Murat Başoğlu Olayına Bakanlık El mi Atıyor?

Magazin dünyasında yaşanan ensest olayına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da el atacağı yavaş yavaş konuşulmaya başlandı.

Murat Başoğlu Olayına Bakanlık El mi Atıyor?

Magazin dünyasında yaşanan ensest olayına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da el atacağı yavaş yavaş konuşulmaya başlandı.  Yaşanan skandaldan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da rahatsızlık duyduğu ve olaya müdahil olacağı söylenirken olayla ilgili kamu davasının açılıp açılmayacağı da konuşulan başlıklar arasında yer alıyor.

Bodrum'da kendisine ait teknesinde bir kadınla öpüşürken yakalanan 14 yıllık evli ve bir çocuk babası Murat Başoğlu, kendini eve kapatmış, konu ile ilgili tek kelime etmemişti.Murat Başoğlu, o günden sonra yakınından bile geçmediği ve Bodrum'da herkesin parmakla gösterdiği Apostol isimli olaylı teknesinin brandasını kapattırdı.

murat-basoglu-kimdir.jpg

Böylece Murat Başoğlu, kendisi için söylenen 'Sezonu kapattı, yurt dışına gidecek' söylentilerini doğrulamış oldu.

PEKİ O KADIN KİMDİ?
Eşi Hande Bermek'i öz yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı ile aldattığı ortaya çıkan Murat Başoğlu hakkında her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. Geçtiğimiz yıl katıldığı bir TV programında "Sevgilim diye yazdıkları kişi benim öz yeğenim, böyle bir şey olabilir mi?" diyen Başoğlu'nun Karadayı ile yıllardır birlikte olduğu iddia edildi. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre 49 yaşındaki oyuncu, yeğeniyle kirli ilişki yaşamaya Karadayı 15 yaşındayken başladı.

murat-basoglu-esini-yigeni-ile-aldatti.jpg

YÜZ KIZARTAN İDDİALAR
Kendisinden 15 yaş büyük amcasıyla yıllarca gizli gizli birlikte olduğu öne sürülen ve eşi Sarkan Kabadayı tarafından boşanmak için mahkemeye verilen Burcu Kabadayı hakkında da sosyal medyada bazı dedikodular dolanıyor.
Eşinin 2 milyon dolar tazminat talep ettiği Kabadayı'nın iddiaya göre ilk evliliği de amcasıyla yaşadığı 'ensest ilişki' yüzünden bitti.

YİĞEN BURCU KABADAYI’NIN EŞİ KONUŞTU:  KANITLARIMIZ VAR
Murat Başoğlu’nun teknede öpüşürken yakalandığı kadın, yeğeni Burcu Kabadayı çıktı. Kabadayı’nın eşi Selçuk Kabadayı boşanma davası açtı. Avukatı “O kadın öz yeğenidir. Başka kanıtlarımız da var. Davayı açtık. Müvekkilim tazminat talep edecek” dedi.
Evli ve 1 çocuk babası sunucu Murat Başoğlu’nun  Bodrum’da teknesinde öpüşürken görüntülendiği kadının, abisinin kızı Burcu Başoğlu Kabadayı olduğu iddia edilmişti. Başoğlu, haberleri yalanlasa da gerçek ortaya çıktı. Burcu Kabadayı’nın eşi Selçuk Kabadayı avukatı Handan Yazıcıoğlu aracılığıyla boşanma ve tazminat davası açtı.
Avukat Yazıcıoğlu yaptığı açıklamada “Anadolu Adliyesi’ne boşanma dilekçemizi sunduk. O kadın özbeöz yeğenidir. Murat Başoğlu, Burcu Başoğlu’nun amcasıdır. Gazetelerde çıkan fotoğraflar dışında başka kanıtlarımız da var.
Ayrıca ilişkinin eskiye dayandığına dair tanıklarımız olacak. Müvekkilim maddi ve manevi tazminat olarak 2 milyon lira talep ediyor” dedi.
YALAN RÜZGARI NASIL BAŞLAMIŞTI

Başoğlu, fotoğraflar yayınlandıktan sonra “Öpüştüğüm kadını tanımıyorum. Bir anlık hataydı. Adı Olga. Beni bitirmek istiyorlar. Hukuksal mücadeleye girişeceğim” demişti. Başoğlu’nun 14 yıllık eşi, ünlü iş adamı Ayhan Bermek’in kızı Hande Bermek ise “Sadece bir insan değil, bir kadın, bir eş ve en önemlisi bir anne olarak yaşanan bu deneyimi sevgiyle kucaklayıp değerlendiriyorum” diye açıklama yapmıştı.

murat-basoglu-olayina-bakalnlik-el-atiyor.jpg
SKANDALIN ARDINDAN  ABİ EVİNİ SATILIĞA ÇIKARDI
Murat Başoğlu ile yeğeni Burcu Başoğlu'nun skandal ilişkisinin ardından gözler abisi Tahir Başoğlu'na çevrildi. Ağabey Başoğlu, olayın basında yer almasının ardından Balıkesir’de 10 yıldır yaşadığı evi 265 bin TL'ye acil satılığa çıkardı. Vatan Gazetesi’nin haberine göre, Özsoylar Sitesi'ndeki evinden komşularına veda etmeden ayrıldı.
HER SÖYLENTİYE İNANMAYIN
Tahir Başoğlu konuyla ilgili “Kızımın boşanma davasıyla ilgili konu yargıya intikal etti. Sonucunu bekleyip göreceğiz. Şimdi konuşmanın hiç gereği yok” dedi. “Kızınızı evlatlıktan reddettiğiniz söylentisi var. Doğru mu?” sorusunu da “Her söylentiye inanmayın” diyerek yalanladı.
PSİKOLOJİK DESTEK ANNEDEN
Burcu Başoğlu'nun annesi Zekiye Başoğlu uzman psikolog. Bir üniversitede hocalık yapan annenin zor günler yaşayan kızı Burcu'ya psikolojik destek verdiği, bir an olsun yalnız bırakmadığı öğrenildi.

Peki Türkiyenin konuştuğu yiğen- amca  arasındaki Ensest ilişki nedir?
Ensest (yasak sevi), yakın akrabalar arasında gönüllü ya da gönülsüz cinsel ilişkidir. Çoğu kültürde ensest bir tabudur. Öte yandan ensest yasağı olarak kuramsal bir kategori şeklinde psikanaliz ve antropoloji açısından değerlendirilmektedir.
Bilinmesi gerekenler
Ensest geleneksel olarak biyolojik akrabalığı olan aile bireyleri arasındaki cinsel ilişki olarak değerlendirilmektedir. Bu ilişki türü tarihte hep yasaklı bir tabu olarak görülmüştür. Klasik ensest ilişki sadece kan bağına dayanmaktadır. Yakın ilişkilerin, ebeveyn bağının ve güvenin oluşmuş olduğu kişilerle veya ebeveynlerle olan ensest ilişki uzun yıllar boyunca görülmezlikten gelmiştir. Bu nedenle son yıllarda ensestin daha genel bir yaklaşımla çocukta cinsel istismar olarak değerlendirilmesi ve sadece cinsel ilişki dışında daha geniş anlamda cinsel içerikli davranışları da içermesi gerektiği görüşü ağırlık kazanmaktadır.
Ensest konusunda çeşitli tanımlar yapılmıştır. Bu tanımlamalarda iki temel faktör ön plana çıkmaktadır. Bazı araştırmacılar sadece çekirdek aile içindeki aile bireylerini bu kapsama alırken bazı araştırmacılar ise bakmakla yükümlü olan tüm kişileri biyolojik bağa bakmaksızın bu kapsama almaktadır.
İkinci faktör ise hangi tür davranışların bu grupta değerlendirilmesi gerektiğidir. Son yıllarda geniş anlamı ile cinsel içerikli davranışların ensest kavramı kapsamına alınması gerektiği görüşü ağır basmaktadır. Aile içi cinsel istismarın içinde yer alan ensest ilişkilerde istismarcı ve kurban arasında kan bağı vardır ve yasal olarak evlenmeleri yasaktır. Bununla beraber, üvey babalar ve birlikte yaşayan partnerler de aile üyesi sayılırlar ve çocuğun psikolojik açıdan ebeveyni durumundadırlar; bu rollerdeki yetişkinlerin içinde yer aldığı cinsel istismar aile içi olarak kabul edilmektedir.
Toplumsal ve hukuksal bağlamda ensest
Çeşitli ülkelerde farklılıklarla da olsa ensesti suç sayan ve bu nedenle de cezalandırma yönüne giden yasa maddeleri mevcuttur. hukuk açısından en genel anlamda ensest, birinci ya da ikinci dereceden yakın akrabalarla girilen cinsel ilişki olarak tanımlanmaktadır. Bazı istisnalar vardır: İsveç örneğinde bu tür olaylara bir ceza uygulamadığı bilinmektedir. Türk hukuk sisteminde Medeni Kanun'da yakın akrabaların birbirleriyle evlenmelerini yasaklayan maddeler vardır. Ancak bu "evlenme yasağı" dışında, akrabalararası cinsel ilişkileri suç sayan maddeler yoktur. Genelde rıza ile gerçekleştiği varsayılan cinsel ilişkiler suç sayılmamakta ve cezalandırılmamaktadır. Bununla birlikte aile-içi cinsel şiddet olarak bilinen olgu karşısında ne yapılacağı ve yapılması gerektiği önemli bir sorun olarak devam etmektedir.
Ensestin tabusal niteliği, aile içi cinsel şiddetin ve istismarın deşifre edilmesinde ve buna karşı önleyici tedbirler alınmasında ciddi bir engel teşkil etmektedir. Bireylerin eğitim ve kültür durumlarına bağlı olarak bu durumlarda takınabilecekleri tavırlar farklılaşmaktadır. Kapalı aile ve akrabalık ilişkilerinde, eğitimin yetersiz olduğu hallerde özellikle sorun daha gizli-kapaklı kalabilmektedir. Türk Tabibler Birliği, kadınların ve özellikle küçük çocukların korunması bakımından, ensest konusunun Türk Ceza Kanunu'nda ayrı bir yasa olarak belirlenmesi gerektiğini ileri sürmektedir.

MURAT BAŞOĞLU KİMDİR?

Aslen İzmirli olan Murat Başoğlu sunucu, manken,
oyuncu ve iş adamıdır. 1968 yılında doğmuştur.1996 yılında Şebnem Dönmez ile 'Sabah Şekerleri' programını sundu ve bu programın ardından birçok projede yer aldı. Çeşitli programlarda sunuculuk yanında oyunculuk ve mankenlik de yaptı. "Benzemez Kimse Sana" programının 3 defa sunuculuk yaptı. 2015 yılında Çilek kokusu adlı dizide Sinan karakterine hayat verdi. 2003 yılında ise Hande Bermek ile dünyaevine giren Murat Başoğlu'nun bu evlilikten Can adında bir oğlu dünyaya geldi.

 

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
Son Haberler
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Borcu olana 200 bin lira müjdesi! Borç kapatma kredisinde şartlar kaldırıldı
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
Savcı, Mehmet Selim Kiraz’ın şehit oluşunun 9’uncu yıl dönümünde İstanbul Adalet Sarayında tören düzenlendi
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
12 yaşındaki çocuğu taciz ettiği iddia edilen şahısa işte böyle meydan dayağı attılar!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, hakkında yeni gelişme!
Çok Okunanlar
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
28 Mart 2024 Perşembe günlük Burç Yorumları |Bugün burç yorumları nasıl?.
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
PENDEF'in memleketleri buluşturan geleneksel iftar programına yoğun katılım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki konuşmasında emeklilere müjde verdi!
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
İsmail ağa cemaati resmi siteden duyurdu! (Cübbeli Ahmet hoca} Ahmet Mahmut Ünlü'nün cemaatle ilişkği kesildi
Yorumlananlar
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Bedavadan biraz daha pahalı uçak bileti! Ajet uçak bileti kampanyası
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Cumhurbaşkanı meydanlardan seslendi: “Emeklilerin yanındayım”
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Emekli 25 martta bayram yapacak! O banka promosyonu iki katına çıkardı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı
Sağlıkta yeni dönem başlıyor! Fahrettin Koca açıkladı