ÖSYM KPSS başvuruları ne zaman başlıyor 2021? KPSS başvuruları nasıl yapılacak 2021?

KPSS'ye katılacak olan adaylar önümüzdeki günlerde başvurularını yapmaya hazırlanıyor. Sınavlara girecek olanlar ÖSYM KPSS başvuruları ne zaman başlıyor 2021? KPSS başvuruları nasıl yapılacak 2021? sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. İşte yanıtlar...

ÖSYM KPSS başvuruları ne zaman başlıyor 2021? KPSS başvuruları nasıl yapılacak 2021?

ÖSYM 2021 sınav takvimi kapsamında açıklanan olan KPSS sınavına kısa bir zaman kaldı. Adaylar ÖSYM KPSS başvuruları ne zaman başlıyor 2021? KPSS başvuruları nasıl yapılacak 2021? sorularının yanıtlarını araştırmaya başladı. KPSS'ye dair merak edilenleri sizler için derledik...

ÖSYM KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR 2021?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na katılarak kamu kurumlarında memur ve öğretmen olma hayali kuran adaylar sınav başvurularını gerçekleştirmek için gün sayıyor. KPSS başvuruları ÖSYM 21 takviminde yayımlandı. KPSS başvuruları 28 Mayıs tarihinde başlayacak ve 14 Haziran'da sona erecek. Geç başvuru tarihi ise 22 Haziran olarak belirlendi. Adaylar sınav sonuçlarını ise 16 Eylül tarihinde öğrenebilecek. 

Genel kültür genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavı 1 Ağustos’ta, Alan Bilgisi 1. Gün 7 Ağustos’ta, Alan Bilgisi 2. Gün 8 Ağustos’ta ve ÖABT 15 Ağustos’ta yapılacak.

ÖSYM KPSS başvuruları ne zaman başlıyor 2021? KPSS başvuruları nasıl yapılacak 2021?

KPSS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK 2021?

KPSS'ye girmek isteyen adaylar bu hafta içerisinde başvurularını yapmaya başlayacak. Başvurular ÖSYM web sitesi ais.osym.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra KPSS başvuru sekmesine tıklanarak, başvuru adımlarının izlenmesi ile işlem tamamlanacak. Başvurunun başarılı şekilde tamamlanması için sınav ücretlerinin ilgili bankalara ödenmesi gerekiyor. Ödemeler başvuru ekranında açılan banka ödeme yönlendirmesi ile online olarak gerçekleştirilebilecek.

KPSS NEDİR?

KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ÖSYM tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak personelin belirlenmesi amacıyla yapılan sınavların tümüdür. KPSS içerisindeki sınavlar ise adayların mezun olduğu bölüm ve atanacağı kadrolara göre değişiklik göstermektedir. KPSS ile alım yapılan kadrolar A ve B gurubu olmak üzere ikiye ayrılır.

KPSS A VE KPSS B NEDİR?

A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS’YE KİMLER KATILABİLİR?

Sınavın türüne göre lise, ön lisans veya lisans mezunları girebilmektedir. Sınava sınavın geçerliliği süresi içinde mezun olacak öğrenciler de katılabilmektedir.

KPSS TARİHÇESİ

İlk kez 1999 yılında uygulanan sınav türü 1999 ve 2000 yıllarında DMS (Devlet Memurluğu Sınavı), 2001 yılında KMS (Kurumlar için Merkezi Eleme Sınavı) oldu. 2002 yılında itibaren KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ismiyle düzenleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡