Nihat Kahveci'den VAR açıklaması: Konuşmalar yayınlansın

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci yaptığı konuşmada, hakem hatalarına ve Video Yardımcı Hakem sistemine değindi. Hakem hatalarının ve eleştirilerinin her dönem olduğuna değinen Kahveci, 2020 - 2021 sezonu için VAR konuşmalarının yayınlanmasından yana olduğunu belirtti.

Nihat Kahveci'den VAR açıklaması: Konuşmalar yayınlansın

Nişantaşı Üniversite tarafından düzenlenen ve spor alanında birçok farklı daldan isimlerin bir araya geldiği 'International Sport Summit' etkinliğine katılanlar arasında eski milli futbolcu Nihat Kahveci de vardı. İlk oturumda konuşmasını yapan Kahveci, spor gündemine dair birçok açıklamada bulundu. Kulüplerin batmış durumda olduğunu belirten eski futbolcu, "Finansal anlamda sorunlar var. Transfer dahi yapamıyoruz. Rakip takımdan bile oyuncu alamıyorken, yabancı oyuncuları nasıl transfer edelim? Bu durumda yönelmemiz gereken tek yer öz kaynaklarımızdır. Bizim kendi öz kaynaklarımızdan da futbolcu çıkıyor." dedi.

"BU DURUM TAKIMLARI İDDİALI HALE GETİRİYOR"

Bu sezon ligdeki şampiyonluk yarışına değinen Kahveci, yarışta 7 takımın olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Alınan sonuçlara göre her hafta şampiyonluk adayının değiştiğini belirten ve bu durumun da takımları iddialı hale getirdiğini savunan eski yıldız, "Bu hafta çok güzel maçlar olacak, Sergen hoca geldiğinden beri çıkışa geçen Beşiktaş Başakşehirdeplasmanına gidecek ki Başakşehirligin ilk iki haftası mağlup oldu ve sonra 16 haftalık bir galibiyet serisi var, tek mağlubiyet olarak Fenerbahçemağlubiyeti var. Okan hoca ile çok formda bir takım, Avrupa'da da devam ediyor. Bence BaşakşehirBeşiktaş maçı haftanın en güzel maçı çünkü Sergen hoca geldiğinden beri inanılmaz birlik, beraberlik ve mutluluk içinde olan bir Beşiktaşcamiası var. Buna skorlar da eşlik etti, iki maçta 6 puan alındı ama Beşiktaşiçin asıl süreç şimdi başlıyor. Başakşehir Trabzonspor Alanya ve sonrasındaki süreç, kazanabilir de kaybedebilir de sonuçta rakipleri de güçlü." ifadelerini kullandı.

10433.jpg

"VAR KONUŞMALARININ YAYINLANMASINDAN YANAYIM"

Konuşmasının bir kısmında hakem hatalarını da değerlendiren Nihat Kahveci, "Bu soruyu her sene sorabilirsiniz ama baktığımızda bir sonraki sene bir öncekinden daha çok hakemler konuşuluyor. Özellikle bu sene VAR varken konuşuluyor, bu çok enteresan. Baktığımızda 18 takım, hiçbiri memnun değil, hepsi hakemlerle ilgili açıklamalara yapılıyor. Hakemler de o zaman bir aynaya bakacak, nerede ne yanlış yapıyoruz diye. VAR ile ilgili de konuşmalar açıklansın deniyor, bugünden itibaren olabilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama yeni sezon için, 2020-21 sezonu için bu VAR konuşmalarının yayınlanmasından yanayım. Neden? Maçın esnasında futbolun içinde binlerce kural var, izleyen seyirci, stattaki seyirci bilemeyebiliyor, yeri geliyor basın mensubu, bizler, teknik direktörler bile bilemiyor bazen, o kadar çok kural var ki. O konuşmaların yayınlanması insanları bilgilendirme açısından güzel olabilir. Yeni sezondan itibaren bu konuşmalar yayınlanabilir. Hakemler de insanlar, dinleyecek diye konuşmalarına dikkat eder, bence bu ortam biraz daha yumuşar ve insanlar biraz daha bilgilendiği daha az şiddetle tartışır diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡