NASA'dan Dünya'ya yaklaşmakta olan astreoid simülasyonu! Türkiye risk altında

Bilim insanları, Dünya'ya olası bir astreoid çarpması sonucu yaşanacakları belirlemek için Dünya'ya yaklaşmakta olan bir astreoid simülasyonu hazırladı. Hazırlanan felaket senaryosu sonucunda Türkiye riskli bölgede yer aldı.

NASA'dan Dünya'ya yaklaşmakta olan astreoid simülasyonu! Türkiye risk altında

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) ile Avrupa Uzay Ajansı'nda (ESA) görev alan bilim insanları çarpıcı bir araştırmaya imza atıyor. Bilim insanları olası bir felaket senaryosu kurgulayarak sonuçlarını değerlendirecek. Kurgulanan senaryoda Dünya'ya yaklaşmakta olan bir astreoid için simülasyon yapıldı.

Gök taşının Dünya'ya çarpması sonucu yaşanacaklar değerlendirildi ve acil durum planları hazırlandı. Çalışmalarda gök taşını durdurmak için neler yapılabileceği de görüşüldü. Ekip, varsayımsal asteroit etki senaryosuna '2021 PDC' adını verdi. Üzerinde çalışılan senaryoya göre gezegene 56 milyon yıl kilometre uzaklıkta olan gök taşı hızla ilerliyor ve hesaplamalara göre 6 ay içinde Dünya'ya çarpacak

TÜRKİYE RİSK ALTINDA

19 Nisan'da keşfedilen senaryoya göre göktaşı 20 Ekim'de yüzde 5 ihtimalle gezegenimize çarpacak. Yapılan çalışmalar sonucunda gök taşının düşeceği bölge ve etkileyeceği alanlar da belirlendi. Çarpışmanın yaşanacağı bölge doğu Avrupa veya kuzey Afrika olarak saptandı. Bu bulgular değerlendirildiğinde Türkiye riskli bölge içerisinde yer alıyor.

BÜYÜK BİR NÜKLEER PATLAMA ETKİSİ YARATACAK

Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar asteroitin büyük bir nükleer patlama etkisi yaratacağını ve korkunç sonuçlara neden olacağını ortaya koydu. İnsanlığın böyle bir çarpışmada etkisiz kalacağının belirlendiği araştırmada tek çare tahliye olarak ifade edildi. Bu durum küresel bir mülteci krizinin ortaya çıkmasına neden olacak.

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡