Okul ne zaman açılıyor 2020?

Okul ne zaman açılıyor 2020? sorusu dünkü Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitimle ilgili açıklamalarından sonra araştırılmaya başlandı. Biz de sizler için araştırdık. İşte bu konudaki tüm detaylar

Okul ne zaman açılıyor 2020?

Dünkü Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni normalleşme adımlarını açıkladı. Bu açıklamaların ardından okulların açılma tarihi araştırılmaya başlandı. Peki okul ne zaman açılıyor 2020? Tüm merak edilenler haberimizde.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR 2020?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında şu açıklamayı yaptı:

"Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir."

 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır.

YÖK geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “2019-2020 eğitim yılının bu tür risklere meydan vermeden tamamlanması gerekmektedir. Yükseköğretim Kurulunun daha önce örgün eğitim yapılan programlarda uzaktan eğitim yapılması ve ara sınavlara ilişkin almış olduğu kararlara paralel olarak, dönem sonu sınavları ile bu eğitim yılına ait diğer sınavların da çevirim içi veya alternatif ölçme-değerlendirme yöntemleri uygulanarak yapılması önem arz etmektedir." İfadeleri kullanılmıştı.

Bu nedenle üniversitelerde de örgün eğitimin 2020-2021 yılında yeniden başlaması bekleniyor

YENİ NORMALLEŞME ADIMLARI NELER?

Yeni normalleşme adımları şunlardır:

RAMAZAN BAYRAMI'NDA 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UYGULANACAK

Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları gösteren rehberler yayınlandı.

Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-26 Mayıs'ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

SEYAHAT KISITLAMASI 15 GÜN UZATILDI

15 ilimiz için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

CAMİLER 29 MAYIS CUMA NAMAZIYLA İBADETE AÇILIYOR

60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır. 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz.

YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir.

Yarın ülkemizin abide eserlerinden Ilısu Barajı'nın ilk tribünün devreye alınma törenini yapacağız. Çarşamba günü adli yargı hakim ve savcılarımızın kura törenine telekonferansla katılacağız. Bayramdan sonra inşallah DSİ'nin ülkemizin birçok yerindeki barajlarının açılışını yapacağız. Bakanlık ve kurumlarımızın her biri sorumluluk alanlarıyla ilgili yoğun çalışmalar sürdürüyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡