Oluk oluk kan akıtacağız diyen Sedat Peker'e beraat kararı

Suç örgütü lideri Sedat Peker, kendisine ait internet sitesinde yazdığı bir yazıda "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada 'suçun unsurları oluşmadığı' gerekçesiyle be

Oluk oluk kan akıtacağız diyen Sedat Peker'e beraat kararı

 Sedat Peker, kendisine ait internet sitesinde yazdığı bir yazıda "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.

BERAAT ETTİ

Anadolu Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Peker katılmadı. Duruşmada, bazı müşteki akademisyenler ile taraf avukatları hazır bulundu. Sedat Peker 11 yıla kadar hapsinin istendiği davadan beraat etti.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, "Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini, kendine ait internet sitesinden "Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız" sözleriyle eleştirmiş, bu sözler nedeniyle dava açılmıştı.

İDDİANAMEDEN...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 2016 yılı Ocak ayı içinde çok sayıda akademisyenin imzasıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, PKK terör örgütüne karşı yürüttüğü mücadele kapsamındaki uygulamalara yönelik eleştiriler içeren, "Barış için akademisyenler bildirisi" adlı bir bildiri yayımlandığı anlatılmıştı.

Sanık Peker'in de kendisine ait internet sitesinde bu bildiriyi eleştiren bir yazı yayımladığı aktarılan iddianamede, bazı kişi ve kuruluşların yazının suç teşkil ettiği gerekçesiyle ihbarda bulunduğu, bazı akademisyenlerin de Peker'den şikayetçi olduğu kaydedilmişti.

İddianamede, Peker'in "tehdit" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından 1 yıl 4,5 aydan 11 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡