Ömer Faruk Kavurmacı Kimdir | Neden Tutuklandı

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı kimdir? Ömer Faruk Kavurmacı FETÖ'cü mü? Ömer Faruk Kavurmacı neden tutuklandı? Ömer Faruk Kavurmacı ne iş yapar?

Ömer Faruk Kavurmacı Kimdir | Neden Tutuklandı

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturmasında tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek tahliye talebinde bulunmuştu. Yapılan değerlendirme sonucu nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Kavurmacı hakkında tahliye kararı verdi.
İddianamede, firari şüpheliler Fethullah Gülen, Rıza Nur Meral ve Mustafa Muhammet Günay hakkında “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve TBMM'yi ve Hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 86 iş adamının da “Silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ömer Faruk Kavurmacı Kimdir | Neden Tutuklandı

ÖMER FARUK KAVURMACI KİMDİR?

Bugün Ömer Faruk Kavurmacı, Aydınlı Grup'ta Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda dünyaca ünlü moda markaları olan Pierre Cardin, Cacharel ve US Polo Assn. gibi markaların ana lisansörüdür. Aydınlı Grup, 2009 yılında Solarkent projesi ile inşaat sektörüne giriş yapmıştır.
İngilizce bilen Ömer Faruk Kavurmacı, evli olup iki çocuğu bulunmaktadır.
Ömer Faruk Kavurmacı, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kızı Kübra Topbaş’la 2001 yılında evlendi.

BUGÜN HAKİM KARŞISINDA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin kapatılan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile üye şirketlerine yönelik Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü’nün de aralarında bulunduğu 31’i tutuklu 86 sanığın yargılanmasına başlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü ile birlikte 28 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, 50 tutuksuz sanık da salonda hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatları ve yakınları da katıldı. Öte yandan duruşma salonu önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı.Duruşma, tutuklu sanıkların kimlik tespitiyle devam ediyor.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, firari sanıklardan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay’ın “anayasayı ihlal”, “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “silahlı terör örgütü kurmak veya yönetmek” ve “özel belgede sahtecilik” suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 16 yıldan 25 yıl 6’şar aya kadar hapisleri istenmişti.


İddianamede aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Ahmet Tuzlu, Cahit Durmaz, Faruk Güllü, İsmail Hakkı Kısacık, Mehmet Fatih Baltacı, Murad Abdurrahman Baltacı, Murat Atakan Kayalar, Mustafa Şevki Kavurmacı, Rana Tezcan Açıkgöz, Harun Akca, Mehmet Zenginer’in de bulunduğu diğer 83 iş adamının “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilirken, sanıklardan Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari’nin “örgüt üyeliği” suçunun yanında “özel belgede sahtecilik” suçundan 1’er yıldan 3’er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları öngörülmüştü.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡