O ülkede şok! Devlet başkanı koronavirüse yakalandı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı tespit edildi.

O ülkede şok! Devlet başkanı koronavirüse yakalandı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, birkaç gündür yüksek ateş ve yorgunluk gibi belirtiler göstermesi dolayısıyla dün koronavirüs testi yaptır.

Brezilya basını Bolsonaro'nun koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Jair Bolsonaro, yaptığı açıklamada sağlığının iyi olduğunu belirtti. Bolsonaro ayrıca koronavirüsün başkalarına yayılmaması için gerekli önlemleri aldığını da ifade etti.

Birkaç gündür yüksek ateş ve yorgunluk belirtileri gösteren 65 yaşındaki Devlet Başkanı, dün akşam saatlerinde akciğerlerini kontrol ettirmiş ve iyi olduğunu açıklamıştı.

O ülkede şok! Devlet başkanı koronavirüse yakalandı

Ülkenin aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, Kovid-19'u küçümsemesi ve salgına karşı gerekli önlemleri almaması nedeniyle tepki çekmişti.

Bolsonaro, başlarda Kovid-19'u "küçük bir grip" olarak nitelemiş ve ekonomik tedirginliklerle ülkede salgına karşı önlem alan eyalet valilerini eleştirmişti.

Dünyada ABD'nin ardından salgından en çok etkilenen 211 milyon nüfuslu Brezilya'da, bugüne kadar 65 bin 487 kişinin ölümüne neden olan Kovid-19, 1 milyon 623 bin 284 kişide görüldü.

O ülkede şok! Devlet başkanı koronavirüse yakalandı

JAİR BOLSONARO KİMDİR?

Jair Messias Bolsonaro, Brezilyalı subay ve siyasetçidir. Bolsonaro, 1 Ocak 2019 tarihinden beri Brezilya devlet başkanlığı görevini yürütmektedir.

Jair Bolsonaro, 21 Mart 1955'de dünyaya gelmiştir.

Bolsonaro 1977'de Agulhas Negras Askerî Akademisi'nden mezun oldu.

O ülkede şok! Devlet başkanı koronavirüse yakalandı

Brezilya Ordusu'nun saha topçusu ve hava indirme birliklerinde görev yaptı. 1988 yılında yüzbaşı rütbesi ile rezerve katıldı. 1991 yılından bu yana Bolsonaro Temsilciler Meclisi üyesidir.

Bolsonaro, aile değerlerini savunan sosyal muhafazakâr görüşleriyle bilinmekte olup eşcinsel evliliklere, kürtaja, pozitif ayrımcılığa, uyuşturucunun yasallaşmasına karşı sert bir şekilde karşıt görüşlere sahiptir. Deregülasyon gibi liberal ekonomik politikaları benimserken dış siyasette ise ABD ve İsrail ile yakınlaşmayı savunmaktadır.[6] Kutuplaştırıcı ve tartışmalı bir isim olarak aşırı sağ ve muhafazakâr olarak nitelendirilen görüş ve yorumları, Brezilya'da hem övgü hem de eleştirilere neden olmaktadır.

Bolsonaro, 2016 yılında 2018'de yapılacak genel seçimlerde adaylığını açıkladı. Sosyal Liberal Parti'nin adayı olarak 7 Ekim 2018 tarihinde yapılan seçimlerin ilk turunu önde bitirdi. 28 Ekim 2018 tarihinde yapılan ikinci turda oyların %55'ini alarak Brezilya Devlet Başkanı seçildi.

Seçim kampanyası sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan Bolsonaro, bu saldırıdan yaralı kurtuldu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡