Netflıx'de yeni özellik! Instagram kullanıcılarını da ilgilendiriyor!

Netflıx'de izlediğiniz ne varsa artık ınstagram hikayenizde paylaşabileceksiniz. Netflıx2e gelen son özellikle birlikte artık kullanıcılar kendi ınstagram hesaplarından izlediği dizi ve filmleri hikayelerinde paylaşabilecek.

Netflıx'de yeni özellik! Instagram kullanıcılarını da ilgilendiriyor!

Instagram Hikayeler özelliğinin artan popülerliğinden yararlanmak isteyen Netflix, izlediğiniz her şeyi Instagram'da hikaye olarak paylaşabileceğiniz yeni bir özellik getirdi.

Netflıx'de yeni özellik! Instagram kullanıcılarını da ilgilendiriyor!
INSTAGRAM HİKAYELERDE PAYLAŞ ÖZELLİĞİ GELDİ

Netflix mobil uygulaması için gelen özellik ile birlikte kullanıcılar ne izlediklerini Instagram platformundan doğrudan paylaşabilecekler. Yeni seçenek ile kullanıcılar tek tuşla medya görselinin yer aldığı bir görsel oluşturabilecek ve bunu Instagram Hikayeler ya da Instagram gönderisi olarak paylaşabilecek.

Şu an için bu yeni özellik sadece iOS için Netflix uygulaması ile sunuluyor. Yakın zamanda ise özelliğin Android için de sunulmasının planlandığı ifade ediliyor.

Netflıx'de yeni özellik! Instagram kullanıcılarını da ilgilendiriyor!


NETFLIX, INSTAGRAM İŞBİRLİĞİ ADIMI

Instagram'dan yapılan resmi açıklamaya göre Hikayeler özelliği günde 400 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaşıyor. Netflix, yeni getirdiği bu özelilk ile hem film ve dizilerini diğer kullanıcılarla daha fazla buluşturmak, hem de Instagram hikayelerinin artan popülerliğinden yararlanmak istiyor.

NETFLIX DİZİ ÖNERİLERİ

1. Black Mirror / IMDb: 8.9

Black Mirror Netflix Dizisi
İlk iki sezonu İngiliz Channel 4’te yayınlanan bilimkurgu dizisi Black Mirror, 3. sezondan itibaren yayınlandığı Netflix’in en bomba transferi oldu. Her bölümü birbirinden bağımsız bölümlerden oluşan Black Mirror, film tadında 3’er bölümlük sezonlardan oluşuyor. Bir bilimkurgu antolojisi olarak sunulabilecek dizi, insanlığın en görkemli buluşlarının ve en karanlık içgüdülerinin zıtlaştığı karmaşık ve ileri teknolojiyle dolu bir yakın geleceği konu alıyor. Genellikle edebiyat eserlerinin televizyona uyarlanmasına alışığız ama Black Mirror bu konudaki ezberleri bozarak üzerine kitabı yazılmaya başlanan bir dizi. Dizinini kitap projesiyle ilgili listemize buradan ulaşabilirsiniz.

2. 13 Reason Why / IMDb: 8.6

13 Reasons Why Netflix Dizisi
Netflix için 2017’nin öne çıkan yapımlarından birisi olan bu gençlik draması, Mart sonunda yayına başladı ve diğer Netflix orijinal dizileri gibi en çok konuşulan yapımlar arasındaki yerini aldı. “Ölmek İçin 13 Sebep” ismiyle yayınlanan bir roman dizisinden uyarlanan 13 Reason Why dizisi, Selena Gomez’in önerisiyle, ilk gündeme geldiğinde sinema filmi olarak çekilmesi düşünülüyordu. Ancak daha sonra proje diziye dönüşünce; başrolde oynaması düşünülen Selena Gomez de projeye yapımcılardan birisi olarak devam etti. Biz izlemek için çokça neden bulduk. Bir genç kızın bıraktığı notlarda, adım adım intiharına sürüklenmesine neden olanları anlattığı gerilimli dizi kesinlikle göz atılması gerekenlerden.

3. House of Cards / IMDb: 9.0

House of Cards Netflix Dizisi
Francis Underwood (Kevin Spacey), ABD politikasının en tecrübeli ve en hırslı politikacılarından birisidir. Beyaz Saray’ın bütün karanlık sırlarına haiz olan Frank Underwood’a söz verilen Dış İşleri Bakanlığı başka birisine verilince gözünü karartır ve gözünü en tepeye diker. Hakkı yenmiştir ve artık onun da yapacağı her şey mübahtır. Bu yolda en büyük yardımcıları en az kendisi kadar hırslı olan eşi Clara ve patronu için elini kirletmekten hiç çekinmeyen Doug Stamper olacaktır. House of Cards dizisinin en akılda kalıcı repliklerine listemizden ulaşabilirsiniz.
 

4. Ozark / IMDb: 8.5

Ozark Netflix Dizisi
Baş karakterimiz olan Marty Byrde, Chicago’da bulunan bir mali danışmanlık şirketinin ortağıdır. Çocukluk ideali matematikçilik olan Byrde, hem rakamlarla ilgili olduğundan hem de kazancından dolayı mali danışman olmayı seçmiştir. Chicago banliyösünde ailesiyle birlikte yüksek kazancına göre oldukça sade bir yaşam sürmektedir. Her bakımdan kusursuz bir aile babası olan Marty, her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesaplar ve her işi muhteşem bir düzen içerisinde devam eder. Peki ya her şey göründüğü kadar muhteşem midir?

Madalyonun öteki yüzüne baktığımızda Marty’nin aslında kazandığı bütün parayı, kara para aklayarak elde ettiğini görürüz. Bir gün işleri ters gider ve ölümle burun buruna gelir. Sonra bir anlaşma yapar ve ailesiyle birlikte Ozark isimli bir kasabaya yerleşmek zorunda kalır.

5. The Defenders / IMDb: 7.7

The Defenders Dizi
Hikaye daha önceki solo dizilerinden tanıdığımız 4 kahramanın standart şekilde hayatlarını yaşadığı kesitler ile başlıyor. Solo dizilerde zaten Luke Cage ve Jessica Jones gibi bazı karakterlerin yolları kesişmişti. Başlangıçta Danny hariç hiçbirinin aktif bir kavgası yok, Danny ise hala El’in peşinde. Luke Cage hapisten yeni çıkmış, Jessica Jones eski mesleğini yapmak istiyor, Daredevil ise kıyafeti bir daha giymemeye niyetli. Iron Fist’in “El” örgütüyle mücadelesi üzerine başlayan hikaye diğer kahramanların da bu mücadeleye dahil olmasıyla başlıyor… The Defenders listemizde daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

6. Orange is the New Black / IMDb: 8.3

Orange is the New Black Netflix Dizisi
Çokça başarılı cezaevi dizisi çekildi. Biz de bayıla bayıla izledik. Ancak hepsi erkek cezaevlerinde ya da cezaevlerinin erkekler bölümünde geçiyordu. Orange is the New Black ise cezaevi maceralarının kadınlar kısmını merak edenler için ideal.

7. Marvel’s Daredevil / IMDb: 8.7

Marvel's Daredevil Dizisi
Marvel Netflix işbirliğinde çekilen Jessica Jones, Luke Cage ve Iron Fist gibi dizilerin öncüsü olan Daredevil, türün hayranları tarafından en başarılı uyarlamalardan birisi olarak gösterilmeyi başarmıştır. Matt Murdock çocukken radyoaktif bir kaza geçirir ve görme yeteneğini yitirir. Ama gözleriyle göremese de çevresindeki nesneleri farklı duyu organlarıyla algılayabilmektedir. Gece karanlığında onun karşısında durmak oldukça güçtür, çünkü görmek için ışığa ihtiyaç duymamaktadır. Gündüzleri avukat olarak, geceleri ise bir kahraman olarak kötülerle amansız bir mücadeleye girer.

8. Mindhunter / IMDb: 8.9

Mindhunter Netflix Dizisi
1979 yılında başlayan hikayemizde, kariyerli FBI ajanı Bill Tench, ülkenin farklı noktalarındaki polis karakollarını gezerek, oradaki memurlara cinayet vakaları ve suçlu profilleriyle ilgili eğitim vermektedir. Polislere verdiği eğitim sırasında, FBI Davranış Bilimi ekibinde olan genç ajan Holden Ford’un kendisine yardımcı olabileceğini düşündüğü için onu da yanına alır.

Bu iki FBI ajanı, farklı eyaletteki polislere eğitim vermek üzere yollara düşer ve uzmanlıkları alanlarıyla ilgili bu konudaki eğitimleri çok zayıf olan memurlara dersler verirler. İkilinin bu işe başladığı dönemde, psikoloji ilmi henüz suç ve suçlu analizleri üzerine yeterli çalışma yürütmemiş olduğundan yaygın kanı; ağır suçlar işleyenlerin doğuştan böyle yaratılmış olmasıdır. Bu varsayım, eğitim ekibine sonradan katılan genç ajan Holden Ford’a pek yeterli gelmiyor ve boşluk yaratabildiği zamanlarda seri suçlar işleyen mahkumlarla, onları bu suçları işlemeye iten nedenler hakkında konuşmak istiyor.

Daha tecrübeli olan ajan Bill Tench ise seri katillerle, onları bu suçları işleme nedenleri üzerine empati yapma isteğinin hoş karşılanmayacağını düşündüğünden temkinlidir ama Holden’ın fikirleri onu da heyecanlandırır. Gerçekten de FBI’da bu istekleri çok da hoş karşılanmaz, ama onların kariyerlerini bitirmek pahasına peşinden koşmalarını sağlayan coşkuları bürokratik engelleri bir bir aşmalarına yardımcı olur. Ve suç tarihinin en nefret edilen bazı isimleriyle, bu noktaya gelmelerini sağlayan psikolojik nedenleri aydınlatmak üzere röportajlar yapmaya başlarlar. Mindhunter listemizde daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

9. Narcos / IMDb: 8.9

Pablo Escobar Narcos Dizisi
Narcos, sadece uyuşturucu kaçakçılığı yaparak dünyanın en zengin ve güçlü adamlarından birisi olabilecek kadar işini büyüten Pablo Escobar‘ın hayatını konu alıyor. Medeline Karteli’nin küçük işlerle başlayarak nasıl en tepeye yükseldiğini detaylı şekilde işleyen dizinin merkezinde Pablo Escobar olduğu kadar, onunla mücadele eden Amerikalı ajan Steve Murphy ve ortak çalıştıkları Kolombiya’lı ajan Javier Pena da yer alıyor.

10. Marvel’s Jessica Jones / IMDb: 8.2

Yine Marvel, yine Netflix… Jessica Jones dizisi Dardevilden sonra, Luke Cage, Iron Fist dizilerinden önce başlamıştır. Daha sonra bütün bu farklı dizilerdeki karakterler Defenders dizisinde birleşecekler. Hikayenin merkezinde, kendi dedektiflik bürosunu açmış olan eski bir süper kahraman var. Kendisi gibi özel yeteneklere sahip insanlarla ilgili davalar üzerinde çalışmak öncelikli hedefleri.

11. Luke Cage / IMDb: 7.7

Marvel Evreni Netflix ekranlarında genişlemeye devam ediyor. Netflix’in aynı seriden 3. Marvel dizisi olan Luke Cage, çok güçlü ve neredeyse kurşungeçirmez bir ağabeyimiz olan Cage’in maceralarını anlatıyor. Cezaevinde yapılan bir takım deneyler sonucunda bu güçlere kavuşan Luke Cage, Harlem’de sessiz sedasız bir hayat sürmek isterken bela yine onu buluyor. Harlem’in Kralı rolünde ise, Moonlight filmindeki performansıyla Oscar’a layık görülen Mahershala Ali kelimenin tam anlamıyla döktürüyor.

12. Stranger Things / IMDb: 9.0

1983 yılında Indiana’da, evine dönerken gördüğü bir şeyden çok korkar ve evine koşup odasına kapanır. Bu olaydan sonra bir daha haber alınamayan çocuk için arama çalışmaları başlatılır. Çocuğun ailesi, arkadaşları ve polis 3 farklı koldan arama çalışmaları yaparlar. Araştırmalar derinleştikçe ortaya devlet adına gizli deneyler yapan bir birim ortaya çıkar. Stranger Things, Netflix’in ses getiren dizilerinden birisi.

13. Grace and Frankie / IMDb: 8.2

Listemizde yer alan dizilerden en ilginç konuya sahip olanlardan birisidir. Grace ve Frankie mutlu evlilikleri olan iki kadındır. Mesleklerinde başarılı olmuş, çocuk yetiştirmiş ve ikisi de başarılı avukatlarla evlenmişlerdir. Hatta ikisinin eşi de boşanma avukatıdır ve aynı ofiste çalışmaktadırlar.

Peki her şey Grace ve Frankie’nin sandığı kadar kusursuz mudur? Bir gün eşleriyle birlikte bir yemeğe çıkarlar ve eşleri onlara hayatlarını alt üst edecek olan şeyi söyler. İki adam birbirlerine aşık olduklarını, hatta bu ilişkinin 20 yıldır sürdüğünü ve artık sadece birbirleriyle birlikte olmak için kendilerinden boşanmak istediklerini onlara anlatırlar ve olaylar gelişir…

14. F is for Family / IMDb: 7.8

Netflix’in bir diğer animasyon dizisi olan F is for Family, 70’lerde geçen ve tıpkı The Simpsons gibi merkezinde aile olan bir animasyon. Klasik Amerikan ailesini temsilen; 3 çocuklu ve bahçelerinde köpeği olan bu aile belirli bir yaşın üzerindekilere nostaljik anlar yaşatırken 70’leri hiç bilmeyen genç kuşağa ise dönemi tanıtıyor.
15. The OA / IMDb: 7.9

7 yıldır kayıp olan bir kadın, yüksek bir köprüden atlar ve hastaneye yatırılmasıyla tekrar ebeveynleri tarafından bulunur. 7 yıl önce gizemli bir şekilde kaybolmasının ardından çok fazla değişmiş şekilde geri dönen genç kadının kör olan gözleri artık görebilmektedir. İsminin OA olduğunu söyleyen kadın aynı zamanda nedeni belli olmayan yara izleri taşımaktadır.
16. Unbreakable Kimmy Schmidt / IMDb: 7.9

Unbreakable Kimmy Schmidt dizisi, tarikat gerçeğine çok da uzak olmayan bizler için samimi gelebilecek konuya sahip olan, komedi dram tarzında bir dizidir. Bağlı olduğu tarikattan kaçarak hayatı yeniden keşfetmeye çalışan bir kadının öyküsünü anlatan dizinin başrolünde Ellie Kemper yer alıyor.

17. BoJack Horseman / IMDb: 8.4

Netflix animasyon sevenleri de boş geçecek değildi elbette. Hikayemiz 90’larda star olan, ancak son dönemde yıldızı çoktan sönmüş olan bir at’ın hikayesi. Evet, bir at. Eski şöhretini yitirdiği için bunalım halinde olan, her şeyden şikayet eden ve bu süreci arkadaşı Todd ve eskiş sevgilisi Prenses Caroline (ki caroline de bir kedidir)birlikte atlatmaya çalışan Horseman’ın öyküsü komedi ve dram unsurlarını bir arada taşıyor.

18. Master of None / IMDb: 8.2

Hayatını New York’ta sürdüren Dev isimli, Hint kökenli bir gencin çevresinde şekillenen olayların anlatıldığı bir yapımdır. Her bölümde farklı bir temayı işleyen komedi dizisinin hem senaristliğini hem de başrolünü Aziz Ansari üstleniyor.

19. Bloodline / IMDb: 8.2

Ada kasabasında ailece konaklama tesisi işleten Rayburn’ler, hem konukları hem de ada sakinleri tarafından oldukça sevilen kişilerdir. Ailenin “istenmeyen adamı” Danny yıllar sonra geri dönünce neden pek de istenmeyen kişi olduğunu hatırlatan işler yapar. “Size her şeyi anlatacağım; bizler kötü insanlar değiliz ama kötü bir şey yaptık.” sloganıyla başlayan dizi gerilimin üst düzeyde olduğu aile temalı bir drama.

20. Sense8 / IMDb: 8.3

Matrix ve V For Vendetta gibi efsane filmlerden tanıdığımız Wachowski Kardeşler’i bu sefer bir tv projesinde izleme şansı buluyoruz. Sense8 dizisi Netflix’in orjinal dizileri arasındaki ilk bilim kurgudur. Farklı ülkelerden, farklı şehirlerden 8 kişinin arasında, bir kadının ölümü dolayısıyla zihinsel bir bağ oluşuyor. Bu duygusal ve zihinsel bağın ne olduğunu anlamaya çalışırken kendilerini tehlikeli bir serüvenin içerisinde bulurlar.

21. The Get Down / IMDb: 8.5

The Get Down dizisi, punk ve hip-hop müzik tarzının yavaş yavaş dünya müzik piyasasında ses getirmeye başladığı 1970’li yıllarda geçiyor. Ezekiel ve arkadaşlarının müzikle ilgili hayalleri ile yaşadığı çevrenin gerçekleri çelişmektedir. Yaşadıkları yer olan Bronx, Siyahi ve Latin’lerin yoğun olarak yaşadığı bir kenar mahalledir. Bir tarafta uyuşturucu, çeteler, fuhuş ve diğer suçlar diğer tarafta ise Ezekiel ve arkadaşlarının güzel hayalleri.

22. Travelers / IMDb: 8.2

Gelecekte geçen bu bili kurgu hikayede, teknoloji de tabiatıyla oldukça gelişkin. Hatta o kadar ki insanlar zaman yolculuğu yapabiliyorlar. Bu sayede 21. yüzyıla dönüp insanoğlunu gelecekte yaşanacak amansız felaketten kurtarma şansları vardır.

23. Love / IMDb: 7.8

Love dizisi, başarılı bir romantik komedi uyarlamasıdır. İnce esprileri, ikili ilişkiler üzerine nokta atışı tespitleri ve Judd Apatow’un başarılı oyunculuğuyla, türün sevenleri için tavsiye edilebilecek bir yapım.

24. The Crown / IMDb: 8.8

The Crown Kraliçe 2. Elizabeth’in hayatı ve tahta geçmesinden sonraki politik süreçleri konu alan bir dizidir. Her sezonda Elizabeth’in hayatının 10 yılının anlatılması planlanmıştır. İlk sezon bolca Churchill içerir.

25. Marco Polo / IMDb: 8.1

Marco Polo’nun babası, 13. yüzyılda kıtalar arası ticaret yaparak büyük paralar kazanan tecrübeli bir tüccardır. Çin topraklarında rahatça ticaret yapabilmesi için oğlunu Kubilay Han’a rehine, hediye olarak bırakır ve ünlü seyyah Marco Polo’nun hikayesi başlar.

26. Marvel’s Iron Fist / IMDb: 7.1


Iron Fist, Netflix‘in Marvel serisine eklenen son halka. Defenders serisinde buluşacak olan diğer Marvel Karakterleri olan Daredevil, Jessica Jones ve Luke Cage dizilerini tanıtmıştık. Iron Fist’e gelicek olursak; öldüğü zannedilen Danny Rand, 15 sene sonra tekrar ortaya çıkarak Iron Fist’in gücüyle geçmişini geri almak ve ailesini yok eden sır perdesini aralamak vardır.

27. Designated Survivor / IMDb: 7.9


Her ABD Başkanı, dönemlerinin 2. yılından itibaren, her sene “Ulusa Sesleniş” isimli, 3 gün süren etkinlikte Temsilciler Meclisi ve Senato üyeleriyle toplanır. Bu toplantı sırasında zorunlu durumlar halinde kullanmak için; kimseye açıklanmayan, oldukça gizli bir görev ataması da yapılır. ABD Başkanı’nın bir şekilde görevini yapamayacak olması durumunda kaos olmaması için bir vekalet sırası bulunur ve bunlar sırasıyla; Başkan Yardımcısı, Temsilciler Meclisi Sözcüsü ve Senato Başkanı’dır. Sovyetlerle Nükleer Savaş tehlikesi olan yıllarda, başkanlık sırasında olan herkesin başına bir iş gelme tehlikesi de düşünülmüş ve “Atanmış Sağ Kalan” (Designated Survivor) ismini verdikleri bir çare bulunmuştur.

Bu protokole göre; yukarıda bahsettiğimiz Ulusa Sesleniş toplantısında, başkanlık sırasında olan herkesin başına bir şey gelmesi durumunda alternatif başkan olacak bir “Atanmış Sağ Kalan” seçilir. Tercihen kabineden seçilen bu isim, Ulusa Sesleniş toplantısına bir saldırı olma ihtimaline karşı, toplantıdan uzak bir yere götürülür. Hikayemizin kahramanı, Ulusa Sesleniş toplantısına hazırlanan İskan ve Şehircilik Bakanı Tom Kirkman’dır ve toplantı öncesi birden CIA tarafından kapısı çalınmış, “Atanmış Sağ Kalan” olarak güvenli bir yere götürülmüştür. Tahmin edebileceğiniz üzere toplantı sırasında çok büyük çaplı bir saldırı gerçekleşir ve Başkan, Başkan Yardımcısı, Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerinin neredeyse hepsi ölür. İskan ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bile isyan etmek üzere olan Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) birdenbire kendisini başkanlık için yemin ederken buluverir. Ve İskan ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bile alınmak üzere olan Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) birdenbire kendisini başkanlık için yemin ederken buluverir…

28. Big Mouth / IMDb: 8.3
Yakın arkadaşlar, Nick Kroll ve Andrew Goldberg’ün hikayenin merkezinde yer aldığı bu animasyon komedi dizisinde, ergenliğin mucizevi ve korkutucu yönleri, yeni yetme arkadaşların hayatlarını oldukça değiştiriyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡