Okan Buruk kimdir? Nereli, kaç yaşında? Okan Buruk neden gündem oldu?

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'in TFF ile yollarını ayırmasının ardından, yerine gelebilecek adaylar konuşulmaya başladı. TFF A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için 4 aday ismine yer verdi. Aralarında Okan Buruk isminin de olduğu liste Twitter'da yayınlanmasının ardından kullanıcılar, "Okan Buruk kimdir? Nereli, kaç yaşında? Okan Buruk neden gündem oldu?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Okan Buruk kimdir? Nereli, kaç yaşında? Okan Buruk neden gündem oldu?

Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneşin TFF ile yollarını ayırmasının ardından, yerine gelebilecek adaylar konuşulmaya başladı. TFF A Milli Takım Teknik Direktörlüğü için 4 aday ismine yer verdi. Bunun ardından adaylar arasında bir isim dikkat çekti. Yerli ve genç Teknik Direktörlük için düşünülen Okan Buruk kısa bir süre içinde Twitterda gündem oldu. Bunun ardından "Okan Buruk kimdir? Nereli, kaç yaşında? Okan Buruk neden gündem oldu?" soruları merak konusu oldu. İşte detaylar...

OKAN BURUK KİMDİR? NERELİ, KAÇ YAŞINDA? OKAN BURUK NEDEN GÜNDEM OLDU?

Okan Buruk 19 Ekim 1973 yılı İstanbulda dünyaya geldi. İlk olarak Büyükçekmecede yerel bir kulüp olan Karadeniz İdman Ocağı'nda oynadı. Aile bireylerinin de futbola ilgisi sebebiyle bu sporla iç içe büyüyen Buruk, 11 yaşında Galatasarayın alt yapısına girdi.

1992 yılında Avrupa Gençler Şampiyonu olan Genç Milli Takım’ın kaptanı oldu. Trabzonsporla oynanan bir kupa maçında ayağının kırılması nedeniyle bir süre yeşil sahalara veda etti.

2001 yılında Galatasarayın üst üste 5. şampiyonluğu kazanmasına üç ay kala Emre Belözoğluile birlikte İtalyanın Inter Milan Kulübü ile anlaşma imzaladı.Şampiyonluğun kaybedilmesinde ki en büyük etkenlerden birisi olarak gösterildi.

TürkiyeMilli Futbol Takımımın 3. olduğu 2002 FIFA Dünya Kupası'nda forma giydi. 2006 FIFA Dünya Kupası elemelerinde DanimarkaMilli Futbol Takımı'na attığı golle dikkatleri üzerine çekmiştir.

Emre Belözoğluile birlikte gittiği, 3 sezon oynadığı Internazionale'da fazla forma şansı bulamadı. 2004-05 sezonu başında Beşiktaşa transfer oldu.

Taraftarın uzun süre muhalefet etmesine rağmen en sonunda ultrAslan taraftar grubunun da onayı alınarak 11 Temmuz 2006 tarihinde boş mukaveleye imza atarak eski kulübü Galatasaraya geri dönmüştür.

Okan Buruk 7 Haziran 2008 itibari ile Galatasaraykulübünden ayrılarak. İstanbulBüyükşehir Belediyespor takımı ile 2 yıllık mukavele imzalamıştır.

2009-10 sezonunun sonunda futbolu bırakmaya kararı verdi. Bu kararından sonra Türkiyeformasıyla 19 Mayıs'ta Çek Cumhuriyetiile oynanan maçta 9. dakikada Emre Aşık'la beraber oyundan çıkarak jübilesini yaptı.

3 Temmuz 2007 tarihinde eski TürkiyeGüzeli ve model Nihan Akkuş'la evlenmiştir.
 

OKAN BURUK TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

2011-2013 Türkiye(yardımcı antrenör)
2013-2014 Elazığsporbr />2014-2015 Gaziantepsporbr />2015-2016 Sivassporbr />2016-2017 Göztepebr />2017- Akhisar Belediyespor/p>

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡