı. İddiaya göre Suudi yetkililer izdiham sırasında çevredeki herkesten yardım isteyince Yemenli, Fahriye'yi kurtarma bahanesiyle kaçırmış ve yıllarca Medine'deki evinde alıkoymuş ve ondan 3 çocuk sahibi olmuştu.

fahriye.jpg

Suudi Arabistan'dan Anlı'nın programına bağlanan bir kişi, ülkenin bu haberle çalkalandığını söyledi. Yapılan haberlerin ardından Yemenli adamın damadı ile görüşüldüğünü anlattı, Fahriye Kara'nın iki oğlu ve kızının olduğunu söyledi. Oğlunun devlet görevinde bulunduğunu ve oradaki insanların çekindiği biri olduğunu, kızının ise bir Türk ile evlendiğini ve o kişinin Urfalı Davut olduğunu aktardı. Ayrıca Fahriye Kara'nın ailesinin onu aradığından haberi olduğu, Yemenli'nin 85 yaşında olduğu ise diğer bilgiler arasında.

Bu film gibi hikayeyi haber yapan Euronews'e göre Fahriye Kara'nın şimdiye kadar ortaya çıkmamasının gerisinde yapması gereken çok zor bir tercih yatıyor. Bu da Suudi Arabistan Ceza Yasası'nın 22'nci maddesinden kaynaklanıyor. Yasaya göre Suudi Arabistan sınırları içinde zina yapan kişi taşlanarak öldürülmekle (recm) cezalandırılıyor. Birini kaçırıp tecavüz ederek ondan çocuk sahibi olanlar ise halkın önünde idam ediliyor. Kara'nın önünde şimdi iki seçenek var:

1- Yemenli adamın kendisini kaçırdığını ve zorla alıkoyup tecavüz ederek 3 çocuk sahibi olduğunu açıklaması durumunda burada doğurduğu çocuklarının babası olan adam tüm halkın gözü önünde asılacak.

2- Evli olmasına rağmen bunca yıl 85 yaşındaki bu adamla karı-koca hayatı yaşadığını itiraf etmesi durumunda ise bu kez kendisi zina suçundan taşlanarak öldürülecek.

MİT ve Türk Dışişleri de gelişmeler sonrası Türk kadının bulunup ülkesine getirilmesi için devreye girdi. Konuyu sayfalarına taşıyan İngiliz Daily Mail gazetesine göre Türk diplomatlar 'Kimse ölmeden sorunu çözmek için' yoğun çaba sarf ediyor.

Suudi Arabistan'ı önceki gün ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Kral Selman bin Abdülaziz'e konuyu aktardığı söyleniyor. Suudi yasalarına göre suç ne kadar büyük olursa olsun Kral'ın af yetkisi bulunuyor. Ancak suç hac ziyareti sırasında işlendiği için Kral'ın af yetkisini kullanmadığı da iddialar arasında.

FAHRİYE KARA BULUNDU

Müge Anlı, Fahriye Kara ile ilgili son durumu bugün açıkladı. ATV’de yayınlanan Müge Anlı’nın programına katılan aile için çalışma yürütün ekip, Fahriye Kara’nın 2 çocuğunun ve kardeşinin Suudi Arabistan’a gitmesini sağlamıştı. Müge Anlı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katkılarıyla Suudi Arabistan’a giden Fahriye Kara’nın durumuyla ilgili şunları söyledi:"Elimizden geleni yaptık. Cumhurbaşkanımız ve Suudi Kralı bile konuştu. Ama Fahriye Kara ortaya çıkmak istemiyor. Dolayısıyla yapabilecek bir şeyimiz kalmadı ama ondan vazgeçmedik, bunu bilin.

"FAHRİYE KARA KİMDİR?

Fahire Kara, 1970 yılında doğdu. Batman’da eşi ve 12 çocuğuyla birlikte yaşayan Fahire Kara, 1990 yılında eşi ile birlikte Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara gitti. Kara çift 1426 hacı adayının hayatını kaybettiği El Muaysem Tünel İzdihamı'na yakalandı. İzdiham sırasında Fahire Kara ve eşi Abdurrahman Kara birbirlerini kaybetti. O günden itibaren 12 çocuk annesi Fahire Kara'dan hiçbir haber alınamadı. Kara ailesinin fertleri Atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katıldı. İzleyenler tarafından anlatılan olaylar ve gönderilen fotoğraflar doğrultusunda yaşadığı kesinlik kazanan Fahire Kara'yı aramaya çalışmaları devam ediyor.

YEREL HALK FAHİRE KARA'YI TANIYOR AMA BİLGİ VERMİYOR!
Arabistan'daki Fahire Kara'yı arama çalışmalarında yerel halkın kendisini tanıdığı fakat güvenlik güçlerinde çalışan oğlundan çekindikleri için bilgi vermedikleri ortaya çıktı. Kaçıran ailenin babalarının bu olaydan dolayı asılacağı korkusu yaşadıkları ve Fahire Kara'ya baskı yaparak dışarı çıkarmadıkları ortaya çıktı. Ayrıca Fahire Kara'nın daha önce evi olarak ihbar edilen yerin Fahire Kara'nın kaldığı yer değil, sattığı eşyaları koymak için depo olarak kullandığı bir mekan olduğu öğrenildi.

FAHİRE KARA'NIN EVİ BULUNDU!
Arabistan'da hac görevini icra eden Türk bir hacının kaldığı otelde çalışan bir görevlinin ise Fahire Kara'yı kaçıran kişinin akrabası olduğu ve her şeyi bildiği de Müge Anlı tarafından canlı yayında ulaşıldı. El Yahyavi camisinden bahseden Müge Anlı, Yemenli aşiretlerin yoğunlukla ikamet ettiği bölgede Fahire Kara, çalışarak kazandığı para ile kendisine iki katlı bir ev almış. Fahire Kara'yı kaçıran şahsın otelde çalışan akrabası ise Müge Anlı izleyicisine konu ile ilgili olarak 'Olayın üzerinden 30 sene geçti. Herkesin kendine göre bir düzeni var. Benim de burada biz düzenim var. Fahire Kara burada bir düzen kurdu, başlarda çok sıkıntı çekti. Türkiye'ye dönmek için çok uğraştı fakat aradan geçen yıllar üzerine Türkiye'ye dönemeyeceğini anlayınca Arabistan'da kendisine bir hayat kurdu. Çok çalıştı, kendisine ait iki katlı evi var. Buradan Türkiye'ye dönse kimin yanında kalacak. Kim ona ne kadar bakacak. İlk başta herkes onu ağırlayacak fakat 6 ay sonra ne olacak?" ifadelerini kullanmış

Müge Anlı Son Bölüm

Müge Anlı Son Bölüm

CİNAYETİ NASIL ÇÖZDÜĞÜNÜ ANLATTI

Müge Anlı cinayeti nasıl çözdüğünü kendi kanalına verdiği röportajda anlattı. Zanlının sorguda suçunu itiraf ettiğini söyleyen Anlı, "Raed'i öldürdükten sonra cansız bedenini el arabasıyla 500 metre uzağındaki çöp kutusuna atmış" dedi.
"PARÇALARI BİRLEŞTİRİNCE CİNAYET ÇÖZÜLDÜ"

Müge Anlı, cinayeti çözmesini şöyle anllattı: "Daha önce de benzer konuları işledik. Bu yaştaki birinin bu kadar küçük çocukla ilgilenmesi, evine gitmesi. Niye bu kadar ilgilensin? Çok belliydi. Çocuk parkında çocuklara dikkatli bakıyormuş. Tam bir pedofili. Hepsi birleşince çözüldü."

MÜGE ANLI BULUYOR DA POLİS NASIL BULAMIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Müge Anlı'nın sunuculuğunu yaptığı ve özel bir televizyon kanalında sabah kuşağında yayınlanan programda çözülen cinayetlerin, emniyet güçleri tarafından çözülememiş olmasının bakanlık tarafından nasıl değerlendirildiğini sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği soru önergesinde, “Özel bir Televizyon Kanalında bir sabah kuşağı programında bugüne kadar onlarca cinayetin faillerinin belirlendiği, bu program ile pek çok cinayet zanlısının yakalandığı, yüzlerce kayıp çocuk ve vatandaşın bulunduğu, yıllardır çözülemeyen ve emniyet güçleri tarafından rafa kaldırılan cinayetlerin perde arkalarının çözüldüğü ve zanlıların bu program sayesinde yakalandığı belirtilmektedir” denildi.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, önergesinde televizyon programında ifade edildiği gibi, "yakalanan katil sayısının kaç olduğunu, polis teşkilatının bu tür olaylardan yeterince sonuç alamadığı olayın ne kadar olduğunu, emniyet güçleri tarafından rafa kaldırılmasına rağmen TV programı ile çözülen cinayetlerin sayısın ne olduğunu" sordu.
Gürer, “İçişleri Bakanlığınca bu TV programında yer alan değerlendirmelere bakış ve yaklaşım nedir? TV programının ekip ve ekipmanları, TV programının ekip ve ekipmanları kadar yok mudur?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

NEDEN CANLI YAYINDA İTİRAF EDİYORLAR 

Peki Müge Anlı'nın programındaki bu itiraflar nasıl gerçekleşiyor? BBC Türkçe'nin haberine göre, Türkiye Psikiyatri Derneği eski başkanı Şeref Özer, bu tür itiraf örneklerinde iki durumun geçerli olduğunu ifade ediyor ve ekliyor, "Biri zanlıları programa çıkartan durum, diğeri ise onlara bu itirafları yaptıran durum".
 

SORGU ODASI ETKİSİ YARATIYOR

Kişinin, işlediği suçun baskısından kurtulmak için "bilinci dışında" hata yapmaya yönelebildiğini, cezalandırılmak isteyebileceğini anlatıyor. Özer, canlı yayınların da zanlılar üzerinde 'polis sorgu odası baskısı yaratabildiğinin' altını çiziyor.

MÜGE ANLI KİMDİR

Televizyon hayatına ilk olarak magazin alanında başlayan Anlı, diğer bir magazinci Şenay Düdek'le Kanal D'de yaptığı Dobra Dobra adlı magazin üzerine sohbetlerin olduğu ve konukların ağırlandığı bir program yapmıştır. Bir sezon birlikte program yaptıktan sonra, aynı programa Düdek Cenk Eren'le FOX'ta, Anlı ise Pakize Suda'yla Kanal D'de devam etmiştir.
Dobra Dobra'daki sunuculuk deneyimi ile magazinciliği bırakıp tam anlamıyla sunuculuğa geçti; atv'de yayınlanan kendine ait Müge Anlı ile Tatlı Sert adlı tartışma programını sunmaya başladı. Programda, kaybettiği yakınlarını arayan kişiler ağırlanmakta, işleyeni belli olmayan veya işleyenin hâlâ bulunamadığı cinayetler aydınlatılmaktadır.
Tatlı Sert'in dışında, 2010 televizyon sezonunda, daha önceden Sinan Çetin yapmış olduğu Film Gibi adlı programla aynı formatta bir programı atv'de sundu. Müge Anlı ile Mektubunuz Var adlı programda, yaşadığı çeşitli olaylardan dolayı yakınlarıyla görüşemeyen, onları bulamayan kişiler konuk edildi.
İzdivaç programları yasaklanınca; TV kanalları, atv'nin reyting rekortmeni programı 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'in benzeri yapımlar ekrana sürmeye başladı. Taklitler aslını yaşatır! Yıllardır canlı yayında suçluları deşifre eden Müge Anlı'nın, tecrübesi ve halkın ona olan sevgisiyle bu taklit programları çok rahat baş edeceğine inanıyorum. Zaten Anlı'nın yeni yayın dönemindeki reytingleri de çok iyi.
Şimdi ekranda bu kadar çok kriminal programın olmasının da yeni sorunlar doğuracağına inanıyorum. TV programları aynı adli olay üzerinde yoğunlaşıp konuk kavgasına girince yeni çirkinlikler yaşanabilir.
Program sayısı fazla olunca sırf reyting için cinayet ve kayıp vakalarında yanıltıcı yayınların yapılma, suçsuz insanların suçlu lanse edilme riski de var. Umarım kriminal programlarda yaşanan bu enflasyon polisin işini zorlaştırmaz!

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu: “İşimizi mutlaka tamamlayacağız”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu: “İşimizi mutlaka tamamlayacağız”
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan istifa ve olağanüstü genel kurul kararı…
META'dan Facebook ve Instagram'a büyük ceza!
META'dan Facebook ve Instagram'a büyük ceza!
Çok Okunanlar
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
19 Mart 2024 Salı günlük burç yorumları! Aşk, para sağlık, İşte tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
Haftalık burç yorumları 18 Mart - 24 Mart 2024| Aşk, para sağlık, İşte 18 Mart - 24 Mart 2024 tüm burç yorumları
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
AK Parti elindeki en son yaptırdığı anketi yayınladı! İşte! Kurum ve İmamoğlu arasındaki en güncel anket sonucu
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Emekli ikramiyesi bekleyenlere müjde! O tarihlerde hesaplara yatacak
Yorumlananlar
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
14 Mart 2024 Perşembe burç yorumları! Bu gün sizi neler bekliyor? Aslan, Koç, Boğa, Yay, Akrep, Yengeç...
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek
Emekliye yeni müjde! 13 Mart tarihine kadar başvurana 8670 TL verilecek