Okullarda bağış adı altında alınan ücretler konusunda velileri uyaran Bakan Mahmut Özer: "Tüm okullarımızın ihtiyacını biz karşılayacağız."

İzmir Valisi'ne ziyarette bulunarak toplantı gerçekleştiren Bakan Mahmut Özer, okullardan bağış adı altında toplanan paralar konusunda velilere uyarılarda bulundu.

Okullarda bağış adı altında alınan ücretler konusunda velileri uyaran Bakan Mahmut Özer: "Tüm okullarımızın ihtiyacını biz karşılayacağız."

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e ziyarette bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, vali ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mahmut Özer, öğrencilerin okullara kayıt edilmeleri sırasında bağış adı altında alınan kayıt paraları için velileri uyardı. Özer konu hakkında, "Velilerin özellikle kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşmasını istemiyoruz. Velilerimiz eğer isterse okullara, bağış yapabilir ama bağışla okul kayıtları arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok" ifadelerini kullandı.

"TÜM OKULLARIN İHTİYACINI BİZ KARŞILAYACAĞIZ"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Özer, "Okul iklimini güçlendirecek, okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin çok daha sağlıklı ortamda akran zorbalığının olmadığı, şiddetinin olmadığı bir okul ikliminde çalışacakları bir ortamı güçlendirmek aynı zamanda öğrencilerimizi de çok sağlıklı ortamlarda eğitim almasını sağlayabilmek. Şu algıyı tüm Türkiye'de kırmak istiyoruz. 'Bakanlık okulların ihtiyacını karşılardı, bakanlık, okulları, okul aile birliklerine mahkum ediyor, işte öğretmenler, velilerin bağışlarına mahkum ediyor.' Hayır. İstanbul'da da Ankara'da, İzmir'de Kars'ta neresi olursa olsun Türkiye'nin tüm noktalarındaki tüm okullarımızın ihtiyacını biz karşılayacağız." dedi.

İlgili Haberler
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN