Oğuz ne demek, TDK'ya göre Oğuz kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Televizyon izlerken bazen tv yorumcuları hiç duymadığımız bir kelime kullanır ve bu kelimenin anlamını merak ederiz. Oğuz nadiren de olsa duyduğumuz bu kelimelerdendir. Oğuz ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Oğuz kelimesinin anlamını en düzgün şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için düzenledik.

Oğuz ne demek, TDK'ya göre Oğuz kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Kendimizi ifade etmemize olanak sağlayan kelimelerin bazılarının anlamlarını bilmeyiz. Bu nedenle beynimizi kurcalayan soruların cevaplarını araştırmaya koyuluruz. Peki Oğuz ne demek? Oğuz TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte detaylar..

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi Oğuz kelimesi. Peki Oğuz ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Oğuz nedir, Oğuz kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

OĞUZ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Oğuz kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre Oğuz kelimesi anlamı şu şekildedir:

- İyi huylu (kimse)
- XI. yüzyılda Harezm bölgesinde toplu olarak yaşayan ve daha sonra batıya doğru göç ederek bugünkü Türkmen, Azeri, Gagavuz ve Türkiye Türklerinin aslını oluşturan büyük bir Türk boyu

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡