Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Hangi ilin milletvekili? Vekilliği neden düşürüldü? Neden ceza aldı?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği TBMM Genel Kurulu'nda aldığı hapis cezasına ilişkin kararın okunmasının ardından düşürüldü. Bu kapsamda Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Hangi ilin milletvekili? Vekilliği neden düşürüldü?

Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Hangi ilin milletvekili? Vekilliği neden düşürüldü? Neden ceza aldı?

HDP'nin sivri dilli vekilleri arasında yer alan Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü. Bu kapsamda Ömer Faruk Gergerlioğlu kimdir? Hangi ilin milletvekili? Vekilliği neden düşürüldü?  sorularının yanıtı merak ediliyor. 

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU HANGİ PARTİDEN, HANGİ İLİN MİLLETVEKİLİ? VEKİLLİĞİ NEDEN DÜŞÜRÜLDÜ? NEDEN CEZA ALDI?

Ömer Faruk Gergerlioğlu HDP'nin Kocaeli milletvekilidir. Milletvekili olmadığı dönemde yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle yargılanmış ve aldığı  2 yıl 6 ay hapis cezası kararı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onanmıştı. Bu kararın meclise gelmesi ve bugün TBMM Genel Kurulu'nda okunmasının ardından milletvekilliği düşürülen Gergerlioğlu, "PKK/KCK propagandası" yapma suçlamasıyla 1 yıl 10 ay cezaevinde kalacak.

ÖMER FARUK GERGERLİOĞLU KİMDİR?

Ömer Faruk Gergerlioğlu, 1965 yılında Isparta Şarkikaraağaç'ta Muhittin - Nebihe Gergerlioğlu'nun çocuğu olarak dünyaya geldi. Mesleği doktor olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, Bursa İmam - Hatip Lisesi ve Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.

Yurdun çeşitli yerlerinde görev yaptıktan sonra Süreyyapaşa Göğüs Hastanesinde Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz ihtisası yaptı. 2000 yılından itibaren uzman olarak İzmit Seka Devlet Hastanesinde çalıştı. MAZLUMDER Kocaeli Şube Başkanlığı ve Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve platformlarda aktif görev aldı. Yerel ve ulusal medya kuruluşlarında insan hakları ve siyaset eksenli makaleler yayımladı.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Gergerlioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡