Ömer Döngeloğlu, koronavirüsten hayatını kaybetti

Koronavirüs tedavisi gören İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ömer Döngeloğlu'nun vefatı dolayısıyla oğlu Muhammed Döngeloğlu ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Ömer Döngeloğlu, koronavirüsten hayatını kaybetti

İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Mustafa Karataş, Ömer Döngeloğlu'nun vefat ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. 

Mustafa Karataş'ın paylaşımı şu şekilde:

"İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn Allah rahmet etsin. Ömer Döngeloğlu hocamız vefat etmiştir. Mekanı cennet olsun" 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAZİYELERİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ömer Döngeloğlu'nun vefatı dolayısıyla oğlu Muhammed Döngeloğlu ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN: AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’da Döngeloğlu’nun ölümü ile ilgili bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Koronavirüse yenik düşerek hayatını kaybeden Ömer Döngeloğlu hocamıza Allah’tan rahmet, keder -dîde ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

Koronavrüsten vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Paniğe ve rehavete kapılmadan tedbirleri uygulayalım."

BİNALİ YILDIRIM: "SÖZLERİNİ DİLİYLE DEĞİL, YÜREĞİYLE SÖYLETEN DEĞERLİ BİR İLİM İNSANIYDI"

Binali Yıldırım,  Ömer Döngeloğlu'nun ölümü sonrası yaptığı paylaşımda "Sözlerini diliyle değil, yüreğiyle söyleyen değerli bir ilim insanıydı. Kıymetli hocamız Ömer Döngeloğlu'nun vefatından büyük üzüntü duydum. Rabb'im, hocamıza rahmet etsin. Ailesi ve yakınlarının başı sağ olsun." ifadelerini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.

BAKAN GÜL: "MEKANI CENNET OLSUN"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise paylaşımında "İnna lillahi ve inna ileyhi raciûn. Ömer Döngeloğlu Hoca, tedavi gördüğü hastanede rahmet-i Rahman'a kavuşmuş. İyi bilirdik, iyilerden bilirdik. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜNAL: "ÖMER DÖNGELOĞLU'NUN VEFATINI TEESSÜRLE ÖĞRENDİM"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Ömer Döngeloğlu'nun ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada "Bir süredir koronavirüs teşhisiyle hastanede tedavi gören İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu'nun vefatını teessürle öğrendim. Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

NİYAZİ GEDİK, ÖMER DÖNGELOĞLU'NUN KORONAVİRÜSE YAKALANDIĞINI DUYURMUŞTU

Radyo TV Program Yapımcısı Niyazi Gedik, 25 Nisan'da yaptığı paylaşımda "Kıymetli hocamız, hemşehrim ve abim Ömer Döngeloğlu hafif seviyede korona hastalığı geçirmekte olup hastanede tedavi görmektedir. Özellikle yazdığı mesajı sizlerle paylaşıyorum ki bunun dışında haberlere itibar edilmesin. Hocamıza ve tüm hastalarımıza dua edelim" açıklamasında bulunarak Döngeloğlu'nun koronavirüse yakalandığını duyurmuştu.

Ömer Döngeloğlu, koronavirüsten hayatını kaybetti

ÖMER DÖNGELOĞLU KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

Ömer Döngeloğlu (d. 1968, Zile, Tokat), Türk ilahiyatçı, yazar, program yapımcısı ve sunucusu. Kanal 7 kanalında yaptığı dini programlarla tanınmaktadır.

Hayatı

İlkokulu Zile Altunyurt İlkokulu’nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu.

Halen İstanbul'da yaşamakta olup evli ve beş çocuk babasıdır

ÖMER DÖNGELOĞLU'NUN ESERLERİ

Peygamberin İzinde
Allah’a Adanmış hayatlar
Yeryüzünün yıldızları
Sözün Miracı; DUA
Allah Resulünü görenler
Peygamberimizin Dostları
Mus’ab bin Umeyr

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡