Öğrenciler 'Mukkaddes Emanetler' Konulu Konferansı İlgiyle Takip Ettiler

Araştırmacı Yazar Talha Uğurluer'in Osmanlı sultanlarının Peygamber ve ehlibeyt sevgisini, Topkapı Sarayı’nı, has odayı ve 605 parça mukaddes emaneti anlattığı konferansı Pendikli öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi.

Öğrenciler 'Mukkaddes Emanetler' Konulu Konferansı İlgiyle Takip Ettiler

Araştırmacı Yazar Talha Uğurluer'in Osmanlı sultanlarının Peygamber ve ehlibeyt sevgisini, Topkapı Sarayı’nı, has odayı ve 605 parça mukaddes emaneti anlattığı konferansı Pendikli öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Uğurluel, "Ecdadımız, kutsal emanet odasının tozuna ve süpürgesine  bile hürmet etmiş” dedi.

Pendik Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, ilçedeki lise dengi okullarda okuyan öğrenciler için Araşırmacı-Yazar Talha Uğurluel’in konuk olduğu “Topkapı’daki Mukaddes Emanetler” konulu bir konferans düzenledi. 1000'i  aşkın gencin takip ettiği konferansa Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin adına katılan Başkan Yardımcısı Süleyman Pergel, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kutsal emanetlerine ecdadımızın hep hürmetle baktığını belirterek, “Yüce Peygamberimizin bize bıraktığı bu çok özel emanetlerin yanında en önemli iki emanet daha var. Onlar, Kuranı Kerim ve hadisi şerifleridir” dedi.

570f947053ed7_ork-3467.jpg

“Yavuz Sultan Selim, kutsal emanetler için sürekli Kuran okuttu, kendisi de okudu.”

Araştırmacı Yazar Talha Uğurluel, Pendikli öğrenciler tarafından büyük bir dikkatle dinlenen konferansında Osmanlı sultanlarının Peygamber ve ehlibeyt sevgisini, has odayı ve 605 parça mukkades emaneti anlattı. Topkapı’daki kutsal emanetlerin, Osmanlı İmparatorluğu’nun 9. Padişahı ve 72. İslam Halifesi Yavuz Sultan Selim tarafından, halifelikle birlikte Mısır’dan getirildiğini belirten Uğurluel, “Yavuz Sultan Selim, Peygamberimize ve Ehlibeyt’e derin bir sevgi beslemiştir. Topkapı’daki kutsal emanetler bölümünde sürekli Kuranı Kerim okunması için 39 hafız görevlendirdi ve 40. hafız bizzat kendisiydi. Sarayda olduğu zamanlarda kendisi de bir hafız olarak emanetlerin başında Kuran okumuştur” dedi.

“Ecdadımız, kutsal emanet odasının tozuna, süpürgesine bile hürmet etmiş.”

İçerisinde Hz. Peygamber’in mübarek sancağı, hırkası, Uhud’da kırılan dişi, sarığı, kılıcı, sakalı şerifi; Hz. Ebubekir ve Ömer’in kılıçları, Hz. Osman’ın şehit edilirken okuduğu Kuran’ı Kerim, Hz. Ali’nin ve Hz. Hüseyin’in gömlekleri, Hz. Fatıma’nın hırkası ve elbisesi gibi 605 kutsal emanetin yer aldığı has odadan bahseden Uğurluel, “Odanın girişinde ‘Esselamu Aleyke Ya Rasulallah” yazılıdır.  Osmanlı sultanları, sanki odada Hz. Peygamberimiz varmış gibi hürmet etmişler. Odanın temizliği sırasında toplanan tozları kir olarak görmeyip özel bir yerde toplamışlar. O tozları temizleyen naif süpürgeleri de atmayarak, onları dahi bugün elimize kalacak şekilde hürmetle saklamışlar” dedi.

570f94719dc7d_ork-3578.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡