ÖSYM Mobil Aday İşlemleri Sistemini duyurdu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, adayların başvuru ve tercihlerini yapabilecekleri 'Mobil Aday İşlemleri Sistemi'nin hizmete açıldığını duyurdu.

ÖSYM Mobil Aday İşlemleri Sistemini duyurdu

Adayların yaşadıkları zorlukları en aza indirmek isteyen Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) dijital bir atılım gerçekleştirdi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, Mobil Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ve Mobil Görevli İşlemleri Sisteminin (GİS) hizmete açıldığı belirildi.

Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasını akıllı telefonlarına indirerek, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yaptıkları tüm işlemleri mobil uygulama ile gerçekleştirebilecek. Bu uygulama öğrenciler kadar, sınav görevlilerinin de işlerini kolaylaştıracak. Sınav görevlileri de uygulama ile internet sayfası üzerinden yaptıkları işlemleri kolaylıkla yapabilecek.

SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME BİLGİLERİ KOLAYCA ÖĞRENİLECEK

Adaylar AİS mobil uygulaması üzerinden başvur ve tercihlerinin yanı sıra, bunlarla alakalı olarak güncelleme ve görüntüleme işlemlerini de gerçekleştirebilecek. Sınav sonuçları ve yerleştirme işlemleri de uygulama ile kolayca öğrenilebilecek. Uygulamayı kullanacak olan adaylar, ÖSYM'ye gönderecekleri dilekçelerde kullanılan evrak referans numarasını da mobil uygulama üzerinden alabilecekler. Ayrıca, şehit veya gazi yakınlık bilgileri, SGK üzerinden sorgulanabilecek ve muafiyet hakları olan adaylar sınavlara ücret ödemeden başvuru yapabilecekler.

Adayların, açıklanan sınav sonuçlarına dair bildirim alacaklarını aktaran ÖSYM, bu özellik sayesinde adayların sınav sonuçlarından anında haberdar olacaklarını ve başvuru tarihlerini kaçırmadan işlem yapabileceklerini duyurdu. Adaylar; şifre değişikliği, adres, iletişim, eğitim, sağlık gibi bilgilerini uygulama üzerinden değiştirebilecek ve aynı zamanda takip edilen sınavlara ilişkin detaylara hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡