Mustafa Necmi İlhan açıkladı! Dördüncü dalga aşısızlar pandemisi olacak

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, son dönemde salgın nedeniyle hastaneye yatırılan kişilerin aşısız olduklarını dile getirerek," Dünya genelinde 4. dalganın ‘aşısızlar pandemisi’ olabileceğine dair bir kanı var. " dedi. İlhan vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, koronavirüs salgınına karşı aşılama ve salgındaki son durumu TRT Haber canlı yayınında değerlendirdi. 

Türkiye'de iki doz aşısını yaptıran vatandaşların sayısının  21,5 milyonu geçtiğinin bilgisini veren Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan," Ama bunun hedefin 3'te 1’i olduğunu vurgulamak gerekiyor. Şu an 2 doz aşılamada yüzde 34'lerdeyiz. ‘Ben 1. dozu oldum, 2. dozu olmayabilir miyim?” ya da 'Ben gencim koronavirüs beni etkilemez mi?’ diyenlerin olduğunu görüyoruz." dedi.

Salgına yakalandıktan sonra hastaneye yatan kişilerin çoğunlukla aşısız olduğunu ifade eden Necmi İlhan şunları söyledi:

"Son dönemde hastanede yatanlara baktığımızda aşısız olanların çoğunlukta olduğunu vurgulamak lazım. Bu bize aşının koruyuculuğunu gösteriyor. Dünya genelinde 4. dalganın ‘aşısızlar pandemisi’ olabileceğine dair bir kanı var. Bu sebeple 4. dalgayı ülkemizde en az hasarla atlatmamız için yapmamız gereken şey aşıya ağırlık vermek ve maske, mesafe, hijyen kurallarına dikkat etmek.”

Mustafa Necmi İlhan açıkladı! Dördüncü dalga aşısızlar pandemisi olacak

KORONAVİRÜS SALGINI VE AŞILAMA SON DURUM

Sağlık Bakanlığının "covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan anlık verilere göre, 23 Temmuz saat 23.00 itibarıyla, uygulanan birinci doz aşı sayısı 39 milyon 291 bin 878, ikinci doz aşı sayısı 22 milyon 152 bin 717 oldu. Üçüncü dozla birlikte yapılan toplam aşı miktarı 65 milyon 174 bin 925'e yükseldi.

İstanbul'da 12 milyon 14 bin 718, Ankara'da 5 milyon 275 bin 499, İzmir'de ise 4 milyon 398 bin 2 doz aşı yapıldı.

Mustafa Necmi İlhan açıkladı! Dördüncü dalga aşısızlar pandemisi olacak

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, "covid19.saglik.gov.tr" adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 219 bin 528 Kovid-19 testi yapıldı, 11 bin 94 kişinin testi pozitif çıktı, 60 kişi hayatını kaybetti. İyileşenlerin sayısı ise 5 bin 215 oldu.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 63,26, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 35,54 olarak kayıtlara geçti.

Mustafa Necmi İlhan açıkladı! Dördüncü dalga aşısızlar pandemisi olacakMustafa Necmi İlhan açıkladı! Dördüncü dalga aşısızlar pandemisi olacak

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡