Niğde Valisi Yılmaz'dan deprem açıklaması: 143 evde hasar tespit edildi

Nigde Valisi Yılmaz Şimşek, dün Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin yaptığı açıklamada," 17'si ağır, 126'sı hafif toplam 143 evin hasarlı olduğunu tespit ettik." dedi.

Niğde Valisi Yılmaz'dan deprem açıklaması: 143 evde hasar tespit edildi

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, dün Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Obruk köyünde depremden etkilenen evler ve kurulan çadır alanında incelemelerde bulundu. Daha sonra depreme ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, depremin ardından bütün ekiplerin köye intikal ettirildiğini, AFAD öncülüğünde çalışmalara başlandığını belirtti.

Şimşek depremden etkilenen vatandaşlar için Türk Kızılay'ının çadır dağıttığını ve ikramlarda bulunduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Bir taraftan da hasar tespit ekiplerimiz evlerdeki hasar durumunu inceledi. Tabii gün ağarınca tablo daha da netleşti. Çok şükür dün de belirttiğim gibi herhangi bir can kaybımız, yaralımız yok ancak evlerimizde hasarlar var. Yapılan inceleme sonucunda 17'si ağır, 126'sı hafif toplam 143 evin hasarlı olduğunu tespit ettik. En kısa sürede de vatandaşların mağduriyetlerini gidermiş olacağız."

Niğde Valisi Yılmaz'dan deprem açıklaması: 143 evde hasar tespit edildi

Vali Şimşek, devletin her zaman olduğu gibi bugün de vatandaşların yanında yaraları sardığını vurgulayarak, depremzedelere geçmiş olsun diledi.

Daha sonra Şimşek ve beraberindekiler, deprem çadırlarını gezip vatandaşların talebini dinledi.

NE OLMUŞTU?

AFAD, verilerine göre dün saat 22.08'de Niğde'nin Bor ilçesinde yerine 6,97 kilometre altında  5,4 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem çevre illerde de hissedilmişti.

Dün depreme ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Şimşek, şunları kaydetmişti:

"Bazı evlerde çatlak şeklinde hasarlar var. Yıkılan binamız yok. Vatandaşlarımızda biraz panik var ama inşallah devletimizin bütün imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında olacağız. Şu anda çadırlarımız gelmek üzere, yine Adana'dan ikmal ekibimiz yola çıktı. İnşallah hep birlikte bu yaramızı da saracağız. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

Niğde Valisi Yılmaz'dan deprem açıklaması: 143 evde hasar tespit edildi

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡